Home » Filme

300 – Eroii de la Termopile – experienta vizuala de exceptie

26 March 2007 scris de 19 comentarii

300-gerard-butler1CoolRank: 7/10

atmosfera & entertainment: 7/10

regie: 7/10

actori: 7/10

scenariu: 6.5/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 7.8/10

Am ajuns la 300 cu asteptari destul de low – pe mine una trailerul ma facuse sa ma astept la un mic bullshit. Probabil ca tocmai de aceea mi-a si placut filmul. Probabil ca in secret vroiam sa vad si ce mai face Gerard Butler, avand in vedere saltul Attila, Beowulf & Grendel, cu o trecere remarcabila prin The Phantom of the Opera. Unii actori chiar muncesc pana ajung la succes…

S-a spus despre 300 ca nu este exact din punct de vedere istoric, s-a f300-gerard-butler2acut misto de replicile exagerate, de jocul actorilor… Banuiesc ca peste aproximativ un an va aparea un nou History Movie din aceeasi gama cu Date Movie si Scary Movie si va avea suficiente detalii pe care sa le parodieze.

Spartans, tonight, we dine in hell!

Hai totusi sa va spun de ce sa vedeti 300. Stilul vizual in care este realizat filmul este superb, bataliile sunt foarte misto facute (mai ca iti vine sa incepi sa dai si tu din maini pe scaunul de cinema), sunetul este exceptional.

300-gerard-butler3Unii vor gasi filmul 300 plictisitor si vor sta numai cu ochii pe ceas. La mine, experienta cinematografica a fost diferita, am stat cu sufletul la gura pana la sfarsit, dorindu-mi sa matrasesc si eu cativa elefanti.

Foarte bine este surprins la inceputul filmului 300 stilul de viata spartan si modul in care erau antrenati razboinicii. Ca sa mergem pe ideea din Blood Diamond cu T.I.A, Leonidas ne spune T.I.S. – This is Sparta.

Despre actori si regie ce se poate spune?

In rolul principal al regelui Leonidas joaca Gerard Butler, pe care l-ati mai putut vedea in Fantoma de la opera, 300-gerard-butler4in rolul Fantomei. Nu pot spune ca mi-a placut cum a jucat, dar din fericire replicile de genul “Spartans, enjoy your breakfast for tonight we dine in hell!” i-au reusit.

Printre actori, ii mai puteti recunoaste pe David Wenham (il stiti din Lord of the rings ca Faramir), Dominic West (profesorul sexy de italiana din Monalisa Smile), Rodrigo Santoro (Carl din Love actually, complet schimbat in 300) si alti actori de mana a doua.

O figura aparte intr-o distributie masculina face Lena Headey, o actrita foarte frumoasa, desi nu chiar si cu un talent pe masura.

Verdictul KoolHunt.ro

Am plecat de la 300 cu dorinta de a avea o sabie in mana si a ma lupta cu cativa persani. “This is where we fight, this is where they die“. Sunt de acord ca nu este in nici un caz un film genial. Dar este in mod sigur un film care merita vazut o data.

19 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*