Restaurant Asteria – o constelatie de delicii de pe meleagurile soarelui
– atmosfera si design interior: 9.5/10
– meniu: 9.5/10
– servire: 9/10
– preturi: 8.5/10
Bucataria mediteraneana, poate mai slab reprezentata in Bucuresti decat cea italieneasca, are de cateva luni un exponent delicios in restaurantul Asteria. Si cum nu mi s-a mai intamplat cam de mult sa mananc intr-un local nou care sa ma surprinda numai in sens pozitiv, tin neaparat sa va povestesc despre el.
Care-i atmosfera la Asteria si cum sta la capitolul design interior?
Localul degaja calm si buna dispozitie de cum treci pragul: salonul rustic cu mobila de lemn in culoarea cerului de vara te face sa te simti ca intr-o vacanta. Daca urci, vei descoperi un elegant salon decorat cu siluete imprumutate de pe vasele antice grecesti. Terasa de la etaj este plina de verdeata iar mesele sunt intelept pozitionate, astfel incat sa ai parte de intimitate in timp ce iti servesti masa.
Ce mancam si bem bun la Asteria?
Tot ce intalnim la Asteria degaja simplitate si bun gust. De la piesele de mobilier pana la tacamuri si culminand, in mod firesc, cu mancarea. Preparatele lor sunt in majoritate din bucataria greceasca, dar prin generozitatea paletei vor satisface cu siguranta orice pofta. De la aperitivele pe baza de ardei copti, vinete coapte, icre sau branza haloumi la gratar pana la fripturi de vita sau fructe de mare.
La categoria aperitiv merita sa incercati Fried Feta Saganaki, adica branza feta, scaldata in mirodenii, acoperita cu ardei gras si ardei iute si data la cuptor in folie de staniol pana aromele se amesteca. Nici icrele Tarama nu sunt de ratat, dupa cum si salata de ardei copti cu iaurt va va incanta piscator de placut datorita amestecului de iaurt de capra cu usturoi. Aceasta din urma poate fi servita simpla cu paine sau o puteti chiar alege sa insoteasca un preparat pe baza de carne.
Multitudinea de optiuni pentru felul principal face destul de grea alegerea, asa ca cel mai bine concentrati-va pe felul de carne pe care ati dori sa il serviti si lasati personalul sa va recomande ceva din categoria respectiva. Eu am incercat calamari si legume la gratar si souflaki de pui cu cartofi Asteria. Cartofii au venit preparati intr-un mod inedit: prajiti la tigaie si apoi amestecati cu branza si cu un ou ochi. Portiile sunt generoase si atat de bune incat, daca nu veti reusi sa va tineti cumpatul si doar sa gustati, s-ar putea sa nu mai fie loc pentru desert. Si ar fi pacat. Aveti de ales intre cataif, baklava, iaurt cu miere si nuci, un delicios tort Krantz cu inghetata sau din inghetata si sufleu de ciocolata. Cand am ajuns noi cataiful se terminase deja – sa fie asta un indiciu pentru urmatoarea noastra vizita acolo? – asa ca am optat pentru o portie de tort Krantz cu inghetata. Din nou, portia ar putea cu usurinta sa bucure doua persoane, mai ales daca inainte ati servit aperitiv si fel principal pe saturate.
Desigur, toata aceasta mancare buna trebuie insotita si de o bautura. Daca sunteti consumatori de vin, aici puteti alege intre cateva crame romanesti de renume precum Crama Basilescu, Corcova, Da-Vino, Vinarte, Budureasca sau Segarcea Prestige. Dar puteti alege si licori de pe meleaguri franceze, grecesti, italiene sau chiliene.
Cash or credit? Cum sunt preturile in Asteria?
Preturile sunt echilibrate si reflecta, asa cum ii sta bine unui restaurant care se respecta, calitatea si cantitatea preparatelor. Un aperitiv costa intre 10 si 15 lei, o salata aperitiv care poate fi servita ca fel principal costa in jur de 30 lei, iar una speciala de caracatita costa 60 lei. Felurile principale penduleaza intre 30 si 70 lei – daca doriti fructe de mare va veti indrepta spre capatul superior al intervalului cu usurinta. Deserturile costa intre 12 si 15 lei, iar o sticla de vin romanesc, intre 60 si 110 lei. Cele importate sunt desigur mai scumpe si pot ajunge la 210 lei/ sticla. O masa bogata pentru doua persoane ajunge astfel la 160 lei, ceea ce nu e deloc mult, data fiind experienta de care va veti bucura.
