Home » Carti, Filme

The Dark Tower – epopeea intunecata a lui Stephen King va ajunge pe marile ecrane

24 September 2010 scris de 3 comentarii

pistolarul stephen kingStrangeti randurile, voi, devoratori de cuvinte marca King. Astazi avem o veste buna. Povestea lui Roland Deschain, Pistolarul (The Gunslinger) pentru prieteni, va lua forma unei pelicule cinematografice ce va incanta toti fanii domnului King de pretutindeni. Adaptarea Turnului Intunecat (The Dark Tower) a fost confirmata. Universal Pictures si NBC Universal Television Entertainment a semnat un contract cu Ron Howard pentru a da viata cuvintelor lui King.

Ron Howard a fost regizorul mai multor productii cinematografice de succes cum ar fi: Cocoon (1985) – comedie Sci-Fi cu extraterestri, Far and Away (1992) – tragi-comedie cu Tom Cruise si Nicole Kidman, Apollo 13 (1995) – o alta colaborare reusita cu Tom Hanks dupa Splash (1984), recentele adaptari ale romanelor lui Dan Brown (The Da Vinci Code si Angels and Demons) unde Tom Hanks isi dovedeste inca o data talentul marcand grandios excelenta colaborare dintre cei doi.

Scenariul este scris de Akiva Goldsman chiar in aceste momente, iar Howard si-a eliberat lista cu „Things to do…” pana cand Pistolarul va deveni nu numai o imagine generata de cuvintele lui King, ci chiar imaginea western a secolului 21.

Akiva este cunoscut atat pentru colaborarile recente cu Ron Howard si cu Brian Grazer (de care nu se va desparti nici in culisele The Dark Tower) in ecranizarea romanelor lui Dan Brown cat si pentru scenariile I, Robot (2004), Cinderella Man (2005), I Am Legend (2007).

Ultimul, dar nu cel din urma membru al Trioului Intunecat este Grazer, unul dintre producatorii de succes de la Hollywood care s-a afirmat prin aparitii ca: A Beautiful Mind (2001), American Gangster (2007), Changeling (2008), Frost/Nixon (2008).

Va fi un proiect de amploare ce va cuprinde nu mai putin de 3 filme artistice si o serie de episoade ce vor face legatura intre cele trei filme, continuand totodata aventura lui Roland in cautarea Turnului Intunecat.

Din cate afirma producatorii, se intelege ca nu se vor recruta nume cunoscute ale cinematografiei, acest lucru fiind o buna strategie in evitarea diferitelor idei preconcepute despre distribuirea rolului principal.

Luand in seama proiectele curente ale lui Howard se banuieste ca pe la inceputul anului 2011 camerele vor fi atintite asupra Pistolarului.

3 comentarii »

 • The Dark Tower – epopeea intunecata a lui Stephen King va ajunge pe marile ecrane - Ziarul toateBlogurile.ro said:

  […] The Dark Tower – epopeea intunecata a lui Stephen King va ajunge pe marile ecrane Fri Sep 24, 2010 4:11 am Strangeti randurile, voi, devoratori de cuvinte marca King. Astazi avem o veste buna. Povestea lui Roland Deschain, Pistolarul (The Gunslinger) pentru prieteni, va lua forma unei pelicule cinematografice ce va incanta toti fanii domnului King de pretutindeni. Adaptarea Turnului Intunecat (The Dark Tower) a fost confirmata. Universal Pictures si NBC Universal Television Entertainment a semnat […] […]

 • Endril said:

  Sper sa iasa bine.

  Ca un fan moderat al horrorurilor lui King, ma bucur sa aud de o ecranizare a principalei lui opere fantasy.

  PS: Inca ma lupt cu cartea 4 (din totalul de 7).

 • daniel said:

  Tinand cont de experientele precedente, pot garanta ca filmul nu o sa reuseasca sa surprinda adevarata magie King, insa cu siguranta o sa fie o experienta cinematografica de neuitat luand in considerare echipa de productie ce a fost facuta publica pana la acest moment. Si, toate ca toate, iubesc filmele ce au fost adaptate dupa romanele lui Stephen King pentru ca-mi aduc aminte de experientele literare precedente. Singurul film ce l-am vazut inainte sa citesc cartea este Shining si sa-ti spun drept, nu regret. A, si in legatura cu cartile – eu abia astept sa apara The Wind Through the Keyhole. Ma intreb, Ron Howard va arunca oare o privire si pe proaspatul manuscris…

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*