Home » Cafenele, Localuri, Terase

Humanitas Kretzulescu – Terasa de lectura

2 August 2012 scris de 5 comentarii

KoolRank: 8.5/10

atmosfera si design: 8/10

meniu: 8/10

servire: 9/10

preturi: 9/10

Acum o saptamana s-a deschis acest loc mic-mic, in buricu’ targului, un ungher unde poti sa te ascunzi ca-ntr-o adevarata Fasia Oaza :)

Care-i atmosfera la Humanitas Kretzulescu si cum sta la capitolul design interior?

Cum spuneam, este un loc mic si linistit, situat pe coridorul din fata librariei cu acelasi nume. Atmosfera este placuta si relaxanta, parca treci in alta lume, de carti si arome, lasand departe agitatia orasului, desi Calea Victoriei e la doi metri, cu tot arsenalul de zgomote pe care-l stim…

Ce mancam si bem bun la Humanitas Kretzulescu?

Deocamdata sunt disponibile doar cafele si sucuri, urmeaza un upgrade de meniu cu longdrinks si tartine. Desertul cultural este cel mai important, caci invitatia de a savura o carte buna intr-un astfel de decor este irezistibila!

Cash or credit? Cum sunt preturile la Humanitas Kretzulescu?

Preturile-s mici si medii, se vede ca nu-i un demers comercial indarjit… un espresso e 7 lei, cappuccino si caffe machiatto – 8 lei, caffe latte si vienois  – 9 lei, iar ceaiul costa 7 lei. Sucurile si apele sunt dintre cele la sticle mici, 3-3,50 lei.

Cum suntem serviti la Humanitas Kretzulescu?

Se poate comanda in librarie sau la masa. Oamenii sunt amabili si gata sa-ti recomande o carte buna langa cafeaua ce devine astfel pretext cu caimac pentru o veritabila siesta culturala.

Cand sa mergem la Humanitas Kretzulescu si pentru ce ocazii este potrivita?

Este locul ideal pentru un popas de turist grabit pe itinerarii centrale, pentru o intalnire linistita sau pentru o pauza solitara wireless & careless.

Nu este intamplatoare deschiderea terasei in acest miez parguit de vara urbana… Iata de ce (citam din prezentarea gazdelor):

“Librariile Humanitas din Bucuresti si din tara ofera in fiecare zi cate o excursie printre cartile de pe rafturi. Sub logo-ul ‘Din carte in carte pana departe’, in toate librariile Humanitas se va pleca in cate o calatorie pornind de la aceeasi carte (in fiecare dimineata alta), iar traseul va fi hotarat de fiecare client care va intra in librarie si va face o recomandare de lectura.

Intr-un lant de argumente si cautari personale, printr-un cuvant, un personaj, o intamplare, un oras, o idee, clientii isi vor conduce librarii de la o carte la alta. In fiecare zi de vara de dimineata pana seara.

Seara, pe pagina de facebook Humanitas Multimedia, vor fi dezvaluite traseele excursiilor de peste zi din toate Librariile Humanitas. Cat de departe se poate ajunge intr-o zi pornind de la aceeasi carte?”

Unde gasim Terasa Humanitas Kretzulescu?

Gasiti raspunsul la Libraria Humanitas din Pasajul Kretzulescu, pe Calea Victoriei nr. 45, savurand o limonada pe terasa mica, in lung de linie, ca o sala de lectura si liniste urbana, un ascunzis dibaci de unde Biserica Kretzulescu se  vede in toata frumusetea ei rosiatica. Program: luni- sambata: 10.00-22.00, duminica: 11.00-18.00. E-mail: kretzulescu2@humanitas.ro, http://facebook.com/librariahumanitas.kretzulescu.

Fotografiile au fost realizate de Diana Sirghi pe terasa Humanitas Kretzulescu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

  photo of Humanitas {$surname} Humanitas Kretzulescu
  Program: L-S: 10:00 - 22:00, D: 11:00 - 18:00
  Adresa: Calea Victoriei nr. 45
  Bucuresti , Romania ,
  Telefon: 021 - 313 50 35
  Map of <b>Program</b>: L-S: 10:00 - 22:00, D: 11:00 - 18:00
  Yahoo Map - Live Map


5 comentarii »

 • Ioana said:

  Ce nu se stie insa este ca la aceasta minunata terasa au fost obligati sa serveasca, fara a avea dreptul real sa refuze si fara a primi vreo compensatie pentru sarcina in plus,chiar librarii din Kretzulescu, oameni minunati, cu multi ani de experienta si cu o cultura impresionanta, cu care ar trebui sa stai la o cafea si sa discuti literatura, nu sa fie transformati in barmani sub presiuni si amenintari din partea conducerii. Va adresez o rugaminte: mergeti la Kretzulescu si stati de vorba cu librarii, va veti convinge singuri ca sunt niste persoane minunate, insa NU va asezati la terasa! Refuzati sa participati la umilirea gratuita a unor buni profesionisti.Va multumesc!

 • mihaela said:

  Terasa librariei Kretzulescu este deschis pana la ora 22 in fiecare seara pana-n toamna.

 • alina said:

  RUSINE CELOR CARE SI-AU PERMIS ASA CEVA

 • Maria said:

  E o librarie foarte draguta…chiar vroiam sa merg sa imi mai iau niste ceaiuri si o carte ,pe care o cau de mult timp. Cu ocazia asta voi sta si la terasa, ce am de pierdut?Nu vad nimic rau…:)

 • Top cafenele din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

  […] Humanitas Kretzulescu – KoolRank: […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*