Restaurant Barrio – noul loc chic unde sa te lauzi ca ai fost!
– atmosfera si design interior: 7.5/10
– meniu: 7.5/10
– servire: 7.5/10
– preturi: 7.5/10
Vorbitorii de spaniola s-ar putea sa nu inteleaga de ce un loc numit Barrio (care in limba spaniola inseamna cartier si are o oarecare rezonanta periferica) este chic si merita sa te lauzi ca ai fost acolo. Daca adaugam insa ca acest Barrio este un nou local din paleta Embassy (adica aceeasi familie stilistica din care face parte si Lounge 18) s-ar putea sa fie mai clar ca avem de-a face cu un nou loc posh. Adica fin, cosmopolit, eclectic.
Care-i atmosfera la Barrio si cum sta la capitolul design interior?
Atmosfera la Barrio este, dupa cum si-au dorit designer-ii probabil, senzuala si catifelata, de budoar. Daca ajungeti acolo seara, veti fi invaluiti de o semiobscuritate, asezonata discret cu lumini colorate viu, cat sa observati imensele foto-tapete cu domnisoare care incita la o petrecere a simturilor. Mobilierul este simplu si aproape auster, insa accentele aplicate prin intermediul candelabrelor, fetelor de masa si paharelor sunt delicate. Un melanj fericit, as spune.
Ce mancam si bem bun la restaurantul Barrio?
Meniul, concentrat in doar cateva pagini, asa cum ne-au obisnuit cei de la Embassy, invita intr-o calatorie culinara fina, cu surprize. Fiecare preparat din meniu are un ingredient surpriza (intrucat nu apare in descrierea felului de mancare). Dominante sunt fructele de mare, muschiul de vita si paté-ul frantuzesc.
Clasa aperitivelor cuprinde “gustari” precum mozzarella de bivolita, escargot, foie gras, salata de legume coapte, tartar de somon, branza de capra, salata de spanac, dar si salata cu vita sau caracatita. Eu am incercat salata de spanac si lettuce cu paté de rata si creveti Black Tiger. O nebunie absoluta de simturi: frunzele de spanac si salata erau fireste asezonate deja (deci avem de-a face cu un bucatar care se respecta) iar paté-ul de rata era taiat extrem de fin si atins usor de gratar. Atat de usor incat avea o infima margine crocanta iar interiorul se dezvaluia papilelor extrem de fin, dulceag si cremos. Crevetii (serviti cu tot cu mustati si cozi pentru un efect vizual mai spectaculos probabil) erau intr-adevar regal de mari si fusesera preparati intr-un sos misterios care le rapise mirosul si gustul de creatura acvatica, rezultatul fiind o textura frageda si aromata pe care, gustand-o legata la ochi, nu as fi reusit sa o identific. Superb!
Felurile principale reusesc sa acopere o paleta extrem de larga de preferinte: puteti opta si pentru berbecut, vita, fructe de mare, trufe, dorada, somon, rata si chiar momite de vitel. Asta da alegere grea! Am optat pentru Spaghetti alla chitarra (tot) cu creveti Black Tiger. Toate pastele servite in local sunt preparate chiar de bucatar, lucru care se simtea. Crevetii, din nou gigantici si din nou mustaciosi, erau perfect acompaniati de pastele scaldate in usturoi si busuioc. Surpriza acestui fel erau doua scoici imense. Iubitorii de scoici vor fi desigur incantati de acest accent “neasteptat”. Din nou superb, deci.
Deserturile, putine la numar, ne dau posibilitatea sa alegem intre tiramisu cu zmeura, cheesecake cu capsuni, cosulet crocant cu ciocolata alba si neagra, inghetata, clatite cu ricotta si portocale sau mere caramelizate. O atingere magica a bucatarului ar putea sa se concretizeze in anumite sugestii de desert care sa desavarseasca experienta gustativa de pana atunci. Am gustat tiramisu si cheesecake, ambele fine si deplin fructate. Cheesecake-ul m-a surprins cu un puternic gust de migdale imprumutat cremei de un fin lichior amaretto. O asociere neasteptata dar extrem de binevenita :)
Daca mancarea este atat de fina si de aromata, bauturile nu puteau fi altfel. Limonada cu capsuni si ghimbir pe care am gustat-o a fost racoroasa si nu foarte dulce. Un echilibru piscator de fin.
Meniul de bauturi este acelasi ca in Lounge 18, cu preturi unitare pentru fiecare categorie de bautura si cocktail-uri (atat cu alcool cat si fara) inedite: Chanel no 6 este un amestec fin de vodca, lichior de afine, prosecco si suc proaspat de lime. De neratat!
Cash or credit? Cum sunt preturile la Barrio?
Preturile reflecta perfect calitatea si cantitatea preparatelor. Avem de-a face cu un echilibru extrem de atent gandit. Aperitivele sunt pozitionate in gama 18 lei (pentru salata de legume coapte) pana la 28 lei (pentru salata de curcan cu bocconcini). Portiile sunt insa indestulatoare chiar si atunci cand sunt servite ca fel solitar. Felul principal incepe la 24 lei (pentru un pui sau paste) si ajunge pana la 35 lei pentru caracatita sau 40 lei pentru un muschi de vita. Absolut rezonabil, as zice. Deserturile sunt in gama superioara, la un pret unic de 16 lei. Bauturile fara alcool incep pe la 8 lei (pentru o bere) si ajung la 12 lei (un suc proaspat sau o limonada) si chiar 19 lei (pentru un cocktail cu alcool). In mare, masa unei persoane infometate care vrea sa guste trei feluri de mancare si sa bea si ceva alcoolic poate ajunge la 90-100 lei. Daca vreti insa doar sa gustati un aperitiv si sa beti ceva, scapati mai ieftin si oricum satisfacuti.
Cum suntem serviti in restaurantul Barrio?
Intr-un singur cuvant: excelent! Ospatarii stiu ce contine fiecare fel de mancare si fac recomandari si precizari in mod proactiv, adica au acea initiativa care face diferenta intre un ospatar de mare clasa, cu accent de amfitrion fin, si un ospatar care pur si simplu noteaza comanda si apoi o aduce la masa. Scrumiera se schimba dupa fiecare tigara, foarte discret pentru ca nu prea ne dadeam seama cand se intampla.
Cand sa mergem la Barrio si pentru ce ocazii este potrivit?
Cu precadere seara. Evantaiul de lumini discrete si muzica (Pink Martini cand am fost noi) sunt perfecte pentru o cina romantica la lumina lumanarilor. Probabil ca in timpul zilei locul capata un suflu diferit, potrivit chiar si pentru un pranz de afaceri.
Unde gasim restaurantul Barrio?
Barrio s-a deschis pe Str. Biserica Amzei, la numarul 30, intr-o vila extrem de eleganta ce a constituit la un moment dat resedinta primului ministru (sau cel putin asa aflam de pe site). Faceti o rezervare daca vreti sa mergeti acolo, pentru ca, desi nou, localul promite sa fie unul de succes.
Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Barrio pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.
[…] Barrio – KoolRank: […]
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.