Home » Filme

RocknRolla – Guy Ritchie este inca pe val

9 February 2009 scris de 12 comentarii

rocknrolla quy ritchie mark strong gerard butlerCoolRank: 8/10

atmosfera & entertainment: 9/10

regie: 9/10

actori: 8/10

scenariu: 8/10

montaj: 7.5/10

Nota IMDb:  7.4/10

Umbla vorba ca a scos Guy Ritchie un nou film. Se numeste RocknRolla. Se va compara acesta cu Revolver, Snatch, Lock, stock and two smoking barrels sau Swept Away? Probabil ca nu. Va spun si eu ca nu. Dar la o adica cui ii pasa? Ne place Guy Ritchie, deci ne va placea si RocknRolla.

Brandul Guy Ritchie inca mai functioneaza

Probabil daca mai scoate 2 filme fasaite, cum aproape ca este RocknRolla, nu ne va mai placea. Dar acum inca ne mai place. Este stilul lui inconfundabil, ne ajuta sa ne amintim si sa comentam chiar in timpul RocknRolla fostele filme. Are ritm. Actori buni si care joaca haios. Femei frumoase. Muzica buna. De ce am mai putea avea nevoie?!

Rocknrolla se petrece in Londra, unde un mafiot rus tulbura linistea mafiotilor locali, dorind sa puna la cale o inselatorie de milioane de dolari. Se ajunge la un soi de lupta incurcata si plina de situatii tip “ironia soartei” intre cele 2 bande. Totul e bine cand se termina cu bine si cu muzica. Si nu dureaza nici prea mult – 110 minute.

Ce este un RocknRolla?

Dupa cum ne lamureste personajul lui Mark Strong inca de la inceputul filmului: “People ask the question… what’s a RocknRolla? And I tell ’em – it’s not about drums, drugs, and hospital drips, oh no. There’s more there than that, my friend. We all like a bit of the good life – some the money, some the drugs, other the sex game, the glamour, or the fame. But a RocknRolla, oh, he’s different. Why? Because a real RocknRolla wants the fucking lot.“.

Filmului nu ii lipseste dinamismul, actiunea, impuscaturile, violenta, situatiile amuzante si neasteptate sau replicile delicioase. Totusi, pare ca frana este trasa pe tot parcursul sau si ca se mentine la o viteza placuta, fara a porni cu adevarat vreodata. Mi-aduc aminte insa o tona de faze haioaes si replici amuzante, chiar si acum cand scriu cronica. Sa nu uitam de “If a slap don’t work, you cut ’em or you pay ’em, but you keep your receipts, cos this ain’t the Mafia.” sau de “I’m dead Pete. Dead people don’t like company.“.

rocknrolla quy ritchie mark strong gerard butler actiune comedie 2008Despre actori si regie ce se poate spune?

Regia ii apartine lui Guy Ritchie, la fel ca si scenariul. Scurt si la obiect.

Gerard Butler este pe val, arata bine si se potriveste cu asa-zisa “muzica” a lui Guy Ritchie. Aparitia foarte reusita a filmului este Thandie Newton, in rol de business sexy dominatrix. Pe Thandie o stiti si din Mission: Impossible II, Norbit, Run, Fat Boy, Run si The Pursuit of Happyness. Mark Strong face o treaba super, la fel ca si in Body Of Lies – unde l-am remarcat pentru prima oara in locul lui Hani Saleem, Stardust sau Revolver. Jeremy Piven pare a fi nelipsit din acest gen de filme – probabil pentru ca nu stie sa joace multe alte roluri si are altfel sanse sa ramana nemancat. Apare Gemma Arterton, furata din 007: Quantum of Solace. Mai ii putem vedea si pe Tom Wilkinson si pe Idris Elba.

rocknrolla quy ritchie mark strong gerard butler actiune comedie 2008Nici un actor nu face nimic deosebit, nimeni nu iese din tipare, toti joaca rolul cel mai clean cu care suntem deja obisnuiti.

Ce spun criticii despre RocknRolla?

Recenziile pentru RocknRolla au fost destul de bune. Sean O’Connell in recenzia de pe filmcritic.com afirma ca RocknRolla este un film sexy si amuzant, care te tine in priza timp de aproape 2 ore. Claudia Puig pentru USA Today spune despre RocknRolla ca este un film de actiune cu atitudine tipica Guy Ritchie. Kyle Smith pentru New York Post nu este incantat de RocknRolla cum este de filmele precedente ale lui Guy Ritchie, dar crede ca este un film gangsta reusit si placut.

Alex Markerson este contra filmului in recenzia din Entertainment Weekly, afirmand ca RocknRolla pare ca nu isi da drumul, nu incepe pana la final.

Va invit sa nu ratati RocknRolla daca sunteti fani Guy Ritchie, asa cum eu una sunt. Totusi, tineti-va asteptarile mai jos. Nu se compara cu precedentele succese marca Ritchie, are usor frana trasa, dar este placut.

12 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*