Cum suntem serviti in restaurantul Asteria?
Excelent, ar fi raspunsul scurt. Mare parte din experienta deosebita pe care o creeaza Asteria se datoreaza felului in care personalul stie sa intampine clientii, sa le povesteasca despre meniu si sa fie atenti din umbra la eventualele nevoi ale acestora. Nu va veti simti urmariti sau neglijati iar intrebarea fireasca – dar, din pacate, atat de rara prin localurile bucurestene – “Cum a fost mancarea?” va va fi adresata cu un viu interes si nu din vreo sfera superioara, inerta si rece. Oamenii care servesc la Asteria au o ospitalitate naturala, asa ca va va fi usor sa intrati intr-o conversatie despre preparate care sa va indrume in cele din urma catre o alegere.
Cand sa mergem la Asteria si pentru ce ocazii este potrivit?
La Asteria putem merge oricand, pentru ca indiferent de ocazie veti gasi spatiul potrivit intr-unul dintre saloanele bine gandite. Fie ca doriti un pranz sau o cina de afaceri, o intalnire romantica sau o reuniune conviviala intre prieteni, ati ales locul potrivit. Muzica nu “tipa” din boxe ca sa nu va puteti auzi si nici nu avem de-a face cu o liniste mormantala in care sa fim prea atenti sa nu lovim furculita de farfurie. Din contra, ambianta sonora este extrem de placuta. Pentru cunoscatori: s-ar putea sa aveti surpriza sa il ascultati pe domnul Giorgio Dalaras.
Unde gasim restaurantul Asteria?
Asteria este pe Sos. Pipera la numarul 1S si este deschis in fiecare zi dupa ora 12. Ar fi recomandat sa faceti o rezervare la numarul 0727 733 187, mai ales daca vreti sa stati pe terasa.
Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Asteria pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
[…] calendar ce va aparea in luna Decembrie 2012; 5. Voucher-cadou in valoare de 55 RON din partea Asteria Restaurant; 6. Cina romantica pentru doua persoane in valoare de 100 RON din partea Asteria […]
Nu va pot spune decat un singur lucru… m am adaugat singur in lista clientilor fideli ai restaurantului. :) Vi l recomand cu cea mai mare placere! Cele bune!
Daca tot aveam treaba in zona, am fost astazi la pranz cu un prieten aici; am cerut urmatoarele:
-feta Saganaki – destul de buna, dar ma asteptam la alteva; nu era “fried feta cheese”, cum scrie in meniu ci cat se poate de “naturala”.
-pulpa de miel cu mirodenii, cu garnitura de orez salbatic cu unt si salata verde – delicios;
-Kleftiko – a mancat prietenul meu si a zis ca i-a placut foarte mult;
-iaurt cu miere si nuci – delicios;
Portiile sunt destul de generoase, iar preturile, desi nu mici, sunt sub nivelul unui restaurant grecesc, chiar cu mai putine pretentii, dar situat in centru. Decoratiunile interioare sunt peste medie, iar servirea a fost decenta, dar impersonala.
In concluzie, il recomand celor ce lucreaza in zona, dar chiar si celor care sunt dispusi sa bata putin drum pentru o mancare mediteraneana buna.
[…] Restaurant Asteria – KoolRank: […]
[…] 1. Restaurant Asteria – KoolRank: 9.5/10 […]
[…] 2. Restaurant mediteranean Asteria – KoolRank: 9.5/10 […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.
Tinem legatura?
Vrei sa scrii pentru Koolhunt.ro?
Ultimele articole pe Koolhunt.ro
Must-see la cinema
Sunt O Baba Comunista
Riddick
Must-avoid la cinema
2 Guns
This is the End
Must-visit in Bucuresti
Restaurant frantuzesc Voila
Corks Cozy Bar
Must-read pe Koolhunt.ro
Topul restaurantelor din Bucuresti
Topul cafenelelor din Bucuresti
Topul ceainariilor din Bucuresti
10 filme hot pentru o noapte incendiara
Top 50 replici celebre din filme
My top 30 favorite movies
Top 20 filme cu final neasteptat
Top 12 filme cu si despre dans
Top 12 filme muzicale
Trailere filme nominalizate Oscar 2013
Nominalizarile pentru premiile BAFTA 2013
Parteneri Koolhunt.ro
Tags
Most Commented
Recent Comments