Home » Localuri, Puburi

Energiea – stabiliment vintage de anvergura contemporana

15 March 2012 scris de 2 comentarii

CoolRank: 9/10

– atmosfera si design: 10/10

meniu: 9/10

servire: 9/10

preturi: 9/10

Se deschid cluburi in foste hale, cafenele in case obscure, baruri pe acoperisurile blocurilor, restaurante in garaje, asa ca atunci cand am auzit ca s-a deschis un pub in locul fostei tipografii Energiea nu am fost deloc surprinsa, dar am dat o fuga sa vad la fata locului cum stau treburile.

Care-i atmosfera in pub-ul Energiea si cum sta la capitolul design interior?

De cum intri in pub iti sare in evidenta gresia de pe podea, peretii cu caramida si tavanul impanzit de burlane. La o privire mai atenta incepi sa vezi lampile suspendate si in special corpul de iluminat de langa bar, cu cabluri rosii si format din multe mini veioze. Treci pe langa bar si vezi un mare desen cu logo-ul Grolsch, de unde deduci ca brand-ul de bere si-a bagat coada in design-ul localului, dar si in viitoarele evenimente. Urci la etaj si vezi ca nu este un scaun la fel in jurul unei mese si peretii sunt lasati expres nefinisati. La un moment dat imi aduc aminte de comunicatul de presa si ca tot ce ma inconjoara este marca arhitectului Corvin Cristian, care a facut o treaba buna, aducand la viata universul literelor. La parter vezi prese si utilaje tipografice vintage, un tablou cu litere de lemn, si iti spui ca Da!, arhitectul a reusit sa creeze o atmosfera vintage, dar sofisticata. In stanga intrarii se afla o camera cu canapele in stilul celor Chesterfield, incapere ce mi-a dat senzatia de cigar bar.

Mi-a placut foarte mult muzica, atat stilul abordat cat si faptul ca volumul ei era suficient de incet incat sa te intelegi cu partenerul de discutii, si destul de tare incat, atunci cand s-a mai aglomerat pub-ul, tot am auzit muzica. Am tinut sa punctez acest lucru, pentru ca am fost in Grand Cafe Van Gogh si vocea musteriilor facea ca muzica sa nu se mai auda.

Ce bem si ce mancam bun in pub-ul Energiea?

Meniul te surprinde pe fiecare categorie de bauturi in parte. La sucuri descoperi un suc de merisor de la Ocean Spray, pe partea de cafea mai ca-ti face cu ochiul Flaming Coffee, cand vine vorba de vinuri, Spania si Franta preiau controlul si poti gasi chiar si cidru.

Am cerut o recomandare de vin si am primit un rose, intr-un pahar mare, astfel incat sa ma bucur de calitatile organoleptice. In paharul de Faustino V Tempranillo rose am descoperit o culoare foarte frumoasa, cu reflexii de cireasa si un gust de fructe. Am incercat si cidrul englezesc de la Strongbow  si ceaiul Rooibos Ginger Bread Organic.

Din spirit practic, exista meniul zilei cu unul sau doua feluri de mancare pe fiecare categorie. Eu am fost intr-o zi de luni si am cerut supa crema de ardei copti si crutoane. Am primit o supa cat pentru doua persoane, gustoasa si satioasa. La felul principal am fost fidela cotletului de porc cu sos de cimbru si piure Dijon, fel de mancare care mi-a bucurat papilele gustative. Apoi am cerut singurul desert din meniu, adica sufleul de ciocolata insiropat, care a fost bun, dar nu a castigat vreun loc aparte in inima mea. In alta zi am observat o supa de morcovi cu ghimbir, dorada in sos de musetel si la desert tarta cu lamaie.

Cash or credit? Cum sunt preturile in pub-ul Energiea?

Preturile sunt ca de Centrul Vechi, adica medii. Pe partea de bauturi, sucurile sunt 6 – 10 lei, cafeaua 7 – 12 lei, ceaiurile 10 lei. Berea este 7 – 10 lei, vinurile la pahar sunt 12 – 18 lei, cidru 15 lei, iar shot-urile 10 lei.

Supele si aperitivele sunt 12 lei, salatele 18 lei, felurile principale 26, iar deserturile 15 lei.

Cum suntem serviti in pub-ul Energiea?

Mi-au placut uniformele chelnerilor, niste salopete verzi, care-ti dau senzatia de oameni muncitori, in folosul poporului (clientilor). Chelnerul care a avut grija de masa noastra s-a miscat fasnet, dar cateva hibe tot a descoperit ochiul meu critic. Nu prea stia ce este in meniu, dar treaca-mearga, caci abia se deschisese de cateva zile pub-ul: cand am vrut o recomandare de vin, chelnerul s-a uitat si s-a tot uitat, pana mi-a recomandat aproape cel mai scump pahar de vin din meniu, un Faustino V Tempranillo rose din regiunea Rioja. La sfarsit am fost intrebata daca mi-a placut vinul, detaliu care mi-a placut, chiar mai mult ca vinul.

Cand sa mergem la pub-ul Energiea si pentru ce ocazii este potrivit?

Pentru evenimente de cultura urbana si pentru niste preparate contemporane in ton cu atmosfera pub-ului, iesim putin din Centrul Vechi, spre vechiul reinventat din tipografia Energiea.

Unde gasim pub-ul Energiea?

Pub-ul se afla aproape de Centrul Vechi si de parcul Cismigiu, chiar deasupra clubului Expirat, pe strada Brezoianu, la numarul 4. Pentru rezervari sunati la numarul 0736. 374 432. Programul este de luni pana joi de la 12 la 1, vineri si sambata 12 – 4, iar duminica intre 12 si 23.

Fotografiile au fost realizate de Mihaela Gheata in pub-ul Energiea pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Pub {$surname} Pub Energiea
    Program: D–J: 15.00 – 01.00, V–S: 15.00 – ultimul client
    Adresa: Str. Ion Brezoianu nr. 4
    Bucuresti , Sector 3 , Romania
    Telefon: 0736 374 432
    Map of <b>Program</b>: D–J: 15.00 – 01.00, V–S: 15.00 – ultimul client
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*