Home » Localuri, Puburi

Biutiful – constrastul care te binedispune

21 September 2012 scris de 4 comentarii

CoolRank: 8.5/10

atmosfera si design: 10/10

meniu: 9/10

servire: 7/10

preturi: 8/10

Nu despre film vreau sa iti povestesc azi – despre lumea realista din Biutiful a vorbit foarte frumos colegul meu Mihai – ci despre un pub care a devenit, cel putin la categoria design, mandria Centrului Vechi. De cum intri, se vede ca la mijloc e mana unui designer de interior, pana in cele mai mici detalii.

Care-i atmosfera in pub-ul Biutiful si cum sta la capitolul design interior?

Biutiful este, dupa cum ii spune si numele, un loc frumos si impresionant prin decorul eclectic propus. Daca restaurantul Caru’ cu bere s-ar reinventa, eu una il vad transformat in Biutiful. Este fix genul de local unde-ti duci cunostintele din alte tari pentru a te mandri si a le arata ca se poate si la noi.

Mihai si Nadia Popescu sunt creierele din spatele design-ului care te surprinde inca de la intrare cu butoaie si tancuri de bere si continua sa te uimeasca si odata intrat, cand vezi oglinzi luminate, candelabre impresionante, caramida patinata si detaliile legate de mobilier, canapelele Chesterfield sau tancul de bere folosit drept masa. Odata asezat, vezi si iepurele multicolor, un cap de ren din sticla, cuvertura cu Rapirea din Serai, o adunatura de lumanari topite si grinzile de beton ale cladirii, care, in mod curios, nu deranjeaza cu nimic decorul.

Muzica e si ea combinata, in sensul ca recunosti playlist-ul Radio Guerilla cu cel Rock Fm, iar volumul este numai bun, atat cat sa auzi si muzica, dar si partenerul de discutie.

Ce mancam si ce bem bun in pub-ul Biutiful?

Meniul e la fel de pestrit precum Centrul Vechi, in sensul ca bucataria italiana a dat noroc cu cea greceasca si a salutat-o pe cea mexicana, amintind si de cea americana. Nu trebuie sa te surprinda ca un buger sta langa o salata Caesar sau niste frigarui de miel cu sos tatichi.

Eu am mancat o portie de cartofi wedges, care au venit intr-un castron de tabla, acel castron smaltuit pe care l-ai prins daca ai facut gradinita in anii ’90. Portia s-a dovedit mare, gustoasa, cu strat suficient de parmezan (cam sarat) si usturoi. Trebuie sa specific ca pe fiecare masa se afla o tava unde ai la discretie sosuri, care merg de minune cu cartofii.

Am incercat si frigaruile de miel, care au venit cate una pe un betisor, iar alaturi aveau un sos tatichi delicios. Mie portia mi s-a parut suficienta, dar pentru un barbat cred ca 5 mititei in forma de frigarui sunt cam putini. Pe langa frigarui, erau si cateva bucatele de lipie, dar lipie cumparata din magazin, care cam facea reclama proasta preparatului.

Lozul castigator la desert credeam ca l-am tras alegand Knicker Bocker Glory, adica un desert ca in filmele americane vechi, din frisca, bezea si fructe de padure, pus intr-o cupa inalta. A fost un desert bun, dar nu un balet al simturilor si nu as mai vrea sa-l mai iau si a doua oara.

Ca bauturi,  am incercat cocktail-ul Blueberry Highlife, care are o dimensiune modesta, un stufaris de menta, o gramada de gheata si zici ca e un Mojito mai alcoolizat. La capitolul long drinks am zis sa incerc ceva ce nu gaseste in mod normal in meniurile altor baruri, adica Metaxa Suntonic, nici mai mult nici mai putin decat cognac cu apa tonica si ceva gheata. Poti sa treci repede peste aceasta bautura, caci n-are nimic special. Ceva ce n-am apucat sa beau si am inteles de la chelneri ca este un sortiment de bere mai putin intalnit la noi a fost berea nepasteurizata. In afara de bere, si whisky-ul are acordat un loc de cinste, in sensul ca poti gasi multe tipuri si exista chiar si un bar special acordat bauturii.

Cash or credit? Cum sunt preturile in pub-ul Biutiful?

