Home » Acum la cinema, Filme

Love Building – un film curat, peste media filmelor romanesti

24 September 2013 scris de 2 comentarii

love-building1KoolRank: 7/10

– atmosfera & entertainment: 7.5/10

– regie: 8/10

– actori: 8/10

– scenariu: 7.5/10

– montaj: 7.5/10

Nota IMDb: 7/10

Regie: Iulia Rugina An: 2013
Actori: Dragos Bucur, Dorian Boguta, Alexandru Papadopol Genul: comedie

love-building2Am acceptat invitatia MediaPro Distribution la acest film din curiozitate sa vad ultima realizare actoriceasca a lui Dragos Bucur, dar si pentru ca eram curios daca trendul filmelor bunicele lansate in ultima vreme de cei din Buftea se confirma. Si s-au cam confirmat toate: filmul bunicel, peste medie, un joc firesc al actorilor principali (Dragos Bucur, Alexandru Papadopol, Dorian Boguta), o imagine si un sunet care in sfarsit nu ne mai atrag atentia in mod negativ de la firul epic al filmului.

Scenariul am inteles ca a fost „servit” pentru a se face pe baza lui un film cu elevii de la scoala de film a lui Papadopol, Dorian Bogu?? si a lui Dragos Bucur, actoridefilm.ro, dar a sunat OK, iar tinerii actori s-au potrivit de minune rolurilor lor. Subiectul nu e complicat, intriga are la un moment dat o intorsatura menita sa scoata filmul din clisee binecunoscute (si reuseste), totul se pare ca le-a iesit alor nostri.

team-building3“Discutia e daca relatiile de cuplu se pot repara”

Practic acesta este leitmotivul filmului si al concluziilor pe care realizatorii sai isi propun sa il analizeze si sa il portretizeze in Love Building. Subiectul pare simplu, Love building este o tabara unde perechile vin sa-si salveze relatiile. Si pentru ca a trebuit un gram de inedit, avem intre perechi un cuplu de lesbiene, unul format dintr-un barbat insurat si amanta sa si nu in ultimul rand, un cuplu format dintr-o fosta iubita a personajului intruchipat de Dragos Bucur si personajul acestuia. Povestea se desfasoara firesc, conflictele apar si dispar si ele la fel de firesc, pentru ca spre final, asa cum am amintit, o decizie bazata pe nevoia de bani a celei ce detine scoala sa devieze cursul firesc al programei gandite de cei trei “profesori” si sa duca spre un sfarsit imprevizibil.

team-building4Despre actori si regie ce se poate spune?

Actorii, in majoritate elevi la scoala despre care am amintit, au parut ca se simt in largul lor pe micul ecran, lucru laudabil ce arata ca munca pedagogilor lor a dat roade. Regia, lumina, scenariul si mai ales sunetul au fost foarte bune, si ne-au facut pe toti cei prezenti sa uitam de marile probleme tehnice ale cinematografiei romane din ultimii 20 de ani, lucru de laudat.

love-building5Ce spun criticii despre Love Building?

Filmul a fost in vizionare si la TIFF-ul de anul acesta, am vorbit cu oameni care l-au vazut acolo. Toata lumea il vede ca pe unul dintre filmele prin care cinematografia romaneasca tine sa confirme soliditatea talentelor de care dispune si prin asta ne confirma faptul ca niciunul dintre premiile trecute sau viitoare nu au fost sau nu vor fi primite la intamplare.

Verdictul KoolHunt.ro

De vazut, Love Building este un film de vazut, abordeaza idei si situatii pe care rusinosul peisaj al societatii romanesti evita de multe ori sa-l recunoasca. Tocmai de aceea, performanta subiectului, calitatea jocului actoricesc si a peliculei consider ca il recomanda pentru vizionare.

2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*