Home » Filme, Oscar 2009

Slumdog Millionaire – o poveste magica pentru Oscar

20 January 2009 scris de 18 comentarii

CoolRank: 9/10

Nota IMDb: 8.7/10

Slumdog Millionaire este un film suficient de incitant si de fermecator incat sa ne tina cu sufletul la gura, dar si suficient de realisslumdog millionaire globurile aur 2009 golden globest in prezentarea realitatii clasei sarace din India incat sa ne impresioneze. Povestea de dragoste aflata in centrul filmului este miscatoare, iar ideea centrala si anume ca “exista un destin si unele lucruri ne sunt scrise” este atat de frumos prezentata incat va fi crezuta chiar si de catre cei mai sceptici dintre noi.

Slumdog Millionaire combina viziunea si farmecul celebrului film din 2002 – City of Gods/Cidade de Deus – cu suspansul showului TV “Vrei sa fii miliardar?”, iar rezultatul este un film demn de toate premiile pe care presimt ca le va lua. Si pe care, in opinia mea, le si merita din plin.

Jamal Malik mai are o singura intrebare pana la premiul de 20 de milioane de rupii. Cum a reusit? a: A trisat; b: E norocos; c: E un geniu; d: Ii este scris .

Filmul spune povestea unui tanar indian sarac, Jamal Malik, care devine concurent in versiunea indiana a celebrului joc “Vrei sa fii miliardar?”, dar nu pentru a castiga bani, ci pentru a o salva pe iubita sa din copilarie, Latika, si a reusi sa fie impreuna cu ea.slumdog millionaire globurile aur 2009 golden globes

Cum reuseste Jamal sa raspunda corect la fiecare intrebare de la “Vrei sa fii miliardar?”. Ei bine, nu este vorba despre cultura generala, ci despre amintiri.  Fiecare intrebare din concurs ii trezeste cate o amintire din viata sa de pana atunci: moartea mamei sale, intalnirea cu actorul sau preferat, fata de care s-a indragostit. Cu alte cuvinte, destinul face sa ii pice intrebarile care isi regasesc raspunsul in memoria lui afectiva. Iar astfel, intr-un mod foarte original, Jamal ne rememoreaza viata lui de pana atunci.

Pe fundalul povestii emotionante de dragoste si a jocului care ne mentine nerabdarea si curiozitatea pe tot parcursul peliculei, spectatorilor li se arata slumdog millionaire globurile aur 2009 golden globeslumea reala a Indiei – o initiativa minunata, demna de premiile pe care le-a luat si pe care urmeaza sa le ia filmul.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Regizorul Danny Boyle, despre care nu se mai auzise nimic de ceva vreme, revine cu Slumdog Millionaire, pentru a ne aminti de ce este un regizor demn de  cele 33 premii pentru regie primite pana acum. Dupa succesele rasunatoare pe care le inregistrase cu 28 Days Later, The Beach si Trainspotting, Danny Boyle revine cu succes in aceasta poveste magica despre lumea din India, reusind deja sa obtina pentru performanta regizorala deosebita un Glob de Aur 2009 pentru cel mai bun regizor.

Un motiv in plus pentru a vedea filmul este scenaristul Simon Beaufroy – full monty, responsabil deja pentru scenariul de la Full Monty.

Ce spun criticii despre Slumdog Millionaire?

Matt Pais a adorat filmul, afirmand pentru Chicago Tribune ca Slumdog Millionaire este o poveste care va avea cu siguranta priza la public si la premii. Culmea! Filmul i-a placut enorm de mult si lui Roger Ebert. Ebert apreciaza in mod deosebit imaginea Indiei si povestirea stil Oliver Twist despre viata lui Jamal si compara si el Slumdog Millionaire cu Cidade de Deus. Si in Rolling Stone, Peter Travers declara ca ceea ce simte pentru Slumdog Millionaire nu este admiratie, ci “mad love”.

Pentru o alta parere despre Slumdog Millionaire, au mai scris despre film si cei de la CineBlog. Sfatul meu este cu adevarat sa nu ratati filmul. Si sper ca Oscarul 2009 sa revina lui Slumdog Millionaire.

18 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*