Home » Acum la cinema, Filme

The Legend of Hercules – O lectie de “asa nu”

26 February 2014 scris de Niciun comentariu

the-legend-of-hercules-kellan-lutz0[Titlu in limba romana: Legenda lui Hercule]

KoolRank: 3/10

atmosfera & entertainment: 5/10

regie: 4/10

actori: 3/10

scenariu: 3/10

montaj: 5/10

Nota IMDb: 4.3/10

Regie: Renny Harlin An: 2014
Actori: Kellan Lutz, Gaia Weiss, Liam McIntyre Genul: actiune, aventura

the-legend-of-hercules-kellan-lutz1Intre Spartacus (varianta Starz) si o gluma proasta se situeaza filmul regizat de Renny Harlin. Un scenariu slab, o distributie neinspirata si un rezultat ce aduce in sala pe cei curiosi sa vada o copie ieftina la 300 si un ghiveci artistic ce va avea cu siguranta cateva nominalizari la Zmeura de Aur in 2015.

The Son of Zeus

Nu zau. N-am avut pretentii niciodata de la Hercules:The Legendary Journeys. Kevin Sorbo se perinda din Grecia in Mesopotamia si se intalnea pana si cu Vlad Tepes, dar stiam o treaba acolo. Era entertainment curat si fara pretentii. Renny Harlin vrea sa ne vanda o poveste politico-mistico cu ceva substrat motivational si o rampa de lansare pentru tanarul Kellan Lutz. Din pacate rezultatul este ridicol.

the-legend-of-hercules-kellan-lutz00Despre ce este vorba? In caz ca n-ati citit Legendele Olimpului si n-aveti chef sa cercetati pe Wikipedia, Hercule este produsul iubirii de o noapte dintre regina Alcmene (interpretata de Roxanne McKee) si regele zeilor, Zeus – in varianta in care Hera a cooperat, desi de felul ei se razbuna crunt pe amantele sotului, dar sa lasam mitologia pe mainile celor carora le pasa. Amfitrion (interpretat de Scott Adkins) de felul lui e un tiran fara inima, iar fiul sau Ificle (interpretat de Liam Garrigan) este o caricatura de personaj negativ. Hercule (interpretat de Kellan Lutz) o iubeste pe Hebe (interpretata de Gaia Weiss), iar dragostea lor trebuie sa infrunte mania lui Amfitrion si prostia scenaristului. Ma rog, la un moment o sa-l vedeti pe Spartacus varianta 2.0 (interpretat de Liam McIntyre) pe post de side-kick si cateva cafteli CGI construite pe motivul “las-o c-a mers la 300 si Spartacus, o sa mearga si la noi”. Da, dar pe acolo mai era si rost de scenariu si de ce credeti? Talent.

the-legend-of-hercules-kellan-lutz4Man. God. Legend.

Alcmene de felul ei dorea un regim politic mai putin autoritar si cum nu se gasea nimeni in tot regatul sa infiga o sabie sau o sulita in spatele regelui, varianta practica a fost sa treaca prin noua luni de sarcina. Multe cazne din mitologie puteau sa fie evitate prin solutii practice dar de ce sa alegi o mana ferma care sa curme o viata cand poti sa ai de-a dreapta ta pe fiul bastard al lui Zeus? Renny Harlin vrea sa ne convinga ca tot regatul dorea o viata mai buna iar Hercule cu toata aroganta lui este manat de iubirea pentru frumoasa Hebe sa razbune poporul si la final sa aduca pacea. Stati asa ca parca alta era povestea. Urmarind delirul cinematografic cu tot cu 3D-ul de rigoare am ajuns sa sper ca The Rock va face o figura mai reusita decat Kellan Lutz. M-am intrebat daca exista o sansa pentru multi actori din franciza „Twlight” sa arata ca pot sa joace, Lutz se alatura grupului care a dovedit ca daca ai un corp bine lucrat si un zambet ca-n reclama de la Colgate nu mai trebuie sa inveti ABC-ul meseriei de actor.

the-legend-of-hercules-kellan-lutz5Despre actori si regie ce se poate spune?

Durere. Foarte multa durere. Pentru cei care se vor chinui sa ramana pana la finalul acestui film. Renny Harlin se incapataneaza sa ne demonstreze ca dupa esecuri rasunatoare ca Cutthroat Island, The Long Kiss Goodnight sau Exorcist: The Beginning este loc de inca un succes. Un periplu haotic lipsit de esenta, talent si noroc. Ce sa spunem despre actori? Mai bine stateau acasa. Mai bine treceau pe la cursuri de arta dramatica. Mai bine nu semnau contractele si pentru Kellan Lutz… mai bine se concentra pe o cariera de model.

the-legend-of-hercules-kellan-lutz7Ce spun criticii despre The Legend of Hercules?

The Legend of Hercules este un esec rasunator la inceputul acestui an si un candidat serios la nedoritele Zmeuri de Aur. Pe IMDb vedem o nota de 4.3/10 – o nota mare raportandu-ne la catastrofa ce poarta nemeritat numele de film. Rotten Tomatoes afiseaza 3% la tomatometru si o medie din partea criticilor de 2.3/10 pentru The Legend of Hercules. Metacritic incheie periplul cu 22/100 pentru The Legend of Hercules.

Scott Foundras (Variety): “Lutz’s acting muscles aren’t nearly as well developed as his pectorals and deltoids, and while the role may not call for a master thespian, it at least begs someone who can emote without looking like he’s straining to execute a dead lift”, Todd McCarthy (The Hollywood Reporter): “If The Legend of Hercules were just a little more inept or over-the-top, it might have been ridiculous fun. As it is, unfortunately, Harlin embraces the mediocrity of the screenplay with a dour straight face, draining it of any enjoyably camp possibilities”.

Verdictul Koolhunt.ro

Daca simtiti nevoia sa pierdeti 99 de minute din viata voastra The Legend of Hercules este filmul pentru voi.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*