Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Bon – un bistro vibrant

15 February 2013 scris de 3 comentarii

restaurant-bon1KoolRank: 8.5/10

atmosfera si design: 10/10

meniu: 8/10

servire: 8/10

preturi: 7/10

Cu un decor absolut incantator semnat Corvin Cristian, o lista de vinuri cuprinzatoare, preparate surprinzatoare din bucataria frantuzeasca si o pozitionare cat se poate de centrala, bistroul Bon ridica stacheta localurilor din Centrul Vechi si ofera o experienta inedita.

Care-i atmosfera in restaurantul Bon si cum sta la capitolul design interior?

restaurant-bon2Localul este impartit in 4 saloane, jos este barul, iar la etaj gasesti salonul mare, zis si salonul mesei ovale, orangeria, unde sunt doua mese despartite de un lamai, si salonul sticlelor de vin. Design-ul bistroului este semnat Corvin Cristian, arhitectul din spatele Atelierului Mecanic, barului Energiea si restaurantului La Bonne Bouche. Esti inconjurat de peste 200 de usi, storuri si ferestre aduse din Sighisoara, Austria si Ungaria, care imbraca peretii pe verticala si orizonatala si care creeaza, la nevoie si mici separeuri.

Sistemul de iluminare este bine pus la punct, ai lumina calda din lampadare atarnate de tavan, din spoturi de perete, din spatele storurilor si din niste corpuri fascinante de iluminat facute din sticle si becuri cu filament multiplu. Muzica lounge completeaza ambianta rafinata a bistroului Bon.

Ce mancam si ce bem bun in restaurantul Bon?

restaurant-bon3Meniul te intampina si te plimba prin bucataria frantuzeaca, de la branzeturi, la supa de ceapa gratinata, terine de foie gras, melci si pana la piept de rata cu smochine si vita gatita rafinat.

La aperitiv am luat o salata cu piept de rata, foie gras, migdale si rosi cherry, care a fost ca o explozie de gusturi si prospetime venita de la cele trei tipuri de salata, dar si de la fasolea verde.

Sosul usor acrisor balansa greutatea foie-gras-ului, iar in final te simti de parca ai mancat intr-o gradina.

La felul principal am cerut un tartar de vita, poate cel mai bun pe care l-am mancat vreodata, care a venit intovarasit de o salata verde  si infrumusetat de cateva fire de lemon grass, plus niste cartofi prajiti, cam uleiosi, din pacate. Oricum, gustul fresh al tartarului a fost perfect.

La desert am avut parte de cel mai usor dulce, asemenea unui norisor pe un cer senin. E primul restaurant in care gasesc lapte de pasare.

restaurant-bon4

Gustul desertului nu te da pe spate, totul este discret, atat supa de vanilie in care pluteste norisoul de albus cat si spuma in sine. Te mai trezesti din cand in cand din starea serena pe care ti-o da desertul atunci cand dai de o zmeura. La desert ai putea sa mai faci prietenie cu crème brûlée, fondant de ciocolata, tarta cu mere sau lamaie sau cu inghetata casei.

Pe partea de bauturi ai un meniu impresionant de vinuri cu licori din Argentina, Uruguay, California, Chile, Australia, Africa de Sud, Noua Zeelanda, dar si Spania, Italia, Franta si Romania.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Bon?

restaurant-bon5Pe partea de restaurant, preturile te fac sa deschizi larg ochii, daca vrei sa stai doar la bar, portofelul rasufla usurat. Sa incepem cu costurile mai prietenoase, o cafea este 9 – 13 lei, o apa este 12 – 14 lei, o bere este 9 – 12 lei, cocktail-urile sunt 22 lei,  iar un pahar de vin este 30 lei.

Antreurile sunt 29 – 79 lei, supele 24 – 49 lei, o garnitura este 11 – 16 lei, preparatele din carne incep de la 47 si ajung la 157 lei, pastele sunt 45 – 61 lei, iar desertul porneste de la 17 si ajunge la 73 lei.

