Home » Localuri, Restaurante

Taverna Sarbului – Veselia cade greu la buzunar

14 November 2011 scris de 1 comentariu

CoolRank: 7.5/10

– atmosfera si design: 8/10

– meniu: 8.5/10

– servire: 7.5/10

– preturi: 7/10

Prima mea experienta la Taverna Sarbului mi-a lasat o amintire frumoasa: dupa un traseu de 3 ore prin viscol am intrat intr-un restaurant rustic plin de veselie. Preturile nu au fost mai mari fata de alte restaurante din Sinaia, dar o portie de mancare arata ca un platou pentru 2 persoane si mancarea mi-a incantat papilele gustative. Intre timp lucrurile s-au mai schimbat, restaurantul a devenit un brand si am ajuns sa mancam in stil “sarbesc” si in Bucuresti.

Care-i atmosfera in Taverna Sarbului si cum sta la capitolul design interior?

Imi imaginez ca cei mai multi clienti noi ajung la acest restaurant pe baza de recomandari deoarece locatia lasa de dorit . Fata de restaurantul din Sinaia, care se afla in mijlocul naturii, acesta este plasat langa niste sine de tren care ii strica atmosfera rustica. In plus, este destul de departe de parcul Herastrau, iar daca vii cu masina poti sa ai surpriza ca nu gasesti locuri de parcare. Punctele pierdute la locatie sunt recuperate la capitolul design interior. Stilul rustic cu mese masive de lemn si separeuri creativ denumite (ex: “La macelaru”) te fac sa te detasezi de lumea moderna.

Atmosfera, care este plina de voie buna si muzica traditionala si energica, te face sa te simti ca intr-o taverna autentic sarbeasca. Totusi, aceasta nu va fi pe placul celor care isi doresc sa se relaxeze dupa o zi stresanta.

In anumite zile vin si formatii sa cante, dar la acest capitol mai au de recuperat fata de restaurantul Jaristea.

Ce bem si ce mancam bun in Taverna Sarbului?

Restaurantul a devenit faimos din cauza portiilor imense si a mancarii gustoase, dar am vrut sa testez daca si in Bucuresti se pune accentul pe satisfacerea clientului. Astfel, am fost impreuna cu un prieten si am ales un mix grill pentru 3 persoane a carui descriere (“viata sanatoasa”) cred ca este pusa in mod ironic. Acest platou este format din carnati, fripturi, slanina si alte tipuri de carne ce sunt asezate pe un pat de cartofi prajiti. Ne-am mai luat si o salata de ciuperci murate care a fost foarte gustoasa si care echilibra masa bogata in grasimi. Spre surpinderea noastra am terminat totul de mancat. Oare am fost noi atat de infometati sau poate portiile s-au mai micsorat?

Limonada m-a cam dezamagit, iar daca as fi vrut sa beau una adevarata (citronada) ar fi trebuit sa platesc dublu. Am apreciat si faptul ca poti arunca o privire si in bucatarie, care este moderna si curata.

Cu alte ocazii am mai mancat si mi-a placut biftecul tartar, fasolea cu carnati si pljeskavica (mai multe tipuri de carne combinata) si ca desert va recomand clatitele gratinate cu nuci sau tiramisu cu fruncte de padure. In meniu gasiti pe langa descriere si pozele felurilor de mancare, asa ca veti sti exact la ce sa va asteptati.

Totusi, eu unul prefer portiile sanatoase si putin condimentate din bucataria libaneza/indiana si chiar si biftecul tartar mi se pare mai bine facut in stil italienesc. Fiecare persoana are gusturile sale, dar multe din felurile principale contin numai carne cu cartofi/fasole.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Taverna Sarbului?

Preturile sunt acelea ale unui restaurant select caruia din pacate ii lipseste partea “selecta”. Chiar daca portiile de mancare sunt de 2 ori mai mari, eu as prefera sa pot incerca 2 feluri de mancare plus o salata in locul unui platou imens format din carne si cartofi. Acel mix grill de “3 persoane” a costat 118 Ron, un fel principal se invarte in jurul cifrei de 35 de Ron si specialitatile costa peste 50 de Ron. Iti dai seama ca ai intrat intr-un local scump atunci cand garnitura (ex: legumele la gratar) costa cat un fel principal intr-un resturant obisnuit.

La sfarsitul mesei te intrebi daca mai incape o portie de clatite gratinate cu nuci sau daca intr-adevar merita sa mai platesti 25 de Ron in plus. Un meniu complet (antreu/supa + fel principal + desert + bere) te va costa in medie 80 de Ron.

Din acest punct de vedere, Taverna Sarbului este ca un fel de Pizza Hut in comparatie cu alte pizzerii. Totusi, salvarea o reprezinta variantele de meniu de pranz (luni-vineri) care contin o masa completa la pretul de 40 de Ron. Puteti consulta meniul online pentru mai multe detalii. Si pentru ca tot am pus intrebarea cash or credit, trebuie sa va avertizez ca puteti plati doar cash.

Cum suntem serviti in Taverna Sarbului?

Am avut parte de un chelner care avea o atitudine indiferenta si care nu a scos mai mult de 5 cuvinte pe gura. Nu am nimic impotriva cuiva care iti aduce mancarea si in rest nu interactioneza cu tine, dar consider ca un chelner bun trebuie sa fie prietenos, comunicativ si atent la dorintele tale.

De data aceasta, servirea s-a facut intr-un timp rezonabil, dar de multe alte ori a trebuit sa astept cel putin 30 de minute. La pretentiile localului, ma asteptam la o garderoba sau un cuier, dar am aflat ca doar separeurile au cuiere.

Cand sa mergem la Taverna Sarbului si pentru ce ocazii este potrivit?

Recomand acest restaurant in special gurmanzilor sau grupurilor de prieteni ce isi doresc sa iasa la o bere. La etaj era organizata o masa festiva pentru straini si capacitatea il face potrivit pentru nunti sau botezuri de peste 150 de persoane. In ceea ce priveste intalnirile romantice, acesta este ultimul loc in care ai vrea sa aduci o fata – decat daca vrei sa ii demonstrezi ca esti Haplea in persoana.

Cred ca marele atu al acestui resturant este atmosfera de tip taverna unde veselia, muzica energica si decorul te fac sa te simti bine si sa iti lasi grijile acasa. Din pacate nici aceasta nu reuseste sa compenseze preturile ridicate, servirea mediocra si locatia nepotrivita.

Unde gasim Taverna Sarbului?

Taverna Sarbului din Bucuresti se afla in apropierea Parcului Herastrau, pe Strada Tipografilor nr. 31.

Fotografiile au fost realizate in Taverna Sarbului de Andrei Varban pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Taverna  {$surname} Taverna Sarbului
    Adresa: Strada Tipografilor nr. 31
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 021 - 490 60 50; 021 - 490 60 51; 0727 353 353; 0721 353 353
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


1 comentariu »

  • Bogdan said:

    Cand trec prin Sinaia, Taverna Sarbului e unul din popasurile obligatorii pentru un pranz, insa in Bucuresti am fost doar o data, cu niste prieteni. Locatia este cam ciudatica, atmosfera ok, servirea impersonala, portiile acceptabile cantitativ fara sa mai fie chiar ce-au fost, iar preturile sunt destul de sus. Daca locatia din Sinaia are ceva deosebit, in Bucuresti nu i-am descoperit farmecul. Poate de aceea nici n-am mai revenit.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*