Restaurant Red Angus – Fripturi cu arome noi in Centrul Vechi
– atmosfera si design interior: 7.5/10
– meniu: 7.5/10
– servire: 7.5/10
– preturi: 7.5/10
Atentie: randurile care urmeaza se adreseaza in primul rand gurmanzilor care, la plimbare pe stradutele din Centrul Vechi al Bucurestiului, au resimtit lipsa unui loc unde sa manance. Nu unul unde sa fie vazuti, nici unul unde sa guste putin din mai multe feluri de gustari, nici unul unde sa isi astampere foamea cu ceva preparate semicongelate si prajite, ci un loc unde sa manance pe saturate o friptura de vita adevarata.
Red Angus, un local nou deschis in apropierea ruinelor de langa Hanul lui Manuc, se mandreste cu faptul ca ofera fripturi adevarate dintr-un soi de vita care devine din ce in ce mai popular in Bucuresti. Red Angus, o specie de vaca solida si fara coarne, originara din Scotia, si-a capatat popularitatea abia dupa ce a ajuns in Statele Unite iar carnea ei extraordinar de frageda si gustoasa a determinat amatorii sa o ridice la loc de cinste.
Care-i atmosfera in restaurantul Red Angus si cum sta la capitolul design interior?
Atmosfera la Red Angus este relaxata dar cocheta in acelasi timp. Mesele micute, vazele cu flori micute, dar fripturile mari :). De pe terasa Red Angus putem admira o parte din ruinele din Centrul Vechi al Bucurestiului, ceea ce ne poate duce cu gandul – din greseala desigur – la faptul ca nu suntem in Bucuresti.
Ce mancam si bem bun in restaurantul Red Angus?
Raspunsul evident este: friptura sau burgerii. Noi am ajuns acolo la ora pranzului, asa ca ospatarul ne-a povestit foarte amabil despre oferta lor de pranz care se schimba in fiecare zi si permite alegerea intre doua variante de meniu. Am optat in cor pentru meniul cu supa zilei si burgerul casei cu cartofi prajiti. In asteptarea acestora, am constatat cu surprindere un fenomen din ce in ce mai rar prin restaurante in zilele noastre si anume painea cu unt din partea casei, cu care sa iti astamperi putin foamea pana sunt gata preparatele principale. Cu tristeste am remarcat ca acum, unele restaurante care se respectau foarte mult pe vremea cand s-au lansat si ofereau din partea casei cele cateva felii de paine insotite de un cub de unt, acum nu mai ofera nimic sau iti ofera acest serviciu contra cost (la un pret de aprox 8 ron, ceea ce pentru 2 felii de paine si un cub de unt este mult, dar asa ne mai dam si noi seama ca este criza).
Revenind la Red Angus, painica era neagra (deci sanatoasa) si calda, iar alaturi de unt si cu putina sare marina (si chiar piper proaspat macinat pentru doritori) a mers de minune. Pana cand a venit supa zilei, o crema de legume extrem de bogata si asezonata cu patrunjel proaspat. Delicios pana aici, am zis, dar noi veniseram pentru carne :) Asa ca a venit in cele din urma si burgerul casei, preparat dupa o reteta chipurile secreta. O chiftea generoasa de vita, asezata peste rosii proaspete, salata si castraveti murati ne-a facut sa ne luptam pana la ultima imbucatura. Cartofii erau din seria semipreparatelor, deci minus la acest capitol, dar poate au facut-o doar pentru a ramane fideli spiritului american.
Meniul este extrem de echilibrat, oferind supe, salate, antreuri, fripturi din carne de vita hranita bio, fripturi din Noua Zeelanda, fripturi din Europa, celebra combinatie de carne de vita cu fructe de mare (Surf and Turf) dar si o gama moderata de preparate din alte tipuri de carne (unde am tanjit indelung la pieptul de porc marinat si servit cu ceapa caramelizata), precum si burgeri si garnituri. Si fireste, desert, pentru cine mai poate la final.
Salatele suna interesant caci avem de-a face cu preparate de tipul: salata cu branza de capra, nuci si rucola, salata de telina, mar si rucola, salata mexicana, salata cu piept de pui marinat si crutoane. Antreurile suna si ele apetisant intrucat in randul lor intalnim maduva rumenita servita cu paine prajita si sare de mare, bulete de ardei iute, platou cu aripioare pentru doua persoane. Supele sunt putine ca si varietate, dar inedite: supa de ceapa, supa clara de vita si supa crema cu carnati si varza.
