Home » Localuri, Restaurante

Lounge 18 – Sex and the city, dar in Bucuresti

27 July 2011 scris de 5 comentarii

KoolRank: 8.5/10

– atmosfera si design interior: 9/10

– meniu: 8/10

– servire: 9/10

– preturi: 8/10

Lounge… un cuvant care probabil inca nu si-a gasit un corespondent relevant in limba romana, atunci cand face referire la un local. Aduce asa de departe cu un fel de hol, sala de asteptare, camera de zi, camera de leneveala, unde lumea sta tolanita si se indeletniceste cu mai nimic… Dar de fapt reprezinta cu totul altceva, iar dependentii de going-out stiu cu siguranta CE :)

Este vorba despre un local, de cele mai multe ori extrem de elegant si pretios in detalii, unde muzica este mai intotdeauna ambientala si imbietoare la relaxare, unde mai mereu te poti lafai in canapele si sorbi ceva cocktail-uri inedite.

Care-i atmosfera in restaurantul Lounge 18 si cum sta la capitolul design interior?

 Lounge 18 este, pe scurt, un restaurant amplasat in varful unui zgarie-nori. Extrem de cochet, dar simplu mobilat in acelasi timp, iti ia ochii de cand intri prin intermediul privelistii. Ca este zi sau noapte, vazand Bucurestii de sus, incerci sa identifici bulevardele si cladirile si uiti sa mai cercetezi tapiteria sau fetele de masa. Cand revii insa in incapere interpelat de unul dintre ospatari, observi ca totul este foarte simplu, fara inflorituri inutile, dar foarte elegant. Muzica este undeva acolo, in fundal, nici prea tare ca sa nu-ti auzi comesenii, dar nici prea incet ca sa ii auzi pe ai altora.

Ce mancam si bem bun in restaurantul Lounge 18?

Extrem de sugestiv referitor la filozofia din spatele Lounge 18 este citatul cu care te intampina atunci cand intri pe site-ul lor (unde da, au afisat meniul, dar nu si preturile):

“Whenever you see the word cuisine used instead of the word food, be prepared to pay an additional eighty percent.” We’ll not use the word cuisine, but we’ll aspire to it. The entire concept is created so you can enjoy a refined, tasteful and modern experience at a fair price.

Cu alte cuvinte, Lounge 18 isi propune sa iti gadile papilele, dar nu sa iti goleasca buzunarele.

Sa incepem cu prima parte :) Meniul lor este compus din antreuri (salate, legume la gratar insotite de branzeturi si mezeluri, terine, fructe de mare), feluri principale (fripturici preparate dintr-o mare varietate de carnuri, inclusiv vita, miel, pui, fructe de mare dar si paste), garnituri si desert.

Totul suna extrem de bine si de aparte, in combinatii mai rar intalnite: orez cu muguri de pin, spanac cu peperoncino, miel cu menta, pui cu lamaita, camembert prajit, fructe de mare cu dovleac, somon cu ghimbir, rata cu trufe.

Noi am incercat legumele la gratar cu mozarella si prosciutto, salata cu piept de rata, cascaval si trufe, muschi de vita cu sos de piper verde, cotlete de miel cu sos de menta si pui lemon grass. A, si tagliatelle sepia cu fructe de mare. La capitolul garnituri am gustat ardeii copti, legumele la gratar si cartofii la cuptor. Iar la desert am luat cheesecake cu sos de fructe de padure, tort cu iaurt, capsuni si rubarba si placinta cu mere.

Portiile nu sunt mari dar nici minuscule, deci o persoana foarte foarte infometata ar trebui sa manance un aperitiv, un fel principal cu garnitura si un desert pentru a putea declara ca nu se mai poate ridica de la masa de mult ce a mancat. Pentru cei care doresc insa sa guste mai mult decat sa se “umfle”, ele sunt foarte bine gandite. Salata cu piept de rata contine suficient piept de rata – nu este nevoie de o lupa pentru localizarea acestuia in farfurie, ca prin alte locuri – si te surprinde placut prin frigaruile de cascaval si trufe asezate frumos peste aranjamentul de frunze si rata.

Cotletele de miel sunt marinate indelung inainte astfel incat sunt extrem de fragede si de placute la “ros”, iar sosul de menta este si consistent si racoros in acelasi timp.

Muschiul de vita este taiat gros, asa ca de cunoscatori, si bine de tot facut, astfel incat e fraged si se topeste in gura. Sosul vine peste el doar ca sa completeze cu o nota ascutita sau sarata (in functie de optiunea pentru sos) senzatia de carne suculenta si gustoasa.

