Home » Stiri cinema

Ultimul Zburator – partea I a primei trilogii in realism magic din Romania

9 August 2013 scris de 2 comentarii

67097_455711027812428_13598515_n

In lumea agitata in care traim astazi, intre blocurile gri si cladirile reci de birouri, intre aparentele la care contribuim zi de zi, o echipa de productie de film idealista mai vede inca din loc in loc semne ale magiei. Au indraznit sa creada in povestea lor si ce a iesit din imagina lor se numeste “Ultimul Zburator” si este primul film in realism magic realizat vreodata in Romania. El transpune mitul clasic al Zburatorului intr-un basm modern.

In anul 2012, cand oamenii traiesc intr-o lume dezvrajita si nu mai cred in povesti si-n Zburatori, ultimul dintre acestia, Zanoni, s-a refugiat intr-un vechi conac boeresc, transformandu-se intr-un personaj misterios “care plimba fetele noaptea cu motorul” oferindu-le clipe de placere trupeasca. Intr-o seara, din intamplare, Zanoni ajunge la concertul unei fete, Eliza, cea care-i va schimba radical perceptia asupra vietii si a existentei sale de Zburator. Eliza este o frumoasa tanara de 22 de ani, cantareata de muzica dance/house care a debutat recent in industria muzicala. Ea este sustinuta si iubita de Catalin, fiul patronului unui important trust media, dl. Gelu Stroescu.

409352_455710771145787_1412521541_nIntre Zanoni si Eliza se va infiripa o poveste de iubire, in care aceasta va fi purtata intr-o calatorie initiatica in lumea Zburatorilor. Ea se va auto-cunoaste, va invata sa-si infrunte fricile si mai important, isi va redescoperi trecutul. Astfel, lumea fantastica se va uni cu cea reala intr-o poveste desprinsa parca din nuvelele magice ale lui Mircea Eliade.

Filmul “Ultimul Zburator” este un film independent si o frumoasa poveste de iubire ce transcede timpul si spatiul, prezentand o lume fascinanta, demult uitata de o societate atat de cufundata in intunericul materialismului. Din distributie fac parte Gabi Dutu, Iulia Verdes, George Ivascu, Constantin Cotimanis, Marius Bodochi, Andrei Teasca, regizor, producator si scenarist este Ovidiu Georgescu si tot scenarist si producator este Mihai Manescu.

Mai multe detalii puteti gasi pe situl oficial al filmului Ultimul Zburator.

2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*