Home » Localuri, Restaurante

Restaurant grecesc Tortuga – Mica Mediterana de pe Mosilor

30 July 2012 scris de 5 comentarii

KoolRank: 4.5/10

atmosfera si design interior: 4/10

meniu: 6/10

servire: 5/10

preturi: 4/10

O taverna moderna… daca nu va e familiar conceptul, veniti de-l intelegeti: accesibila, prietenoasa, eficienta, flexibila in oferta, broscuta testoasa (asa s-ar traduce “tortuga“) de pe Mosilor e o carciumioara cu temperament, pe care o veti simpatiza inevitabil :)…

Care-i atmosfera la Tortuga si cum sta la capitolul design interior?

Locul este conceput cu inteligenta si gust, se vede ca un arhitect pasionat a facut din Tortuga un proiect de suflet, iar atmosfera mediteraneana, indeosebi greceasca, este redata cu farmec si ritm de patronul Iannis Stamatogiannias, originar din Patras si bucurestean optimist si vesel de cateva decenii bune. Ce-mi place cel mai mult la taverna-broscuta testoasa este ca reuseste sa fie spatioasa si intima in acelasi timp, este precum o “carapace” cu prieteni, unde timpul trece mai bland, iar zgomotul orasului este departe…

Ce mancam si bem bun la Tortuga?

Vedetele casei sunt mezele, celebrate periodic si de Meze Party; ele se pot servi sub forma de platouri pentru 2-3 persoane, sau separat. Va recomand platourile (poikila), sunt generoase ca gramaj, variate ca sortimente si potrivite pentru un aperitiv satios, mai ales intr-un loc pentru prieteni, asa cum e Tortuga.

Ca sa va faceti o idee, un platou de meze vegetariene pentru 2 persoane contine vinete, ciuperci sos tomat si feta, bruschete dakos si placinta zilei, are 550 grame si costa 60 de lei; un mix-grill cu carne pentru doua-trei persoane ofera frigarui, soutzoukaki, carnaciori, pancette si piept de pui, are 750 grame si costa 100 de lei; un mix-grill similar, dar cu peste, are file-rondele din pestele zilei, sardine la gratar, dorada sau biban de mare, cantareste 750 grame si costa 130 de lei, la fel ca si mixul cu fructe de mare – din
creveti, calamar rondele, caracatita la gratar si midii.

Daca optati pentru feluri individuale, o alegere buna ar fi feta saganaki – in folie de aluminiu – adica branza feta cu rosii, ardei si capere la cuptor, sau octopus xidatocaracatita marinata in otet –  17 lei.

Ca mare iubitoare de paste ce sunt, am incercat si mi-a placut mult kavouromakaronada (spaghetti cu fructe de mare) – 39 lei – pentru doua persoane (portie de 350 de grame – de remarcat prezenta gramajului la toate ofertele din meniu, tocmai pentru a marca ideea de masa intre prieteni, care petrec cu toate bunatatile la mijloc, ciocnind beri Mythos si ouzo tulburiu printre farfurii imbelsugate).

Excelente ca feluri de baza sunt gratarul de peste si fructe de mare, frigaruile de porc si mielul la cuptor (la preturi intre 35 si 60 de lei);  este posibil, din cauza duratei necesare prepararii, sa nu fie toate bunatatile disponibile, mai bine intrebati inainte de a comanda. Personal, nu ma deranjeaza lucrul acesta, este un semn ca la grec mananci lucru proaspat, facut ca la Elada acasa…

Pentru vegetarieni sunt oferte interesante (papoutsaki este o minune!) – flexibilitatea fiind unul dintre argumentele modernitatii aceste taverne, unde puteti servi mic dejun, brunch, terrace menu, puteti organiza petreceri si aniversari sau puteti participa la evenimente diverse, de la party la concert unplugged si vernisaje – de exemplu, pe 2 august organizeaza “Vijelie culinara de gusturi si arome”…

Mi-a placut aici un desert usor, de vara, pe care nu-l gasim prea des – din pacate – la restaurantele bucurestene: iaurt cu miere, susan si scortisoara (10 lei).

