Home » cinema, Oscar 2009

Regizori nominalizati la Oscar 2009: Stephen Daldry

28 January 2009 scris de 2 comentarii

O premiera in istoria nominalizarilor la premiile Oscar. Premiera este faptul ca Stephen Daldry a fost nominalizat consecutiv la Oscar pentru primele 3 lui filme regizate.

Despre Stephen Daldrystephen daldry the reader oscar 2009 nominalizari nominalizat la Oscar 2009 pentru cea mai buna regie – nu s-au auzit foarte multe pana acum in calitate de regizor. Probabil pentru ca a regizat doar 3 filme pana acum in intreaga cariera. Dar, atentie! Toate cele 3 filme au fost nominalizate la Oscar.

Este vorba despre:

The Reader – pentru regia caruia a fost nominalizat anul acesta la Oscar 2009;

The Hours – filmul despre Virginia Woolf premiat cu Oscarul pentru cea mai buna actrita – Nicole Kidman; stephen daldry the reader oscar 2009 nominalizari

Billy Elliott – filmul premiat BAFTA si care s-a bucurat la randul sau de 3 nominalizari Oscar, printre care si cea a lui Stephen Daldry.

M-a distrat in mod deosebit un raspuns al lui Stephen Daldry dintr-un interviu avand ca subiect filmul The Hours:

I get frustrated about it because they say, “How can a man talk about women?” I say, “Steven Spielberg didn’t need to be an alien to talk about ET. You don’t need to be a dog to direct Lassie.” It seems to be a denial of the process of imagination, which is a posh word for “guesswork”

Chiar daca pronosticurile mele nu ii dau sanse lui Stephen Daldry sa castige Oscarul 2009 pentru cel mai bun regizor de film, totusi regizorul se poate bucura de renumele de a fi primul regizor care a facut 3 filme si pentru toate 3 a primit o nominalizare Oscar pentru regie.

2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*