Home » Filme, Oscar 2011

Unstoppable – suspans de neoprit

21 November 2010 scris de Niciun comentariu

CoolRank: 8/10

atmosfera & entertainment: 8/10

regie: 9/10

actori: 8/10

scenariu: 7.5/10

montaj: 9/10

Nota IMDb: 7.3/10

Initial nu voiam sa vad Unstoppable dupa ce am vizionat trailerul si am vazut care este tema filmului. Ideea unui accident feroviar si a inginerilor care salveaza sutele de suflete puse in pericol este una deloc tentanta pentru mine una si pare mai degraba subiectul unui reportaj de stiri. Cu toate astea numele de Tony Scott si Denzel Washington m-au convins ca ar fi cazul sa incerc o vizionare macar pentru reputatia aproape nepatata a celor 2. Si chiar nu am regretat nicio secunda, ba dimpotriva. Unstoppable este un film plin de actiune si suspans, deosebit de reusit si care ne tine cu sufletul la gura timp de 2 ore cat dureaza ca acest dezastru iminent sa fie oprit.  Mai puneti peste jocul foarte bun al actorilor si stilul de accidente in lant ce pare perfect desprins din realitate si veti obtine destule motive pentru a merge sa vedeti Unstoppable la cinema.

1,000,000 Tons. 100,000 Lives. 100 Minutes

Will Colson (interpretat de Chris Pine) este conductor si incepe lucrul in echipa cu inginerul Frank Barnes (interpretat de Denzel Washington), inginer de 50 de ani si care lucrase de 28 de ani in serviciul cailor ferate. Intre cei doi apare inca de la inceput o reala tensiune, intrucat Barnes crede ca Will Colson a ajuns pana aici doar datorita relatiilor suspuse pe care le are. Cei 2 se pregatesc insa intr-un mod civilizat pentru a lucra impreuna in respectiva zi in zona Pennsylvania. Intre timp in Fuller muncitorii care se ocupa de trenul 777 sunt grabiti de seful lor sa dea drumul trenului. Sub presiunea timpului, unul dintre ei, Dewey (interpretat de Ethan Suplee) decide sa treaca peste conectarea franelor pneumatice ale locomotivei. Dewey pune apoi trenul pe acceleratie maxima, dar se da jos din locomotiva pentru a schimba macazul. Ulterior nu se mai poate urca din nou in tren si aparent trenul 777 a plecat cu acceleratie maxima catre Pennsylvania. Cum vor mai reusi sa opreasca trenul pana cand acesta va provoca distrugeri masive ramane de vazut.

Unstoppable. Unmanageable. Unbelievable.

Unstoppable este unul dintre cele mai pline de suspans filme vazute in ultima vreme. In afara de The Next Three Days, pe care am avut placerea sa il vad in aceeasi saptamana, Unstoppable este unul dintre cele mai reusite filme de actiune ale anului. Avem adrenalina, actiune, suspans, surprize si personaje foarte misto conturate. In plus, este foarte in ansamblu privita povestea si putem vedea foarte obiectiv cum mici accidente si intarzieri obisnuite din viata noastra pot provoca accidente de proportii.

Dupa Taking of Pelham 1 2 3, nereusitul remake, imi pierdusem putin increderea in colaborarea de lunga durata dintre regizorul Tony Scott si actorul Denzel Washington. Se pare insa ca Unstoppable a fost menit sa imi redea aceasta incredere, iar filmul reuseste sa fie mult mai bun chiar decat succesul Deja Vu si comparabil cu celebrul Man on Fire. Un ingredient foarte binevenit este actorul Chris Pine, pe care il stiti din Star Trek si Smokin’ Aces, un actor care arata bine, este proaspat si isi face datoria perfect pe roluri de pusti de treaba. Rosario Dawson completeaza perfect peisajul: frumoasa, inteligenta, foarte convingatoare in rolul unei femei cu multa stapanire de sine si la fel de mult suflet. Pe Rosario Dawson o stiti din filme precum Seven Pounds, Percy Jackson & the Olympians: the Lightning Thief, Death Proof sau Sin City.

Ce spun criticii despre Unstoppable?

Pe MetaCritic.com Unstoppable a obtinut un metascore de 67/100, iar tomatometer-ul de pe RottenTomatoes.com a aratat un procent de 85% fresh pentru Unstoppable.

Roger Ebert de la Chicago Sun-Times spune despre Unstoppable ca este la fel de nestapanit ca un tren, adunand suspans in continuu pana la ultimele minute de actiune non-stop si plina de forta. Michael Phillips de la Chicago Tribune spune despre Unstoppable ca are ca cel mai important ingredient simplicitatea  actiunii si jocurile actoricesti foarte bune ale actorilor. Tot Phillips spune ca Unstoppable functioneaza datorita suspansului care se aduna putin cate putin pana la explozia finala de actiune.

Verdictul KoolHunt.ro

Unstoppable este un must-see daca iti plac filmele de actiune, daca ti-a placut Man on Fire si, in general, daca esti un fan al lui Denzel Washington. Este un film exploziv care va va tine cu sufletul la gura in ciuda unui subiect deloc incitant. Pe scurt, mergeti sa il vedeti. Astept opinii post-vizionare.

Comentariile au fost inchise pentru acest articol.