Home » Baruri, Localuri, Restaurante

Restaurantul Local Colonial – Povesti, mirodenii si gusturi noi

11 March 2014 scris de 1 comentariu

restaurant-local-colonial0KoolRank: 8/10

atmosfera & design interior: 9/10

meniu: 8/10

servire:8 /10

preturi: 8/10

Nu stiu cum sunt alti oameni, dar stiu ca eu ma plictisesc foarte usor. Ma plictisesc de aceleasi melodii, de aceleasi locuri si chiar de mancarea de acasa. Din dorinta de a descoperi ceva nou pe strazile deja cunoscute ala Centrului Vechi, am trecut pragul restaurantului Local Colonial. Consultasem meniul lor si combinatii precum naut, linte, scortisoara, usturoi sau rata, lapte, praz si sfecla m-au convins sa le incerc preparatele.

restaurant-local-colonial1Care-i atmosfera in  restaurantul Local Colonial si cum sta la capitolul design interior?

Local Colonial este un restaurant care imbina comoditatea si optimismul, cu eleganta si minimalismul. Conceptul localului este “cultura coloniala”. Influentele se resimt atat in selectia preparatelor, cat si in design. Mobilierul este simplu si comod, diferenta o fac detaliile de decor. O urmbrela cu insemne chinezesti, corabii,  palmieri si un cufar mare ce te duce cu gandul la vacante insorite. Cel mai mult mi-a placut bucataria. Da, poti sa vezi cum este preparata mancarea pe care urmeaza sa o servesti. Atmosfera este linistita si intima. Langa intrare se afla o scena mica cu un pian, semn ca serile devin mai animate.

restaurant-local-colonial2Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Local Colonial?

Meniul este precum o carte de povesti. Reteta fiecarui preparat a ajuns aici in urma unei intamplari. De exemplu Supa Gulas a fost adusa de o “unguroaica visatoare”, iar Crevetii in sos de galangal pe orez cu turmeric, anason stelat si rodie de “Gigi Columb” care aterizase intamplator in India. Adevarate sau nu, istorisirile fac si mai apetisante preparatele.

restaurant-local-colonial4Au numai trei variante de supa. Am ales Supa Haria marocana, cu scortisora si Supa indoneziana de pui, un mix interesant de ciuperci, porumb, lapte de cocos si lime. Verdictul este ca merita incercate. La felul doi am ales Creveti si vrajita de povestea “Gianinei”, iubita cu talent de rock star a unui roman, am ales Crumble de curcan si legume de iarna.

restaurant-local-colonial3Cum suntem serviti in restaurantul Local Colonial?

Daca esti client nou, va fi mai greu sa te decizi asupra comenzii. Meniul este captivant prin mixul ingredientelor si prin prezentarea originala. Ospatarul stie foarte bine cum sa serveasca la mese si iti va lasa timpul suficient lecturarii. Nu ezita sa ceri informatii, personalul este deschis si atent. Poate nu li se intampla in fiecare zi, dar la masa mea s-au incurcat comenzile. Problema s-a remediat rapid si mi-am primit Crumble-ul dorit si scuzele de rigoare.

restaurant-local-colonial5Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Local Colonial?

Cash or credit, cum preferi. Preturile sunt medii spre mari comparativ cu cele ale unui restaurant obisnuit, insa Local Colonial este original prin abordare si preparate, ceea ce cred ca le justifica preturile. O supa costa 17 lei, iar o portie de creveti 35 lei. Meniul este disponibil pe pagina oficiala si iti recomand sa-l consulti.

restaurant-local-colonial7Unde gasim restaurantul Local Colonial?

Restaurantul Local Colonial poate fi gasit in Centrul Vechi la adresa str. Covaci nr.19, Bucuresti. Programul este de luni pana vineri de la 12:00 la 0:00, sambata de la 11:00 la 0:00 si duminica de la 12:00 la 0:00. Rezervari pot fi facute la numarul de telefon 0762 000 001.

Fotografiile au fost realizate de Irina Pena in restaurantul Local Colonial din zona Centrului Vechi pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

restaurant-local-colonial9restaurant-local-colonial8restaurant-local-colonial6

1 comentariu »

  • Bogdan D. said:

    Am fost intr-o sambata, luna trecuta, in Centrul Vechi cu sotia cu gandul sa luam un prinz intarziat aici. Situat aproape de capatul strazii Covaci, intr-o zona mai linistita a fost o alegere buna; ne-am asezat pe terasa, fiind inca soare si vreme buna. Sa incerc sa-mi amintesc ce-am comandat, din fericire meniul este disponibil si pe Facebook:
    -terina de ficat de pasare cu vin de Porto si buchetele de conopida murata de noi – bun, nimic de zis, aduce insa mai mult cu o gustare rece dintr-un restaurant traditional romanesc – o recoand deci mai ales strainilor in cautare de gusturi locale;
    -salata de pere, blue cheese si nuci – mi-a palcut foarte mult, desi nu ales-o eu; combinatia, desi aparent ciudata, are un gust deosebit;
    -crema de dovleac cu spuma de branza albastra – nevasta-mea a cerut-o si a mancat-o fericita, de nici n-am apucat sa o gust – deduc ca a fost foate buna;
    -file de vita cu funghi porcini, piure de conopida si castane – iarasi o combinatie interesanta de gusturi, o mancare gatita mai deosebita;
    -papiota de somon in sos tarator – comandat de sotie, dar am mancat si eu jumatate – intr-adevar delicios; in sfarsit un somon gatit mai special, bun la gust fara sa “cada geu la stomac”.
    -moelleux au chocolat cu crema de cafea – delicios si acest desert;
    -pana si maslinele primite ca aperitiv din partea casei au fost delicioase, dupa spusele nevesti-mii; mie nu-mi plac deloc maslinele;
    Servirea a fost prompta, amabila; atmosfera pe terasa este linistita. relaxata. Preturile sun ce-i drept cam piperate, ca in Centrul Vechi, insa si unicitatea si calitatea preparatelor nu te duce cu gandul la o teapa turistica.
    In concluzie, este unul din putinele locuri cu mancare deosebita din Centrul Vechi, unde probabil merita sa incerci aproape toate retetele, fiecare cu povestea ei.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*