Iron Man: Rise of the Technovore – Trailer-ul e o capcana
– atmosfera & entertainment: 4.5/10
– regie: 5/10
– actori: 6/10
– scenariu: 5/10
– montaj: 5/10
Nota IMDb: 5.3/10
Regie: Hiroshi Hamazaki | An: 2013 |
Actori: Norman Reedus, Matthew Mercer, Eric Bauza | Genul: animatie |
In primul rand, aceasta nu este o recenzie la Iron Man 3. Rise of the Technovore este o animatie de la studioul ce a creat si Redline si o groaza de alte anime-uri – adica Mad House. Animatia e mai degraba un mic episod care are un singur scop: sa ne faca si mai mare pofta de Iron Man 3. Scos direct pe Blu-ray/Dvd, filmul nu se ridica la standardul impus de cei de la Warner Brothers care aduc animatiile de la DC Comics.
Din trailer pare interesant…
Aventura lui Tony Stark incepe cu o cursa intre el si Masina de Razboi printr-un canion, inaintea dezvelirii ultimului satelit marca Stark Industries. Mai sunt doar cateva minute pana la lansarea rachetei, cand aceasta este atacata de cativa roboti. Acestia nu il fac nici macar sa transpire pe Tony, care, impreuna cu Rhody (Masina de Razboi), se intreaba cine i-a angajat. Raspunsul vine in scurt timp, cand de nicaieri apare un om intr-un costum ce seamana cu un Mewtwo mai inalt. Totul explodeaza in jur, in timp ce personajele noastre vorbesc si vorbesc si vorbesc. Cea mai mare problema a anime-urilor. Vorba lunga. In explozia finala, Rhody este prins sub daramaturi si este presupus mort. Luat la intrebari de Fury, Tony alege sa fuga si sa se razbune singur pe inamicul cu armura mai cool decat el. Black Widow si Hawkeye sunt pe urmele lui, nu sa-l ajute din umbra, ci sa-l aduca inapoi la S.H.I.E.L.D.
Tony, cu toata tehnologia la mana, are pana la urma nevoie de ajutor si il primeste de la The Punisher. Intalnirea dintre Iron Man si Ezekiel Stain (fiul lui Obadiah Stain – vezi Iron Man 1) e lunga, e plictisitoare si nu duce niciunde.
Intr-un final, se si termina. Cu un bang. Nanorobotii ce alcatuiesc armura lui Ezekiel se trezesc ca au constiinta si preiau controlul, transformadu-se intr-un urias punct luminos deasupra unui bloc. Din nou, multa vorba, din care aflam cum il vor distruge. Credite de final, soare pe cer.
Mai bine nu
Daca nu v-ati prins care e marea problema a filmului, va mai spun o data. Tipic seriilor anime care au sute de episoade: jumatate sunt doar priviri si vorba. Iron Man: Rise of the Technovore nu duce lipsa de asa ceva. Alt minus e ca de fiecare data cand se vorbeste in film se schimba unghiul si nu vedem gura miscandu-se. La cata vorba e, e mai simplu sa nu le vedem gurile, nu? Minus dupa minus. Personajul Ezekiel doreste sa cucereasca lumea si, fiti atenti aici, vrea sa cucereasca lumea prin omorarea tuturor. Toata copilaria am vazut desene in care toti au incercat sa faca acelasi lucru, deja suntem satuli de dominatia mondiala, a pamantului gol. Dupa primul atac, Ezekiel isi descrie armura si ce poate sa faca, dupa, doar gura e de el pentru tot restul filmului. Restul personajelor sunt acolo doar pentru a da culoare filmului, ca, de era doar Technovore vs. Tony, de mult timp eram adormit.
Singurul plus pe care as putea sa il dau filmului este pentru coloana sonora, care este energetica si iti mai zboara somnul cand incepe.
Despre actori si regie ce se poate spune?
Ca puteau mai bine. Regizorul Hiroshi Hamazaki, (Paranoia Agent, Shigurui) a lucrat si la departamentul de animatie altor anime-uri, de unde ar trebui sa rezulte experienta. In Iron Man, nu se vede si, drept consecinta, animatia arata de parca ar fi facuta acum multi ani. Scenariul a fost scris de Brandon Auman, care a lucrat si la Dante’s Inferno si Dead Space: Aftermath, despre care nu pot spune ca au fost stralucite. Scenariul Rise of the Technovore este simplu, e scris de la o secventa la alta, si asta se vede prin faptul ca tot filmul e dupa modelul – avem cateva foi ce aluneca pe jos.
Actorii, majoritatea din lumea jocurilor, nu fac mai nimic in afara sa citeasca de pe script. Singurul cunoscut din breasla e Norman Reedus (The Boondock Saints, The Walking Dead, videoclipul domnisoarei GAGA), care isi face personajul credibil si il pune intr-o lumina pozitiva. As vrea sa vad o animatie doar cu Punisher.
Ce spun criticii despre Iron Man: Rise of the Technovore?
Spre deosebire de multi critici, nu am renuntat sa scriu recenzia, chiar daca intre timp am vazut Iron Man 3 si acum imi plang decizia de a vedea animatia. Pe Metacritic nu doar recenziile lipsesc, lipseste orice informatie despre film.
Vecinii de la Rotten Tomatoes au doua recenzii, care sunt putrede. Iron Man: Rise of the Technovore nu are inca nota, doar 26% din audienta l-ar viziona… acestia sunt acei oameni care au calcat pe telecomanda si au dat play din greseala, in timp ce isi cautau ochelarii pe sub canapea.
Verdictul KoolHunt.ro
Puteti sari oricand peste el, deoarece nu pierdeti nimic. Discutiile prea lungi fac animatia sa para mult mai lunga decat este si nu ajuta la nimic. Curiozitatea m-a facut sa ma uit la el, iar acum va spun sa nu imi urmati exemplul. Timpul e prea pretios sa il pierdeti vizionand asa ceva.
Iron Man 3 nu este nici el la fel de reusit ca celelalte doua. E mai mult pentru fanii Iron Man. Singura parte mai interesanta din film este atunci cand se lupta cu oamenii aia supraincalziti (nu am inteles exact de ce sunt ei asa).
Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.