Home » Filme

10 lucruri pe care probabil nu le stiati despre Twilight Saga

1 September 2009 scris de 9 comentarii

twilight-saga-eclipse1Twilight este la ora actuala pe locul 5 in topul celor mai cautate filme pe internet conform IMDb Pro. Este in topul bestseller-urilor peste tot pe glob. Si milioane de fani asteapta lansarea din noiembrie a celei de-a doua parti a filmului – Twilight Saga: New Moon. Asta fara a uita sa mentionam pariurile care se pun apropo de alegerea lui Robert Pattinson in noiembrie ca Sexiest Man Alive in revista People.

Daca toate acestea sunt lucruri pe care le stiati, atunci cu siguranta vreti sa aflati mai multe lucruri despre Twilight. Iata, pentru inceput, 10 lucruri interesante pe care probabil nu le stiati despre blockbuster-ul si bestseller-ul acestui an.

1. Prima varianta aleasa de Sttwilight-saga-eclipse2ephenie Meyer pentru a-l juca pe Edward Cullen a fost Henry Cavill, actor care a jucat in serialul The Tudors rolul lui Charles Brandon si a avut roluri secundare in filmele Stardust si Tristan + Isolde. Impedimentul a fost varsta actorului, Cavill avand 25 de ani la data de incepere a filmarilor, iar rolul lui Edward Cullen presupunea un baiat de 17 ani. Un mare noroc pentru fanii lui Robert Pattinson, as putea spune…

2. Stephenie Meyer a scris in paralel cu seria Twilight/Amurg romanul Midnight Sun, in care spune povestea din primul volum Twilight privita din punctul de vedere al lui Edward Cullen. Romanul nu a fost terminat pana in momentul de fata, nu aduce musai ceva nou fata de Twilight, dar este un exercitiu literar si de lectura interesant.

3. Cam Gigandet, actorultwilight-saga-eclipse3 care joaca rolul vampirului James, a fost initial distribuit in rolul Emmett Cullen. Cam a cerut apoi regizoarei Catherine Hardwicke sa fie distribuit in rolul James si aceasta a fost de acord. Alegerea lui Cam s-a dovedit a fi inspirata, rolul mai putin vizibil al lui Emmett fiind putin probabil sa ii aduca acelasi succes de care s-a bucurat actorul cu ocazia rolului vampirului in rol negativ.

4. Se pare ca blestemul schimbului rapid de regizori s-a abatut de la Harry Potter asupra lui Twilight. Daca prima parte a Twilight a fost regizata de Catherine Hardwicke, cea de-a doua – Twilight Saga: New Moon – il are ca regizor pe Chris Weitz. Aceasta schimbare s-a datorat, dupa cum au anuntat cei din echipa de filmare, unor neconcordante de orar. Acelasi lucru s-a petrecut si in cazul celei de-a treia parti – Twilight Saga: Eclipse, intrucat regizorul Chris Weitz era ocupat cu finisarea celei de-a doua parti, iar regia Twilight Saga: Eclipse a ramas sa fie asigurata David Slade.

5. Majoritatea actorilor din Twilight poarta lentile de contact. Spre etwilight-saga-eclipse4xemplu, Kristen Stewart are in mod natural ochi verzi si poarta lentile de contact pentru a obtine nuanta cafenie. De asemenea, actorii care joaca rolurile membrilor familiei Cullen poarta lentile de contact de culoarea albastru-topaz.

6. Pentru rolul vampirului Riley din Twilight Saga: Eclipse au fost luati in considerare Tom Felton (aka Draco Malfoy din seria Harry Potter) si Channing Tatum. Pana la urma, rolul a fost acordat actorului Xavier Samuel.

7. Desi Robert Pattinson si-a exprimat de nenumarate ori admiratia pentru colega sa de platou, Kristen Stewart, si a si cerut-o in timpul filmarilor in casatorie (probabil in gluma), actrita a fost implicata intr-o relatie de cald-rece cu numeroase despartiri si reimpacari cu Michael Angarano inca din 2006. Dupa despartirea ei recenta de acesta, au reaparut zvonurile conform carora Kristen Stewart si Robert Pattinson formeaza un cuplu. Adevarul nu a fost stabilit nici pana la ora actuala.

8. Romanul Twilight/Amurg al lui Stephenie Meyer a fost initial twilight-saga-eclipse5respins de 14 edituri. Asta numai pentru ca apoi, dupa ce a fost publicat in 2005, la numai o luna de la publicare sa aterizeze pe locul 5 in Topul bestseller-urilor din New York Times. Ce inseamna sa nu te dai batut cu una cu doua…

9. In ceea ce priveste cifrele, seria Twilight/Amurg a fost tradusa deja in 37 de limbi diferite si pana in vara lui 2009 a vandut peste 70 de milioane de copii.

10. Productia primului film din seria Twilight a costat 37 de milioane de dolari. Incasarile au depasit 380 de milioane de dolari pana in acest moment.

Va las sa va delectati inca odata cu trailerul Twilight Saga: New Moon:

9 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*