Preturile sunt medii spre mari si se poate plati atat cu cardul cat si cash. Un starter e 19 – 23 lei, o garnitura 9 lei, o salata variaza intre 17 si 25 lei, felul principal il gasesti la 24 – 31 lei, iar desertul costa intre 18 si 20 lei. Pentru ca trebuie sa combini mancarea si cu ceva de baut, trebuie sa stii ca un suc e 8 – 13 lei, o bere 7 – 14 lei, cafeaua o gasesti intre 9 si 13 lei, long drinks-urile sunt 21 – 27 lei, iar cocktail-urile sunt 22 lei.

Cum suntem serviti in pub-ul Biutiful?

Am fost poftita sa intru si am fost condusa la una dintre mesele cu scaune de bar si am stat ceva pana cand s-a sesizat un chelner in camasa alba si papion sa-mi aduca un meniu Apoi s-a intamplat invers, adica n-am avut timp sa parcurg meniul ca a si venit imediat alt chelner sa imi ia comanda.

La vreo 5 minute dupa ce am comandat, a venit o chelnerita cu o farfurie de cartofi prajiti, de care nu m-am atins si bine am facut, ca in 5 minute mi-a fost luata, zicandu-mi-se ca este comanda altcuiva, desi si eu comandasem acei cartofi. La nici alte cateva minute mi se aduc cartofii inapoi, dupa care, cand ma pregateam sa-i mananc, mi se iau si se dau celor din fata mea. Acest du-te-vino cu cartofii m-a facut sa ma simt ca la camera ascunsa. Dupa acest episod, a venit si comanda si chelnerii au inceput iar sa se miste rapid, poate prea rapid, in sensul ca nu am terminat de mancat si m-au intrebat daca pot lua farfuria.

Asadar, pe partea de servire se poate mult mai bine, ca altfel e pacat de local.

Cand sa mergem la pub-ul Biutiful si pentru ce ocazii este potrivit?

E un loc unde trebuie sa mergi macar o data, sa-i vezi decorul impresionant, sa bei o bere nepasteurizata si sa incerci bucatarie diversa. In plus, e un bun loc unde-ti duci prietenii din afara, dupa ce i-ai dus in clasicul Carul cu bere.

Unde gasim pub-ul Biutiful?

Localul se afla in Centrul Vechi, pe strada cu Fire, adica pe Gabroveni, la numarul 6 – 8. Pentru rezervari suna la 0737297297 sau da un mail office@biutiful.ro

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in pub-ul Biutiful pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Pub {$surname} Pub Biutiful
    Program: L - D 12:00 - 01:00
    Adresa: Str. Gabroveni nr. 6-8
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0737 297 297
    Map of <b>Program</b>: L - D 12:00 - 01:00
    Yahoo Map - Live Map


4 comentarii »

  • Silviu said:

    Localul este frumos, dar chelnerii si seful lor sunt niste nesimtiti si niste hoti.Fac remarca asta dupa ce am fost de 4 ori acolo crezand ca poate am nimerit eu vreun chelner mai prost, dar in seara asta am realizat ca si seful lor este la fel. Atitudine de dispret fata de clienti, nu aduc restul si motiveaza ca au uitat sau ca au crezut ce le-ai lasat lor restul (adica peste 25% din nota), iti rad in nas cand le atragi atentia iar seful lor rade odata cu ei dar are grija sa te directioneza cand intri, exact unde vrea el, desi localul este aproape gol. Design frumos, insa omul sfinteste locul, iar astia nu sunt in stare de asa ceva. DE EVITAT!!!

  • Ank said:

    Din pacate subscriu comentariului anterior. Servicii de kko. Adica oamenii aia sunt in plus: baetii de la usa si seful de sala. Totusi e doar un pub cu 20 de mese. De unde atata pretentii??? Ca respectul pentru clienti e zero.

  • Diann said:

    Am fost de 2 ori si intr-adevar serviciu e VARZA! nu zambesc, par mereu epuizati, daca vin la tine pare k-ti fac o mare favoare in concluzie FARA bunavointa si dorinta de intampinare a clientului!!! pacat.

  • La Farine – La vie in rose in capitala Koolhunt.ro – Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] iar muzica de atmosfera se aude perfect. Designerul Mihai Popescu care a gandit decorul pentru Biutiful si Entourage si-a lasat perfect amprenta si in brutaria/patiseria La […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*