Home » Filme

Regizori nominalizati la Oscar 2009: Danny Boyle

28 January 2009 scris de 4 comentarii

Avand in vedere ca anul a inceput bine pentru Danny cu castigarea premiului Globul de Aur 2009 pentru cel mai bun regizor, pronosticurile generale spun ca tot el va pleca acasa si cu Oscarul 2009 pentru cel mai bun regizor pentru filmul Slumdog Millionaire. Acelasi pronostic il dau si eu.

Pana acum de-a lungul carierei sale de regizor, Danny Boyle s-a bucurat de 35 premii si inca 10 nominaldanny boyle nominalizari oscar 2009izari. La Oscar nu a mai fost nominalizat pana acum si nici la Globurile de Aur. 2009 insa speram sa fie anul lui de glorie. La premiile BAFTA, unde a fost nominalizat si in acest an, a avut in trecut 3 nominalizari si 1 premiu pentru filmul Shallow Grave.

Actorul cu care a lucrat cel mai des Danny Boyle a fost Ewan McGregor.

Viziunea lui despre filme este foarte bine sumarizata in citatul de mai jos: “I want my films to be life-affirming, even a film like Trainspotting (1996), which is very dark in many ways. I want people to leave the cinema feeling that something’s been confirmed for them about life.

Printre cele mai celebre filme regizate de Danny Boyle se numara:

Shallow Grave in 1995;

Trainspotting in 1996;

A life less ordinary in 1996;

The Beach in 2000;

28 Days Later in 2003;

Sunshine in 2007.

Ii tin pumnii lui Danny Boyle pentru Oscarurile 2009 si chiar cred ca el va fi castigatorul acestui trofeu.

4 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*