Home » Filme

The Last King of Scotland – performanta lui Forest Whitaker

12 December 2007 scris de 9 comentarii

CoolRank: 8.5/10thelastkingofscotland_forestwhitaker2

atmosfera & entertainment: 7.5/10

regie: 8/10

actori: 9/10

scenariu: 9/10

montaj: 7.8/10

Nota IMDb: 7.7/10

Nu credeam sa dureze 4 zile pana sa ma hotarasc sa scriu despre un film. De obicei imi este usor sa imi spun parerea. Nu a fost la fel cu The Last king of Scotland. A fost un film care m-a miscat intr-un mod deosebit – l-am luat mai mult ca pe o lectie de viata.

In mare, The Last king of Scotland este un film despre dictatorul Ugandei Idi Amin, considerat unul dintre cei mai ingrozitori dictatori ai lumii, de aceeasi talie cu Hitler, Stalin sau Saddam Hussein.

Charming. Magnetic. Murderous.

Povestea filmului The Last king of Scotland este vazuta prin ochii medicului sau thelastkingofscotland_2006personal de origine scotiana, dr. Garrigan. Filmul surprinde intr-un mod absolut genial dubla personalitate a dictatorului – amestec de carisma si nebunie infricosatoare.

Ca poveste, The Last king of Scotland aminteste de romanul Firma a lui John Grisham – atunci cand totul iti pica din cer este bine sa te gandesti de ce se intampla asta si sa astepti sa vezi si cealalta fata a monedei.

Personajul dr. Garrigan este tipicul europeanului proaspat absolvent de facultate, care ajunge intr-o tara straina, pe deasupra si africana si crede ca este regele lor. Se simte ca un nou Columb, de data aceasta descoperind Africa. Ceea ce il asteapta ii demonstreaza contrariul. “I am the father of this nation, Nicholas. And you have most… grossly… offended your father.

Ce putem spune despre actori si regie?

Astept sa vad si performantele lui Will Smith, Ryan Goslastkingofscotland_jamesmcavoyling si Peter O’Toole in filmele pentru care au fost nominalizati inainte de a ma propunta, dar pentru rolul sublim jucat in The Last king of Scotland, Forest Whitaker ar merita premiul Oscar pentru cel mai bun actor in rol principal. Whitaker reuseste sa creeze un personaj monstruos, dar adorabil in acelasi timp, o cobinatie de rece-cald socant.

In rolul dr. Garrigan il veti regasi pe Faunul din Cronicile din Narnia, James McAvoy, jucand un rol plin de viata si deosebit de crebidil. Intr-un rol episodic al inceput o veti putea vedea pe Scully din X-files, Gillian Anderson, mare atentie, eu nu am recunoscut-o in prima faza.

Verdict KoolHunt.ro

Va invit cu mare placere sa vedeti The Last king of Scotland. Nu va lasati speriati de faptul ca filmul vorbeste despre un perioada reala de dictatura din Uganda -filmul nu duce lipsa de umor, romance si suspans. Exista spre final chiar si scene extrem de violente, pentru amatorii genului. Scenele pline de umor, rasturnarile de situatie si subtilitatile filmului va vor incanta si va vor face sa nu realizati pana la final ca va uitati la un film istoric.

filmul nu duce lipsa de umor, romance si suspans. Exista spre final chiar si scene extrem de violente, pentru amatorii genulu

9 comentarii »

 • sin said:

  pacat (,) ca are fata de retard si prima data l-am vazut in serialul politist ‘The Shield’ unde a avut un rol de-mi venea sa sparg calculatorul cand il vedeam de atatia draci.

 • cieloblu said:

  eram in dubiu, sa-l vad sau nu…dar m-ai facut curioasa, tre’ sa-l vad neaparat

 • Cristi Roman said:

  eu pe forest whitaker l-am remarcat prima oara intr-un film in care-l interpreta pe marele jazzist charlie parker. misto filmul/mosto rol.
  vreau sa vad si eu filmul asta de acum. ma voi duce!

 • danezia said:

  Mai, eu zic ca ar trebui sa ma las de scris… Ideile mele sunt bune… pacat ca nu reusesc sa le expun asa cum faci tu. Imi place cum scrii!.

  P.S. In mare parte lista previziunilor pt Oscar e gata e gata. Sper sa fie timp pt o mica discutie pe tema lor.

 • claudiu said:

  Abia ti-am descoperit blogul, dar iti promit ca il voi urmari cu atentie. :)

 • Vantage Point - user generated content movie - KoolHunt.ro - filme, localuri, monden said:

  […] sa imi devina antipatic a fost Forest Whitaker. Il iubesc sincer pe acest actor de cand am vazut The Last King Of Scotland, dar figura lui de copil usor nebun, usor over-emotional, incepe sa fie obositoare odata cu acest […]

 • Street Kings - KoolHunt.ro - filme, localuri, monden said:

  […] isi demonstreze maturitatea ca actor.  Forest Whitaker a ramas, din pacate, fixat pe rolul sau din The Last King of Scotland si pare a dori sa il joace in orice pelicula in care este distribuit. Oricat de reusit ar fi rolul, […]

 • KoolHunt.ro – Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti » X-Men: First Class – a cincea oara e cu noroc said:

  […] Hallmark Children of Dune, demonstrandu-si extraordinarul talent in filme universal aclamate precum The Last King of Scotland, Atonement, Becoming Jane sau The Last Station. Aici surprinde perfect englezismul, compasiunea si […]

 • Life in a Day – omenirea unita | KoolHunt.ro - Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti said:

  […] si-a marcat locul in istoria cinematografiei cu filmul nominalizat la Oscar The Last King of Scotland, dupa care a mai regizat filme precum State of Play cu Russell Crowe si Ben Affleck, The Eagle si […]