Cum suntem serviti in restaurantul Bon?

restaurant-bon6Chelnerii au fost  probabil instruiti sa se poarte ireprosabil si, desi am avut parte de o sedere fara greseli majore, am simtit o artificialitate si o fortare a modului de servire. In dorinta de a avea postura perfecta, chelnerii nu au fost atenti la micile lucruri pe care le-am cerut. Dupa ce am comandat salata cu piept de rata, chelnerul a repetat comanda, dar cu alta salata. Am cerut servetele, de care nu am avut parte si cand am comandat o apa mare am primit una mica.

In schimb ti se schimba des scrumiera, esti asteptat sa te asezi la masa pana sa ti se inmaneze meniul, esti salutat respectuos atat la venire cat si la plecare.

Cand sa mergem la restaurantul Bon si pentru ce ocazii este potrivit?

restaurant-bon7Daca si pe tine te-au fermecat interioarele semnate Corvin Cristian, este musai sa mergi cel putin o data si aici. Mi se pare un loc bun pentru intalniri romantice, mai ales daca alegi salonul orangeriei, pentru aniversari chic, dar si pentru intalniri de business. Este si un loc bun de dus turistii care sigur nu vor ramane neutri la vederea localului.

Unde gasim restaurantul Bon?

Bistroul se afla in Centrul Vechi, pe strada Smardan la numarul 33, pentru rezervari suna 021 367 21 98 si 0721 37 56 22 si nu uita ca programul este luni intre 18:30 si 24 si de marti pana sambata intre 12 si 24.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in Restaurantul Bon pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant {$surname} Restaurant Bon
    Program: L: 18:30 - 00:00; Ma-S: 12:00 - 00:00
    Adresa: Str. Smardan nr. 33
    Bucuresti , Sector 3 , Romania
    Telefon: 0721 375 622; 021 367 21 98
    Map of <b>Program</b>: L: 18:30 - 00:00; Ma-S: 12:00 - 00:00
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

  • Restaurant Bon – un bistro vibrant | KoolHunt.ro – Filme, restaurante … | WEBSITE FIRMA CREARE SITE FIRMA PROMOVARE FIRMA ON-LINE said:

    […] si firme de organizari evenimente – de la 500 ron – Comenzi la 0723 406 355 Afla mai multe despre Restaurant Bon – un bistro vibrant | KoolHunt.ro – Filme, restaurante […]

  • Bogdan D. said:

    Am fost saptamana trecuta, seara, cu un prieten care trecuse un examen important si a facut cinste. Este a treia oara cand incerc sa mananc aici si in sfarsit a fost cu succes (in rest ori era prea tarziu (23.30) sau prea devreme (12.05) si mi se spusese ca e inchis). Inspirat de review-ul dvs. am cerut:
    -salata cu piept de rata afumat si terina de foie gras – foarte buna;
    -tartar de vita taiat din cutit si condimentat de bucatar, servit cu cartofi prajiti si salata verde – mi-a placut, tinand cont ca e prima oara cand mananc acest fel de mancare care l-am tot evitat; de acum o sa mai incerc; :) sper sa nu iau encefalopatie spongiforma bovina (boala vacii nebune);
    -lapte de pasare vanilat si delicat – foarte bun;
    Prietenul meu a cerut, daca retin bine, branza aromata de capra, data la cuptor cu broderie de miere si nuci crocante, servita cu salata proaspata, ton rosu la grill cu mini ratatouille in suc de lamaie si inghetata casei in 3 gusturi; n-am gustat, dar el s-a declarat satisfacut.
    In alta ordine de idei, am stat pe terasa, deci n-am avut parte de interiorul frumos decorat, iar servirea a fost ireprosabila. Tinand cont de toate cele mentionate, si preturile sunt pe masura, adica destul de mari.
    Din cand in cand si dupa cum permite bugetul, este de venit si aici.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*