Home » Filme

Vantage Point – user generated content movie

15 May 2008 scris de 4 comentarii

Vantage Point este de departe unul dintre cele mai reusite 20 de filme ale anului trecut. Neasteptat atat din punct de vedere realizare, cat si din punct de vedere

If you think you’ve seen it all… Look again.

Constructia filmului porneste de la ideea punctelor de vedere diferite. Privita din unghiuri diferite, aceeasi situatie arata diferit. Iar prin reuniunea acestor puncte devantage point dennis quaid forest whitaker vedere obtinem imaginea cea mai apropiata de adevar asupra realitatii. Asta face Vantage Point – reuneste acelasi moment (momentul impuscarii presedintelui S.U.A. in cadrul unei conferinte dintr-o piata publica) filmat din diverse unghiuri. Vedem practic cele 15 minute in care s-au petrecut evenimentele povestite din perspectiva fiecarui participant cheie de la locul faptei.

Dupa cum rezuma foarte bine si tagline-ul filmului: “8 straini. 8 puncte de vedere. 1 singur adevar. Poti rezolva puzzle-ul?”. Un film incitant, care reuseste sa te prinda imediat si sa te faca sa nu iti mai poti dezlipi ochii de pe ecran timp de 90 de miunte.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Actorii nu apuca in cele cateva minute de aparitie a fiecaruia sa faca ceva spectaculos, dar in mod sigur reusesc sa isi faca datoria. Vorbim aici despre William Hurt, Dennis Quaid, Sigourney Weaver, Matthew Fox, Forest Whitaker si alte cateva nume. Regizorul Pete Travis face o treaba excelenta, asambland intr-un mod inchegat povestevantage point dennis quaid forest whitakera din mai multe fragmente si reusind sa aduca la un numitor comun bucatile de puzzle.

Cine a inceput chiar cu ocazia acestui film sa imi devina antipatic a fost Forest Whitaker. Il iubesc sincer pe acest actor de cand am vazut The Last King Of Scotland, dar figura lui de copil usor nebun, usor over-emotional, incepe sa fie obositoare odata cu acest film. Iar finalul in care el pare a fi un sclav eliberat de pe plantatie cu o lumina cereasca in ochi este din categoria “Oh, pleeeeease”.

Ce spun criticii despre Vantage Point?

Din pacate, notele acordate filmului Vantage Point de catre principalii critici totalizeaza pe Yahoo! Movies doar o medie de C. Kyle Smith de la New York Post este mai ales impotriva finalului Vantage Point care i se pare un picut rasuflat in comparatie cu suspansul si nerabdarea create de film pana atunci. Kyle Smith se pronunta in special in defavoarea rolului lui Whitaker si al vantage point dennis quaid forest whitakerscenaristului filmului, care uita detalii si personaje pe parcurs.

Matt Pais pentru Chicago Tribune este in primul rand impotriva documentarii precare a Vantage Point. Filmul este dupa parerea lui Matt Pais doar un popcorn thriller, care ignora cu desavarsire orice fel de politica, istorie sau motive ale terorismului. Tomatometer-ul de pe RottenTomatoes.com arata 31% fresh.

Pentru cine este Vantage Point un must-see? 

Pentru cei care adora filmele care aduc ceva nou, pentru cei carora le plac thrillerele si suspansul.

Cine ar trebui cu orice pret sa ocoleasca Vantage Point?

Cei care doresc sa vada un film motivat, profund, bazat pe fapte reale sau care macar sa aiba baza reala.

Despre Vantage Point a mai scris si fosta mea colega si actuala amica, Carmen Bogdan, in nuante mai de negru. Carmen a apreciat doar constructia filmului, considerand restul nemotivat si lipsit de suspans.

Nota IMDb: 6.7/10

CoolRank: 8/10

4 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*