Home » Filme

The Devil Wears Prada – or not??!??

12 December 2006 scris de 8 comentarii

CoolRank: 6.5/10devilwearspradamerylstreep_annehathaway2

atmosfera & entertainment: 6/10

regie: 6.5/10

actori: 7/10

scenariu: 6/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 6.8/10

Sau poate ca intrebarea pe care ar trebui sa ne-o punem dupa vizionarea filmului The Devil Wears Prada, inspirat de romanul Laurenei Weiberger este “care diavol?? Era un om profund trist si sensibil, pe deasupra”. Asta ca sa ne prefacem ca oricum nu remarcam intrebari de genul “De ce?” si “Care Prada? Poate Dolce”…

A million girls would kill to have her job. She’s not one of them.

Dupa cum au remarcat majoritatea criticilor, Meryl Streep joaca excelent rolul diavolitei cu esarfe Hermes, dinThe devilwearspradamerylstreepDevil Wears Prada. Diavolita cu aspect (evident, involuntar) de Cruella De Vil face chiar un oarecare exces de zel in a-si arata latura diabolica. Cred ca acest exces de zel este cel care m-a facut sa ma gandesc ca un pic mai putin bun gust in imbracaminte ar fi putut-o distribui cu succes in rolul lui Glenn Close din “101 dalmatieni”.

Pe de alta parte, excesul de zel al regizorului a incercat sa ne convinga ca in spatele laturii diabolice a eroinei lui Lauren Weisberger exista si o latura umana profunda si sensibila. E

Eu nu remarcasem aceasta latura in carte, dar sunt sigura ca in urma interpretarii extraordinare (aici nu sunt ironica, vorbesc serios… pentru prima oara in acest articol) a lui Meryl Streep pana si Lauren Weisberger este convinsa de sensibilitatea si profunzimea personajului sau.

Hell On Heels

Stand mai in spate in sala de cinema si razand cu Victor (cred ca numai noi gaseam ceva amuzant in parada de moda, superficialitate si peruci din film), mi-am dat seama in sfarsit de substratul filmului – voia sa educe publicul. Asta este: devilwearspradamerylstreep_annehathawayfilmul avea ca scop educarea publicului… in materie de moda.

Devil Wears Prada este o veritabila lectie de haute-couture sau mai degraba o portie de publicitate inutila (dat fiind ca este advertising pentru produse pe care nu ni le permitem) data cu lingurita: Valentino, Hermes, Prada, Dolce & Gabanna, Calvin Klein, etc. Pentru barbatii care s-au lasat convinsi sa vada filmul sunt convinsa ca este o experienta si ca au multe de invatat.

Verdict KoolHunt.ro

Concluzia acestui film mi s-a parut mai degraba ca anul acesta Diavolul prefera sa se imbrace de la Valentino, Dolce, Hermes si Calvin Klein. Prada a ramas mai jos in topul preferintelor sale. Meryl Streep joaca super, pacat ca nu are cu cine sau in ce. Este un diavol super pe care niste designeri cu gusturi indoielnice au uitat sa il imbrace de la Prada. Noroc ca nu au uitat peruca de Cruella.

8 comentarii »