Home » Evenimente

Povesti roz – evadarea de dinaintea unei alte saptamani pe stiletto

15 April 2013 scris de Niciun comentariu

povesti-roz-bazar-literar1Pregatita pentru o intalnire aflata sub semnul ceaiului aromat si al cartilor CHIC, la orele 17 trecute fix, duminica 14 aprilie a.c., onoram invitatia celor doua fete de la Bazar literar, Georgiana Ene si Erika Ciuica, la Bohemia Tea House. Primele 20 de participante au primit o carte din genul chick lit, subiect fata de care ne-am polarizat rapid parerile si… sa te tii! Discutiile au inceput.

Scopul evenimentului, care e proiectat sa fie primul dintr-o serie luuuuuuunga, a fost sa creeze legaturi intre cititori, cartile lor preferate si locuri in care e propice sa impartasesti lucrurile care te leaga de eroinele ce urca pe treptele carierei, viseaza la relatii perfecte, shopping si calatorii prin toata lumea sau, dimpotriva, ce te face sa eviti cu totul asemenea carti. Initiativa, care mie, una, mi se pare fantastica, se apropie foarte mult de ceva citit de mine tot intr-un chick lit (culmea) care unea iubitoarele de romane stil romance intr-un club aproape “masonic”, cu intalniri secrete, intrucat acest detaliu “literar” nu dadea bine la nici una din reputatiile participantelor. Asa, in grup, se puteau lafai cu discutiile despre carti, personaje, fantezii, diverse recomandari, dar si vietile lor si dilemele in fata carora se gaseau.

povesti-roz-bazar-literar2Acum, daca deschidem foarte larg usa cu domeniile in care se pot inscrie cartile, mai umblam si la caracterul intalnirilor, facandu-le publice, incepem sa ne apropiem de ceea ce intentioneaza Bazar Literar.

Bohemia Tea House a fost un loc potrivit pentru discutia relaxa(n)ta de peste trei ore, constituindu-se intr-un ambient foarte placut, cu servire rapida si discreta, turta dulce din partea celor de la Bazar Literar, macchiato in 3 culori si multe alte bunatati – astfel, in salonul din stanga, care inca isi asteapta numele, au rasunat multe rasete si povesti roz. Liantul grupului au fost cartile si dragostea fata de ele si autorii lor minunati, fie ca vorbeam de Marin Preda, Dostoievski, Sandra Brown, Lauren Weisberger, Elizabeth Gilbert, sau “De ce e Romania altfel”.

povesti-roz-bazar-literar3Ne-am regasit in combinatii de 20 de prietene luate cate 4, cam ca cele din “Sex and the City”, dar varianta locala, Bohemia de Dambovita. Am descoperit pasiuni comune, amanunte tragice care ne leaga, am recomandat carti si am sondat parerile celorlalte despre ele, apoi am plecat zambitoare si energizate pentru saptamana care urmeaza – pe scurt, cam ce sper sa se intample in fiecare din urmatoarele intalniri marca Bazar Literar.

Eu am sa fiu acolo si va astept sa (ne) citim cu drag!

Foto credit: Florin Ciuica. Fotografiile au fost preluate din albumul evenimentului de pe pagina de FB a Bazar Literar.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*