Home » Filme, Globurile de Aur 2010, Oscar 2010

Star Trek – un prequel plin de actiune, suspans si demn de a fi vazut

19 May 2009 scris de 7 comentarii

star trek j.j. abrams sf science fiction 2009 actiune suspans chris pine eric bana zachary quintoCoolRank: 7.5/10

atmosfera & entertainment:  8.5/10

regie: 8/10

actori: 6/10

scenariu: 8/10

montaj: 8/10

Nota IMDb: 8.5/10

Cred ca incep sa ma repet spunandu-va ca anul 2009 este anul sequel-urilor si prequel-urilor faimoase. Star Trek este unul dintre prequel-urile lansate in acest an, nedandu-i-se foarte mari sanse de succes initiale. Pana la urma, doar Star Trek a fost unul dintre serialele SF de succes ale anilor ’70-’80, iar sansele unui film de a egala succesul si in conditiile unei era a efectelor speciale de mare avengura pareau minime. Iata insa ca filmul Star Trek reuseste cu succes sa creeze un prequel al seriei TV, serie care va reuni cu siguranta atat fanii initiali ai seriei (care isi vor aduce aminte cu mare placere de eroii preferati), cat si noi pasionati SF care vor aprecia filmul pentru poveste, daca nu musai pentru efecte speciale. Pe scurt, va recomand sa vedeti cu incredere Star Trek – intrucat este un film plin de actiune si suspans, care va va tine in priza timp de aproximativ 2 ore.

The future begins

Dupa cum va spuneam si mai devreme, noul film Star Trek va fi, de fapt, un prequel al evenimentelor deja cunoscute, prezentand intalnirea dintre star trek j.j. abrams sf science fiction 2009 actiune suspans chris pine eric bana zachary quintoJames T. Kirk si Mr. Spock, si prima lor misiune spatiala.Vom avea ocazia sa ii cunoastem pe Kirk si Spock copii, adolescenti si poate sa ne distram cu un pic de soap cu acestia.

Filmul Star Trek este bogat la nivel de actiune, ne tine in suspans timp de ceva mai bine de 2 ore. Avem atat efecte speciale, intoarceri in timp si explicatii stiintifice pentru fenomenele care se petrec, cat si dusmani inspaimantatori, povesti de dragoste, mini-telenovele si umor. Nu cred ca am gasit ceva de reprosat filmului. Bineinteles, exista si replici ceva mai penibile, exista si scapari sau lipse de focus si la nivel de regie. Dar filmul te prinde si incepi sa il indragesti treptat, nemairemarcand astfel de detalii.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Regizorul J.J. Abrams face o treaba excelenta, in opinia mea, cu toate ca nu aveam foarte mare instar trek enterprise spock j.j. abrams eric bana chris pine zachary quinto film 2009 SFcredere in veleitatile sale de regizor. Totusi, se pare ca filmele de actiune sunt specialitatea lui. Spun asta pentru ca Abrams a regizat inainte Mission Impossible 3, un film de actiune pura.

Actorii fac o treaba foarte ok, fara a fi nume sonore de la care sa avem asteptari ridicate . Chris Pine in rolul capitanului Kirk tanar si Zachary Quinto in rolul lui Spock tanar fac un duet foarte ok, care ne va incanta de-a lungul filmului.

Ce spun criticii despre Star Trek?

Roger Ebert spune despre Star Trek in review-ul din Chicago Sun Times ca nu a fost foarte incantat de film, intrucat la gasit foarte apropiat de o telenovela spatiala la nivel de actiune. Ebert critica, si aici sunt de acord cu el, faptul ca Star Trek ca si majoritatea francizelor incearca sa repete o formula de succes, in loc sa riste si sa mearga acolo unde nici un episod sau serie Star Trek nu a mai mers inainte.

Claudia Puig se pronunta in favoarea filmului Star Trek in review-ul din USA Today, spunand ca acesta este un film plin de actiune, care nu poate sa nu te atraga si captiveze. Peter Travers in Rolling Stone este si mai in favoarea Star Trek decat Puig, declarandu-l un film captivant si extravagant.

In orice caz, eu va recomand sa vedeti Star Trek si mi-este greu sa cred ca fanii de pe vremuri ai serialului nu vor fi fascinati sa isi revada eroii preferati, indiferent de alte probleme de scenariu sau regie.

7 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*