Home » Filme, Globurile de Aur 2010, Oscar 2010, Topuri filme

Blockbusterele anului 2009

21 January 2010 scris de Niciun comentariu

avatar-zoe-saldana2S-a incheiat anul 2009, s-a facut bilantul, s-au stabilit castigatorii si invinsii. Avem 10 de blockbustere care au plecat acasa cu incasari imense si un record in Avatar care a depasit ca incasari filme aflate in top box-office all time – Titanic al aceluiasi James Cameron si Lord of the Rings: Return of the King. Iata mai jos top 10 filme 2009 din punct de vedere al incasarilor worldwide.

1. Avatar – Cu incasari pana in prezent de peste 2,3 miliarde de dolari, distribuit de Fox, Avatar a fost filmul anului 2009. De vazut daca va fi si laureatul premiilor Oscar, depasind astfel ceea ce a insemnat la vremea respectiva Titanic pentru James Cameron.

2. Harry Potter and the Half-Blood Prince – Partea a 6-a a fantasy-ului Harry Potter, distribuita de Warner Bros., Harry Potter and the Half-Blood Prince, a depasit 900 de milioane in incasari worldwide. Nu este de mirare deci, data fiind priza la public pe care o are seria creata de J.K. Rowling, ca Harry Potter and the Deathly Hallows 1 este unul dintre cele mai asteptate filme ale lui 2010.

3. Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs – Distribuita de Fox, cea de-a treia parte a desenelor animate Ice Age s-a bucurat de un succes rasunator. Cu priza atat la critici, cat si la public, Ice Age 3: Dawn of the Dinosaurs a incasat peste 880 de milioane de dolari worldwide.

4. Transformers 2: Revenge of the Fallen – Distribuit de Paramount/DreamWorks, sequel-ul mult asteptat Transformers 2: Revenge of the Fallen a incasat worldwide peste 800 de milioane de dolari. Ar fi amuzant dupa parerea mea sa castige totodata si Zmeura de Aur 2010 pentru cel mai slab film al anului 2009. Este si foarte posibil dat fiind numarul mare de nominalizari la aceste “premii”.

5. 2012 – In distributia Sony/Columbia, 2012 a fost un world-end-flick de mare succes. Desi blamat de critici care nu au reusit sa vada nimic dincolo de efectele speciale, 2010 a incasat peste 770 de milioane de dolari la nivel international.

6. Up – Desenele animate cu dubla nominalizare la Oscar 2010, Up, au fost una dintre cele mai reusite si mai banoase colaborari de pana acum intre studiourile de animatie Walt Disney si Pixar. Distribuit de Buena Vista, Up s-a apropiat de Twilight Saga: New Moon in ceea ce priveste incasarile, ajungand la aproximativ 720 de milioane de dolari incasati.

7. The Twilight Saga: New Moon – Summit Entertainment a dat lovitura distribuind The Twilight Saga: New Moon, sequel-ul succesului de box-office Twilight. Twilight Saga: New Moon a incasat peste 700 de milioane de dolari international.

8. The Hangover – Comedia hit a lui 2009 distribuita de Warner Bros., castigatoare a Globului de Aur 2010 pentru cea mai buna comedie a fost The Hangover. Un film cu buget redus, distributie cvasi-anonima si totusi incasari de 500 de milioane de dolari.

9. Sherlock Holmes – Robert Downey Jr. si Jude Law dau viata in regia legendarului Guy Ritchie cuplului Holmes-Watson in aplauzele criticilor de film, aclamatiile publicului si incasarilor de 460 de milioane de dolari worldwide. Distribuitor pentru Sherlock Holmes a fost acelasi Warner Bros.

10. Star Trek – Prequel-ul celebrului serial SF Star Trek, distribuit de Paramount, a avut un succes neasteptat la public apropiindu-se in ceea ce priveste incasarile de 400 de milioane de dolari la nivel mondial.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*