Home » Filme

Wall-E – cute-eco-digi-romance

14 September 2008 scris de 10 comentarii
Cute. Pe scurt, parerea mea usor-exprimabila si atotcuprinzatoare despre noile desene animate de la Pixar. Am iesit de la film cu un suras. Nu impresionata si nici nu m-ar tenta sa il vad a doua oara. Nu m-a distrat, nu a fost funny, a fost dulce. Wall-E este un must-see pentru copii si un should-see romantic si haios pentru adulti.

Wall-E & Eeee-v-aaa = LUV

Un robotel singuratic carewall-e curata pamantul de mai bine de 700 de ani. O robotica venita sa scaneze mediul de pe pamant. Dragoste la prima vedere, vanatoare digitala pentru ca ea se joaca de-a hard 2 get, priviri galese, mult sentimentalism si multe exclamatii “oooooh, soooo cuuuuute” venite din sala de cinema.

Este surprinzator cat de sugestiva si de dulce este povestea de dragoste dintre 2 roboti, in special in conditiile in care atat aceasta, cat si intregul film se desfasoara fara cuvinte. O poveste de dragoste gata sa treaca peste orice bariere legate de limba nativa sau tehnologie. Chiar si de timp.

Atentie la detalii, o combinatie dintre un muzical romantic si un SF clasic, elemente educative si gata! Avem Wall-E – filmul cu cele mai bune recenzii din 2008 de pana acum. Un 97% fresh pe tomatometer-ul de pe rottentomatoes.com.

Wall-e-ducativ

Pe fundalul povestii de dragoste digitale, Wall-E arata pentru the next generation consecintele unei planete complet robotizate si ale junk food-ului si lipsei de sport. Cu alte cuvinte, ne aratawall-e eva perspectivele care ne asteapta intr-o lume axata pe consum – sugestiv numele de Buy’N’Large pentru cei care ajung sa controleze planeta. O perspectiva complet indezirabila, dupa cum va puteti imagina. Viitorul Pamantului constand in calatorii spatiale si roboti inteligenti, intr-un sistem pe banda complet eficient si controlabil de catre un singur om nu mai suna chiar atat de bine. Un sistem de alerta combinat cu desene animate pentru a deveni mai inghitibil.

Daca nu va place Wall-E, in mod cert il veti adora pe Presto… un film de animatie de scurt-metraj ce precede Wall-E care implica o “mare iubire” intre un iepuras si morcovul sau.

Cons & pros

Daca este sa cautam nod in papura, as spune ca inceputul te indeamna usor sa te duci sa te culci si ca se intra relativ greu in actiune. As mentiona si momentele usor plictisitoare din desfasurarea actiunii pe alocuri si finalul deloc spectaculos sau catchy. Partea ecologista e relativ di7n categoria “am mai vazut” si poate fi usor enervanta pentru adulti.

Daca insa privim partea plina a paharului, animatiile sunt reusite si super haioase, povestea de dragoste inedita si delectanta, iar de Wall-E si Eeeeevaaaa nu aveti cum sa nu ramaneti indragostiti.

Ce spun criticii?

Cum spuneam, 97% fresh arata tomatometer-ul. Daca lui Roger Ebert nu i-a placut Abba si nici Mamma Mia, se pare ca awall-e devenit mai sensibil la umor atunci cand a venit vorba despre desene animate. Asadar, conform lui Roger, Wall-E este in acelasi timp “un film animat incantator, o incantare vizuala si o poveste SD decenta”. De gustibus si no comment. E bine de stiut ca Roger si-a regasit umorul ;))

Ty Burr, reprezentand Boston Globe, a declarat intr-un moment de exuberanta ca Wall-E este chiar “cel mai bun film al anului”. Washington Post l-a numit chiar “bijuterie de film”. Sunt curioasa cu ce impresie veti ramane voi.

Pentru cine este Wall-E un must-see? Pentru romanticii incurabili pentru care pana si o strangere de mana intre doi robotei este din categorie “uuuuu, how sweet”.

Cine ar trebui sa ocoleasca cu orice pret Wall-E? Cei care nu simt nici un imbold pe a pierde 90 minute in fata unui desen animat mut cu tente ecologiste si relativ romantice.

Nota IMDb: 8.7/10

CoolRank: 7/10

10 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*