Home » cinema, Oscar 2009

Regizorii nominalizati la Oscar 2009

31 January 2009 scris de 1 comentariu

Din punct de vedere al regizorilor nominalizati la Oscar, 2009 a fost un an al revenilor. Este vorba, in primul rand, despre Danny Boyle si David Fincher. Acelasi lucru s-ar fi putut spune si despre Sam Mendes, revenind cu un film asemanator cu American Beauty dupa 10 ani. Este vorba despre Revolutionary Road pentru a carui regie a fost nominalizat la Globurile de Aur 2009. Dar Sam Mendes nu se numara printre nominalizatii Oscar 2009. La Oscar 2009 locul lui Sam Mendes a fost luat de Gus Van Sant pentru regia filmului Milk.

De asemenea, pentru fanii lui Ron Howard, nominalizarea acestuia pentru incitantul film Frost/Nixon – un film de marca – este o revenire, dupa dezamagirile The Da Vinci Code si Angels & Demons – filme pe care fanii ar dori sa le stearga din palmaresul regizorului.

La randul sau, Stephen Daldry marcheaza odata cu aceasta nominalizare o reala premiera in istoria Oscarurilor – fiind primul regizor nominalizat pentru toate cele 3 prime filme ale sale.

O alta minunatie este si aceea ca este a 5-a oara in istoria Oscarurilor cand nominalizarile pentru cel mai bun regizor coincid cu cele pentru cel mai bun film.

gus van sant nominalizati nominalizari oscar 2009ron howard nominalizari oscar 2009david fincher nominalizari oscar 2009danny boyle nominalizari oscar 2009stephen daldry the reader oscar 2009 nominalizari

*) Predictie Oscarul 2009 pentru cel mai bun regizor

Predictiile sunt greu de facut, dar daca luam in considerare coincidenta uzuala intre cel mai bun film si cel mai bun regizor, este necesar sa ne gandim la Danny Boyle pentru Slumdog Millionaire si David Fincher pentru The Curious Case of Benjamin Button ca favoriti.

Eu una pariez pe Danny Boyle intrucat acesta a castigat deja si Globul de Aur 2009 pentru cea mai buna regie. Si este personal si favoritul meu in acest an.

1 comentariu »

  • Raluk said:

    Maine revin cu predictiile oscar 2009 complete pentru toate categoriile. E must do. In nici un an nu am incercat sa vad cate ghicesc la toate categoriile.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*