Iar deserturile… in calitate de consumatoare avida de cheesecake, mi-am construit un top al celor mai bune cheesecake-uri ever. Cel mai bun pana acum era cel de la Hard Rock Cafe urmat “la mustata” de cel de la Madame Pogany urmat la o alta “mustata” la fel de subtire de cel de la Uptown. Acum am un nou favorit (nu stiu daca doar prin prisma faptului ca este ultimul degustat). Prajitura cu iaurt si rubarba a fost exact cum te-ai astepta si ti-ai dori: usoara, catifelata, cu o nota dulce de rubarba (si da, contine bucatele de rubarba). Placinta cu mere a fost…cu mere :) Parfumata discret, imbracata intr-un aluat fraged si gustos.

La capitolul bauturi, lista de cocktail-uri este generoasa. Au si o multitudine de cocktail-uri fara alcool care te incanta prin prospetimea de pulpa de fruct. Se apropie de calitatea celor de la Hard Rock Cafe, unde simti gust si pulpa de zmeura adevarata, dar sunt mult mai zgarcite din punct de vedere al cantitatii.

Singura mea usoara nemultumire este ca au un singur sortiment de vin rosé. Cu toate acestea, chiar daca nu au in meniu rosé-ul de la Terra Romana (pe care orice doamna ar trebui sa il incerce, pentru ca este atat de fin incat nu-ti dai seama daca este dulce, sec sau demi-sec, ci doar simti ca iti gadila papilele si ca aluneca foarte usor) si cel de Vanju Mare a completat de minune masa si a inveselit cel putin populatia feminina.

Cash or credit? Cum sunt preturile in restaurantul Lounge 18?

La capitolul preturi, dupa cum spuneam mai sus, nu putem vorbi de un local exclusivist prin pret. Un antreu costa in jur de 20 lei, un fel principal in jur de 30 (dar depaseste 50 daca vorbim despre muschi de vita), o garnitura 7 lei iar un desert 14 lei.

Bauturile sunt in aceeasi gama, medie spre superioara (comparativ cu alte restaurante elegante): un cocktail fara alcool costa 14 lei, unul cu alcool in jur de 20 iar o sticla de vin costa in jur de 60 lei. Fireste, se poate plati si cu cardul.

In medie, consumatia unei persoane care serveste un meniu complet poate ajunge la 80 lei. Parerea mea este ca in termeni de raport calitate-pret, este acceptabil. Nu este un local unde sa iei in fiecare zi pranzul sau cina, dar merita cheltuiala daca vrei sa gusti ceva mai special.

Cum suntem serviti in restaurantul Lounge 18?

Chelnerii sunt extrem de atenti, reusind un compromis destul de greu de realizat: nici exagerat de reci si politicosi, ca sa te faca sa te formalizezi inutil si excesiv, nici exagerat de prietenosi, ca prin alte locuri, ca sa te intrebi mirat daca va cunoasteti de undeva si nu mai tii minte. Sunt atenti cand iti termini bautura, stiu exact cand ai inchis meniul si esti gata sa comanzi, iti pot povesti despre preparatele din meniu si iti pot recomanda ceva daca esti nehotarat. Si nu ai nici o secunda senzatia ca cineva iti numara imbucaturile pentru a-ti lua farfuria sau paharul din fata inainte sa-ti fi terminat de savurat mancarea sau bautura. A, cu o exceptie: daca ai ales sa stai pe terasa, unde apropos, se simte foarte delicat briza de la inaltime si te poti realmente tolani intr-o canapea ascultand muzica ambientala, “asteapta-te sa astepti” pana cand vine cineva sa te intrebe ce vrei sa bei.

Cand sa mergem la  Lounge 18 si pentru ce ocazii este potrivit?

Data fiind privelistea, Lounge 18 este o locatie de frecventat cu precadere seara. Atunci se aprinde orasul :) Si daca mergi ziua insa, ai senzatia ca evadezi din furnicar si privesti totul de la inaltime.

In ceea ce priveste pretextul unei descinderi acolo, orice pretext este binevenit. Fie ca vrei sa gusti ceva bun intr-o atmosfera linistita alaturi de prieteni, fie ca vrei sa iei cina sau pranzul cu un partener de afaceri, locatia este suficient de relaxata, dar si de selecta in acelasi timp, pentru a impaca toate exigentele.

Unde gasim Lounge18?

La ultimul etaj al City Gate South Tower (cel dinspre hotelul Pullman), in Piata Presei Libere. Este deschis in fiecare zi incepand cu ora 10:30, iar pranzul se poate servi incepand cu ora 12:00. Este indicat sa faceti o rezervare la numarul 0733 501 401.

Acestea fiind zise, pofta mare!

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Lounge 18 pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Restaurant  {$surname} Restaurant Lounge 18
    Program: zilnic de la 10:30
    Adresa: Piata Presei Libere, nr. 3-5, City Gate South Tower, etaj 18
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0733 501 401
    Map of <b>Program:</b> zilnic de la 10:30
    Yahoo Map - Live Map


5 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*