Home » Filme

La Vie en Rose – la final, je ne regrette rien

18 March 2007 scris de 4 comentarii

Citeam cronica Ralucai despre La vie en rose, care incepe cu “Am plans la film si nu am fost singura din sala”. Nu pot spune acelasi lucru, dar va pot marturisi ca am fost cu adevarat coplesita de emotii. Singurul motiv pentru care nu am plans a fost acel melodios “Je ne regrette rien”.

Nu stiu daca trebuie sa va mai spun despre ce este filmul. La vie en rose (in varianta originala, La Mome) este un film biografic, care surprinde viata unei voci nemuritoare: Edith Piaf (pentru cine nu stia, piaf=privighetoare).

Filmul demonstreaza clar faptul ca viata marilor artisti nu este aproape niciodata La vie en rose, ci de multe ori poate fi contrariul. La finalul unei vieti incepute cu o copilarie petrecuta in mare parte intr-un bordel, cu adolescenta petrecuta pe strazi in reprezentatii alaturi de tatal ei contorsionist si continuata apoi cantand pe strazi pentru a-si castiga existenta, dupa multe dezamagiri, o iubire pierdute, un copil mort, casatorie ratata, consum abuziv de droguri si alcool, marea cantareata trage linie si isi rememoreaza viata.

Filmul este povestit din perspectiva memoriei afective a cantaretei, amintirile nesuccedandu-se in ordine cronologica, ci in ordine dictata de emotii. Dupa toate aceste rememorari, la finalul vietii ei cantareata poate canta “Je ne regrette rien” ca o concluzie la o viata deloc roz, dar totusi traita la maxim.

Marion Cotillard joaca extraordinar rolul Edithei, intruchipandu-i excelent toate trasaturile de caracter.

Ca mica sugestie, dupa film am fost cu prietenii mei, Micky si Alex, in taverna belgiana Waterloo. Am auzit pe fundal aceeasi voce extraordinara. Pentru cine vrea o seara in memoriam Edith Piaf, recomand acelasi meniu.

Nota: 7.5/10


4 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*