Vedetele sunt insa cu siguranta fripturile de vita, partea frumoasa fiind ca va puteti alege din orice parte a vacii: antricot, chiulota, muschi, T-Bone, vrabioara, Cote de boeuf sau Bavette in functie de cum doriti sa fie friptura (mai putin grasa, mai aromata datorita osului, mai ferma, mai suculenta). Provenienta carnii si modul in care a fost hranit animalul este un alt element diferentiativ in ceea ce priveste fripturile, lucru cu care sunt in asentiment complet: daca vacuta a mancat sanatos, carnea ei va fi cu siguranta gustoasa si sanatoasa.
Nici celelate fripturi nu lasa de dorit, intrucat pieptul de pui cu caju, pieptul de porc marinat sau cotletele de berbecut suna extrem de apetisant, mai ales daca adaugam garnitura potrivita alegand dintre rucola cu rosii, cartof copt, cartofi prajiti, mix de legume sau orez basmati.
Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Red Angus?
Preturile se inscriu in zona medie pentru o masa normala dar depasesc baremul cand vine vorba despre fripturi si mai ales despre cata friptura primesti la o portie.
Un burger costa intre 23 si 29 de lei, dar vine insotit de garnitura si este capabil sa “sature” o persoana. O salata costa intre 18 si 27 lei, un antreu intre 15 si 23 de lei si probabil ca sunt o combinatie buna pentru o masa ceva mai usoara dar deloc saraca. Supele costa intre 11 si 15 lei, destul de mult comparativ cu alte locuri, dar sunt suficient de inedite pentru a trece cu vederea aspectul.
In privinta fripturilor, preturile sunt sensibil mai mari decat in alte localuri de profil, intrucat o portie de friptura pentru domni (adica mai generoasa) are maxim 350g si costa 150 lei daca vacuta a fost hranita natural sau 74 lei pentru o portie de 230g de friptura de vita din Noua Zeelanda. Portiile pentru doamne (Lady’s cut) sunt ceva mai mici, variind intre 180g pentru 75 lei si 250g pentru 115 lei. Deci da, mult mai scump decat prin alte locuri. Exceptie face friptura T-Bone, care este servita intr-o portie de 750g (cantarita in crud, cu tot cu os) pentru 160 lei si Cote de Boeuf care vine intr-o portie de 800 g pentru 174 lei. Combinatia de creveti cu friptura de vita costa 74 lei, avand un gramaj totusi mic (180g muschi vita si 120g creveti) comparativ cu pretul. Toate fripturile pot fi servite in compania unui sos pentru 8 lei/felul si puteti alege intre sos de branza cu mucegai albastru, sos de piper verde, sos de usturoi si sos barbecue.
Desertul variaza intre 14 si 23 lei si acopera o paleta destul de cunoscuta pentru lanturile americane de restaurante: brownie, cheesecake, placinta cu mere, sufleu de ciocolata si inghetata. Cu toate acestea, nu cred ca sunt mai putin gustoase.
In concluzie, o persoana relativ infometata ar trebui sa manance o friptura (care nu este foarte mare) dar ar merge si o salata inainte si poate un desert dupa, ceea ce ar duce consumatia in jurul a 100 lei, in functie de tipul de friptura. Daca persoana se multumeste insa cu un burger si un desert, scapa mai ieftin, cu numai 60 lei.
Bauturile au preturi accesibile, cu 15 lei pentru o bautura digestiva sau intre 7 si 12 lei pentru o racoritoare.
Cum suntem serviti in restaurantul Red Angus?
Serviciile sunt prompte, nu ies in evidenta prin ceva anume, dar ospatarii sunt amabili si chiar daca nu stiu sa raspunda la una dintre intrebarile clientilor se informeaza si revin.
Cand sa mergem la Red Angus si pentru ce ocazii este potrivit?
Red Angus se lauda ca este potrivit si pentru un pranz sau o cina formala de afaceri dar si pentru o iesire cu prietenii sau cu familia. In definitiv cred ca au dreptate: mancare buna poti sa servesti oricand si parca afacerile se incheie mai repede cand mesenii sunt veseli si multumiti.
Unde gasim Red Angus?
Red Angus se afla la capatul Strazii Franceze, langa ruinele de langa Hanul lui Manuc. Localul este destul de mic, deci ar fi indicata o rezervare inainte.
Fotografiile au fost realizate in restaurantul Red Angus de Andreea Badescu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
[…] ancora pentru o seara un chef cu experienta ampla in domeniul Oriental Cuisine, Krishna Bohat de la Red Angus […]
[…] Restaurant Red Angus – KoolRank: […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro