Home » Evenimente, Timp liber

Bucataria indiana se infiripa maine in The Harbour!

24 July 2012 scris de 1 comentariu

Daca, in Eat Pray Love, Liz Gilbert alegea Italia ca popas ideal pentru gurmanzi si calatorea apoi in India doar pentru a se adapa spirtual, in realitate nici bucataria indiana nu este de lepadat. Dimpotriva, savoarea ei face obiectul multor carti de bucate, iar, pentru cei care inca nu s-au convins, maine seara, la restaurantul The Harbour, teoria va fi demonstrata printr-un festin indian, scaldat in vinuri de la Vinarte, la care suntem cu totii invitati sa participam.

De la ora 20:00, in restaurantul care s-a numarat printre alesii de seama de pe traseul KoolHunt, se vor degusta specialitati culinare specifice Indiei. In portul din Piata Amzei va ancora pentru o seara un chef cu experienta ampla in domeniul Oriental Cuisine, Krishna Bohat de la Red Angus Steakhouse.

Meniul pregatit de Krishna se anunta a fi de ne-ratat pentru fanii picanteriilor indiene, dar si pentru amatorii de gusturi aparte, care sunt curiosi cum se distinge acel colt de lume intre celelalte bucatarii internationale.

Evenimentul de miercuri seara se inscrie intr-o initiativa laudabila a The Harbour care si-a propus sa ne incante cu delicioase seri tematice, trecand prin China, Italia si, cel mai recent, familiarizandu-ne cu fusion cuisine. Maine vor fi puse in evidenta notele distinctive ale Indiei si toate simturile vor fi antrenate in experienta: papilele gustative in primul rand vor avea de lucru, dar clientii vor fi rasfatati si vizual, caci restaurantul cu hublouri promite sa-si schimbe straiele, in ton cu tematica indiana.

Vom fi transpusi cu totul in atmosfera Indiei inca de la trecerea pragului The Harbour si vom intelege, “pe-ncercatelea”, sensul unora dintre cuvintele-vedeta ale culturii indiene: namaste, saree, bindi sau masala. Gastronomii vor sti ca acesta din urma este un melanj de condimente tipic prin acele parti, insa dupa seara de miercuri cu totii vom avea o idee clara si ne vom putea pronunta pro sau contra in cunostinta de cauza.

Mai mult, escapada culinara va include si un ghid, in persoana Mariei Pomohaci – Vicepresedintele Centrului Cultural “Rabindranath Tagore” (organizatorul Festivalului Namaste India) si cea mai in masura sa dezlege misterele acestei culturi indepartate, cu o spiritualitate unica ce poate bulversa la prima… degustare.

Iata cum o zi de miercuri, de regula fada, va capata valente exotice, ne va imbogati spiritual si ne va indestula totodata – ca sa va rezervati un loc in “port” cu prilejul unic al Serii Indiene, trebuie doar sa sunati la 021- 319 72 57 sau la 0724 388 686. Pofta buna si Namaste!

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*