Home » Filme, Globurile de Aur 2011, TIFF 2011

Never let me go – Un SF care stoarce lacrimi

12 January 2011 scris de 10 comentarii

CoolRank: 8/10

atmosfera & entertainment: 8/10

regie: 9/10

actori: 9/10

scenariu: 8/10

montaj: 8/10

Nota IMDb: 7.4/10

Never Let Me Go este o drama britanica ecranizata dupa cartea lui Kazuo Ishiguro. Este un film bun de o intensitate care pur si simplu te absoarbe in actiunea incitanta, iar personajele atat de complexe fac din aceasta drama o creatie emotionanta.

None of you will do anything except live the life that has already been set out for you

Filmul spune povestea a 3 copii care si-au petrecut copilaria intr-o scoala idealista care la prima vedere pare perfecta. Kathy (interpretata de Carey Mulligan), Ruth (interpretata de Keira Knightley) si Tommy (interpretat de Andrew Garfield) isi petrec varsta inocentei in acest internat fiind “antrenati” pentru a atinge un singur tel, cel pentru care au fost nascuti/creati. Pe parcurs ce timpul trece, cei trei isi fac timid aparitia in lume, o lume care nu seamana deloc cu povestile auzite. Astfel ca nu dureaza prea mult pana cand iubirea, gelozia si tradarea se fac simtite in sufletele lor.

Desi filmul trateaza un subiect SF care a fost mega-exploatat in multe filme, Never Let Me Go nu te duce cu gandul nicio secunda la cat de reale sau nu sunt acele fapte. O descoperire in 1950 care avea sa revolutioneze medicina si sa extinda viata umana e acel subiect care a avut rol principal in multe scenarii pana acum. Totusi, in acest film subiectul este privit din cu totul alt unghi. Ce mi-a placut foarte mult in acest film a fost faptul ca intensitatea creste gradat, iar spre final se ajunge la un punct in care simti ca nu mai ai aer. Un film care te capteaza si te inghite cu totul in aceasta poveste atat de naucitoare. Povestea de dragoste care se naste intre Kathy si Tommy si rautatea lui Ruth care are grija ca dragostea celor doi sa nu se consume, dramatizeaza si mai mult fiecare moment.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Distribubutia acestui film este absolut exceptionala. 3 actori de o maestrie incredibila. Desi, am auzit multe laude pentru cele doua actrite britanice, Andrew Garfield isi merita aplauzele pentru aceasta interpretare atat de credibila si emotionanta. Carey Mulligan, cea care interpreteaza rolul naratoarei de 28 de ani pe nume Kathy, este la fel de minunata ca si in An Education si mult mai buna decat in Wall Street2: Money Never Sleeps. Keira Knightley, frumoasa care l-a pus pe jar pe Captain Jack Sparrow, a avut o interpretare de nota 10. Pe ea ati mai putut-o urmari in The Duchess, Pirates of the Caribbean, Atonement si Pride and Prejudice. Am constat dupa acest film ca rolurile pe care le are in drame i se potrivesc cel mai bine. Pe tanarul Andrew Garfield l-am remarcat in probabil-nominalizatul la Oscar 2011 The Social Network, unde de asemenea mi-a placut mult cum a jucat. In Never let me go, Andrew isi arata adevarata valoare.

Regizorul acestui film este Mark Romanek, un realizator de documentare si de videoclipuri pentru artisti ca Madonna, Lenny Kravitz, Jay Z, Coldplay sau Red Hot Chilli Peppers. Cu aceasta creatie, Romanek a dovedit ca poate realiza ceva frumos si pe gustul iubitorilor de drame.

Ce spun criticii despre Never Let Me go?

MetaCritic.com ofera filmului Never Let Me Go un metascore de 69/100, iar Tomatometer-ul de pe RottenTomatoes.com considera Never Let Me Go ca fiind 66% fresh. Personal mi se pare un scor mic pentru sentimentul care mi l-a oferit acest film. Majoritatea criticilor au fost pozitive laudand interpretarile actorilor principali si creierul din spatele acestei creatii. Cele negative au venit urma faptului ca filmul expune niste moment care apartin domeniului SF si le face sa fie prea credibile. Altele au acuzat ca filmul a stricat acel iz de horror din cartea lui Kazuo. Pana la urma, ramane la aprecierea voastra..

Verdict KoolHunt.ro

Never Let Me Go nu este un film pentru oricine, dar poate ajunge la sufletul fiecarui privitor. O drama mai mult decat emotionanta, jucata bine si, per total, prea buna ca sa fie ratata. Pentru mine se inscrie in topul celor mai bune filme vazute.

10 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*