Cash or credit? Cum sunt preturile la Tortuga?

Dupa cum ati observat, preturile nu-s mici, dar… you got value for the money. Bugetul mediu este de 100 de lei de om, pentru o masa copioasa. Vinurile sunt prea scumpe – parerea mea… De analizat si ofertele zilei, care ofera discount-uri interesante: 26 de lei pentru un meniu al zilei format din doua feluri sau 18 lei pentru un abonament… Tortuga e de urmarit online, mai ales ca site-ul e impecabil, feed-ul pe FB e fain si util, iar fotografiile – alta pasiune a gazdelor – iti lasa gura apa…(de aceea, la sugestia gazdelor, le-am folosit si noi pentru a ilustra acest review).

Cum suntem serviti la Tortuga?

Servirea este buna, mai rapida decat in alte locuri cu preparate similare, oamenii se poarta familiar, mai ales ca majoritatea clientilor sunt de-ai casei, cum se spune…

Cand sa mergem la Tortuga si pentru ce ocazii este potrivit?

Broscuta cu delicatese marine si nostalgii mediteraneene este gazda buna pentru mese vesele cu prietenii, aniversari in familie si, daca sunteti in zona la ora pranzului, merge si-un business lunch mai informal. Chiar si un mic dejun in amintirea vreunei vacante elene prea repede terminate…

Unde gasim Tortuga – Modern Tavern?

Luati ca reper general Foisorul de Foc si gasiti Tortuga pe Str. Traian la nr. 234, la parterul unei cladiri de birouri numite Ilion, situata la intersectia cu Mosilor, site-ul este www.tortugarestaurant.ro , telefon 0733.077.482, orar: 08.30-11.45.

Fotografiile cu logo au fost realizate de Diana Sirghi in Tortuga Modern Tavern pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Tortuga {$surname} Tortuga Modern Tavern
    Program: L - D 8:30 - 23:45
    Adresa: Str. Traian nr. 234
    Bucuresti , Sector 2 , Romania
    Telefon: 0733 077 482
    Map of <b>Program</b>: L - D 8:30 - 23:45
    Yahoo Map - Live Map


5 comentarii »

  • Bogdan said:

    Sambata seara am mancat aici cu sotia si un prieten; nu eram foarte infometati si am comandat platouri sa guste fiecare ce vrea:
    -platou meze ouzo – bun, cu sosuri interesante, proaspat;
    -mix cu fructe de mare ptr 2-3 pers. – proaspat, suficient pt. 2 persoane cu ceva pofta de mancare; vine insotit de un sos care putea fi mai interesant;
    -iaurt cu miere – foarte bun;
    Din pacate lipsea paltoul “mix grill cu peste ptr 2-3 pers.” mai sus mentionat, pe care mai de graba l-as fi comandat; servirea a fost foarte atenta, mai ales un ospatar pe nume Victor; iar ambianta si decorul sunt moderniste, dar nu neaparat chicioase;
    Preturile sunt usor piperate, peste media tavernelor grecesti, dar compenseaza destul de mult calitatea mancarii – in concluzie inca un resturant din ciclul “putin, dar bun”.

  • Adina - Pizza Colosseum said:

    Au o varietate interesanta de platouri, cu ingrediente intr-adevar specifice tavernelor, spre deosebire de platourile traditionale pe care le stim noi cu rulouri din sunca, ardei gras umplut cu crema de barnza sau platourile carde cu frigarui si carnaciori.

  • Topul celor mai bune restaurante din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Restaurant grecesc Tortuga – KoolRank: 8/10 O taverna moderna. Daca nu va e familiar conceptul, veniti de-l intelegeti: […]

  • Top restaurante grecesti Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] 5. Taverna mediteraneana Tortuga – KoolRank: 6.5/10 […]

  • Bogdan D. said:

    De asta vara tin sa mentionez ca restaurantul s-a inchis. Probabil ca terasa “La Kostas” l-a eclipsat complet.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*