Home » Filme

The Fountain – efecte speciale si spritualitate

2 March 2007 scris de 1 comentariu

Atunci cand ai apucat sa vezi 5 filme de Oscar intr-un singur weekend, traiesti cu senzatia ca aproape nimic nu te mai poate surprinde. Apoi nimeresti la un film, care este el insusi o surpriza…

The Fountain este o poveste despre dragoste, sacrificiu, moarte, viata si fragilitatea existentei. Prin prisma filmului, existenta este ciclica, iar singura posibilitate de oprire a acestei ciclicitati si de atingere a starii de implinire este moartea.

The Fountain (Fantana) ofera perspectiva mortii ca act de creatie. Personajul principal, interpretat de Hugh Jackman traieste povestea de dragoste cu Izzi, interpretata de Rachel Weisz, pe trei planuri paralele, extinse in timp de-a lungul a 1000 de ani.

Pe toate cele trei planuri ale filmului, Hugh Jackman iubeste aceeasi femeie (intruchipata intr-unul din planuri de un copac) si isi incredinteaza intreaga viata salvarii ei. Realizarea lui din final este aceea ca este deja mort de mult, caci incercand sa salveze fiinta iubita, a uitat sau a renuntat sa mai traiasca alaturi de ea. In momentul in care realizeaza, el va avea si imaginea modalitatii prin care poate sa traiasca alaturi de ea, intr-o stare de fericire totala.

The Fountain nu este un film in sine, in sensul unei povesti derulate care iti lasa la sfarsit in minte una sau doua concluzii. The Fountain este o experienta, care trebuie traita de fiecare in parte. Pentru cei care se asteapta la un film comercial de relaxare, va fi o surpriza: vor trebui sa isi puna putin rotitele in miscare.

Filmul este regizat si scris de Darren Aronofsky, acelasi care a regizat si scris si Requiem for a dream. Rachel Weisz joaca absolut splendid, iar Hugh Jackman o acompaniaza in mod reusit. Intre cei doi actori exista o chimie absolut greu de nesesizat, ceea ce face ca iubirea lor pe ecran sa fie si mai credibila. Efectele speciale si culorile filmului sunt deosebite, recreand un spectacol care iti face imaginatia sa explodeze.

Nota: 7/10


1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*