Home » Filme

Stardust – nu toate povestile frumoase au fost spuse

28 October 2007 scris de 5 comentarii

CoolRank: 8/10stardust_charliecox_clairedanes7

atmosfera & entertainment: 9/10

regie: 9/10

actori: 8/10

scenariu: 8/10

montaj: 7.5/10

Nota IMDb: 7.9/10

Desi este un fantasy, Stardust nu este un blockbuster de proportii gen Lord of the Rings, asa cum ne asteptam din trailere. Nici nu vrea sa fie. Stardust este un basm si o poveste de dragoste gingasa si plina de umor.

Suberb in Stardust este modul original in care combina parti binecunoscute ale unor povesti diferite: lupta fiilor de imparat pentru obtinerea tronului, dorintele vrajitoarelor de a obtine viata vesnica, misiunea in taramul fantastic pentru a castiga dragostea celei iubite, iubirea imposibiladintre un personaj fantastic si un pamantean, etc…

This summer a star falls. The chase begins.

Stardust este o incantatoare poveste de dragoste despre o stea cazatoare care stardust_charliecox_clairedanes6nimereste intr-un tinut fermecat si care se dovedeste a nu fi un meteorit obisnuit, ci o tanara foarte frumoasa si curajoasa.

Puterile secrete ale stelei vor fi tinta unei vanatori pornite de vrajitoare pentru viata si tinerete vesnica, de niste pirati, dar si de niste fete imparatesti. Povestea e complicata si toti vor un singur lucru: inima fetei.

In rezumat, Stardust este povestea aventurilor prin care trece Charlie Cox cautand sa recupereze steaua cazatoare si sa i-o duca femeii de care credea ca este indragostit. Steaua pe care o gaseste este chiar Claire Danes, una din surprizele foarte placuta din Stardust.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Scriitorul de mare succes Neil Gaiman si regizorul Matthew Vstardust_charliecox_clairedanes2aughn fac o echipa imbatabila, realizand Stardust, combinatie superba de SF, aventuri, romance si comedie.

Filmul se remarca prin scenariul foarte bine scris si personajele fantastice jucate de o distributie de zile mari si printr-o coloana sonora cu adevarat magica. Mai mult cheia perfectiunii flimului Stardust consta si in elementul de comedie, momentele umoristice fiind excelent dozate si de-a dreptul fabuloase.

Filmul are multe surprize placute si una din ele este Charlie Cox. Desi m-am asteptat ca stardust_charliecox_clairedanes4acesta sa clacheze, asa cum se poate intampla in compania unor actori de renume, acesta a dat dovada de o prezenta scenica foarte placuta. Evident, este oarecum pus in umbra de marii actori cu care imparte scena, insa in cea mai mare parte din timp se descurca de minune.

M-am bucurat sa aflu ca fragila Claire Danes mai traieste si ca joaca la fel de bine ca in Romeo + Juliet . Intr-adevar se descurca foarte bine in rolul titular si face ce stie mai bine o stea, “What do stars do? They Stardust_poster2_2007shine“.

Pentru mine insa, adevarata vedeta a filmului este Michelle Pfeiffer in rolul maleficei vrajitoare. Pntru ca replicile ei sunt imbibate cu venin si ofera unul dintre cele mai bune roluri ale carierei ei, un adevarat regal actoricesc.

O alta surpriza din  Stardust foarte placuta este felul in care Robert De Niro intra in pielea personajului sau. Acesta este infricosatorul capitan al piratilor pe de o parte, iar pe de alta este preocupat de dezvoltarea laturii lui sensibile si feminine.

Placerea cu care actorii isis fac rolurile se simte si se transmite excelent pe ecran, contribuind la unicitatea acestui film.

Verdictul KoolHunt.ro

Stardust este genul de film pe care il poti vedea in cuplu, caci va fi pe gustul ambilor parteneri. Asta pentru ca este o combinatie reusita de umor, poveste de dragoste si fantasy. Prefer sa nu spun mai multe, pentru ca v-as strica surprizele de care veti avea parte daca veti merge la Stardust.

5 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*