Home » Filme

Dead Space: Aftermath – E mort, dar nu prea

23 February 2011 scris de Niciun comentariu

CoolRank: 7/10

atmosfera & entertainment: 7/10

regie: 7/10

actori: 7/10

scenariu: 6/10

montaj: 7/10

Nota IMDb: 5.2/10

Dead Space este un joc action-horror ce si-a facut aparitia in anul 2008 sub aripa Electronic Arts. Deoarece a fost foarte bine primit de criticii de specialitate si au fost vandute suficiente exemplare ale jocului, cei de la EA nu au stat prea mult pe ganduri si au scos un film de animatie bazat pe universul jocului numit Dead Space Downfall. Odata cu lansarea lui Dead Space 2, acestia au pastrat traditia si au lansat un nou film de animatie in acelasi univers: Dead Space Aftermath.

The End was only the Begining

Actiunea din Dead Space: Aftermath este plasata intre evenimentele din Dead Space si Dead Space 2. In momentul in care s-a pierdut legatura cu USG Ishimura si cu colonia Aegis VII, corporatia Concordance Extraction trimite nava USG O’Bannon sa investigheze ce s-a intamplat. Dupa cum era de asteptat si legatura cu aceasta se pierde.

Un echipaj de soldati sunt trimisi sa investigeze ce s-a intamplat cu O’Bannon. Ajunsi pe nava, gasesc o multime de cadavre mutilate, dar scanerele lor detecteaza 4 supravietuitori: un doctor, seful securitatii, un inginer si un om de stiinta. Cei 4 sunt dusi pe Braxus unde sunt interogati pentru a se afla ce s-a intamplat. De aici fiecare explica in viziune proprie evenimentele la care a fost martor din momentul in care au fost trimisi sa investigheze Ishimura.
Povestea nu reuseste sa surprinda, dar este tratata intr-un mod original. Evenimentele care se petrec in prezent au fost create cu un stil de animatie, iar cele din trecut cu altul. O idee foarte buna, dar din pacate se observa o mare diferenta de detalii intre cele doua versiuni, ceea ce este putin deranjant la ochi. Pe de alta parte a reusit sa prinda cu brio scenele sangeroase de lupta si decorurile intunecate si brutale. Alaturi de toate acestea, apare cantecul “Twinkle twinkle little star” intr-o varianta originala dedicata universului Dead Space, care i se potriveste de minune.

Este foarte interesant de urmarit evenimentele prin care au trecut personajele, cum si-au schimbat comportamentul datorita faptului ca au intrat in contact cu The Marker, despre care nu va pot spune mai multe fara sa va stric filmul. De apreciat este ca personajele nu sunt umbre, au viata, sunt prezentate evenimente din viata lor si cum a fost aceasta afectata de faptul ca lucrau pe o nava in spatiu si nu ajungeau pe Pamant decat rar. Aici se adauga si voice acting-ul decent care le intareste caracterul.

Finalul m-a agitat enorm, fiind un fan si al primului joc, m-a facut sa-mi pierd rabdarea si sa numar orele pana pun mana pe cel de-al doilea joc. Probabil va intrebati daca veti intelege filmul fara a juca jocurile. Raspunsul este da, il veti intelege, dar povestea filmului este sub cea a jocurilor.

Despre actori si regizor ce se poate spune?

Mike Disa, regizorul lui Dead Space: Aftermath se pare ca este pasionat de filmele de animatie. El a mai regizat animatia Dante’s Inferno: An animated Epic tot la cererea uriasului Electronic Arts, iar anul acesta va lansa inca un film de animatie intitulat Hoodwinked Too! Hood VS. Evil. Printre vocile care dau viata personajelor se afla Ricardo Chavira, care poate fi urmarit in Desperate Housewifes sau Piranha. Acesta il interpreteaza pe inginerul Alejandro Borges. Vedeta din Stargate SG-1 Cristopher Judge ii da viata sefului securitatii, Nick Kuttner.

Verdictul KoolHunt.ro

Cei pasionati de jocuri video ar face bine sa nu ocoleasca Dead Space: Aftermath, iar cei care sunt fani ai genului sci-fi horror s-ar putea sa incerce si jocurile, care sunt mult mai reusite. Una peste alta, o animatie placuta pentru pasionatii genului, dar atat.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*