Home » Evenimente, Filme

Sighisoara Film Festival – Sarbatoarea filmelor premiate

21 June 2010 scris de Niciun comentariu

sighisoara film festival

Intre 22 si 27 iunie are loc Sighisoara Film Festival. Sarbatoarea filmelor premiate isi propune sa promoveze peliculele care au castigat competitii internationale importante si pune accent in special pe filmele romanesti. Desi in ultimii ani au fost realizate destul de multe productii autohtone, putine au ajuns in cinematografele din tara. SFF vrea sa indrepte asta si sa aduca in atentia publicului roman cele mai bune filme din 2009.

In cele cinci zile de festival vor rula si Amintiri de epoca de aur, Cea mai fericita fata din lume, Eu cand vreau sa fluier, fluier, Francesca si Pescuit sportiv. Dar vor fi si filme care nu au aparut inca in cinematografe si care vor avea premiera cu aceasta ocazie. In programul productiilor straine este inclus si castigatorul Cannes 2009, Panglica alba. Filmele sunt organizate pe sectiuni: animatie, documentare, fictiune, experimental, sub diverse formate – scurt, mediu sau lung metraj. Iar o zi este dedicata productiilor tarii invitate, Ungaria.

O idee foarte buna este prezenta catorva realizatori ai filmelor participante, care sunt deschisi la intrebari si critici din partea publicului. Asa ca daca aveti intrebari pentru regizori mari, grabiti-va sa ajungeti la Sighisoara.

SFF deruleaza si un concurs foarte interesant, chiar educativ as zice. Acesta este dedicat elevilor de liceu care au trebuit sa faca un film pe tema “Schimba lumea in 99 de secunde”. Castigatorul va petrece 5 zile cu cei mai importanti cineasti. Pentru un viitor film-maker, e un premiu extrem de motivant.

Asadar, in zilele urmatoare iubitorii filmului vor avea focusul setat pe Sighisoara Film Festival.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*