Home » Filme

Edward Scissorhands – Un clasic care nu trebuie ratat!

1 October 2010 scris de 1 comentariu

edward_scissorhands1CoolRank: 9/10

atmosfera & entertainment: 10/10

regie: 9/10

actori: 10/10

scenariu: 9/10

montaj: 8/10

Nota IMDb: 8/10

Mi-aduc aminte ca Edward, omul cu maini foarfece, mi-a infrumusetat si dominat ca imagine copilaria. In prezent, am vazut acest film de peste 20 de ori si parca l-as mai vedea. Rolul interpretat de maestrul Johnny Depp e pur si simplu remarcabil si memorabil, dar nu e doar meritul lui pentru acest film senzational. Tim Burton, marele Burton a gandit in asa fel rolul lui Depp incat sa i se potriveasca  manusa (asa cum face de fiecare data).  Fara dar si poate combinatia Burton – Depp e una de exceptie. Si una pe care am mai vazut-o apoi in alte 6 filme printre care recentele Alice in Wonderland si Sweeney Todd.

His scars run depp.

Filmul spune povestea lui Edward (interpretat de Johnny Depp), un baiat ciudat, care este adoptat de o familie  minunata. Peg (rol interedward-scissorhands2pretat de Dianne Wiest) este o vanzatoare de produse Avon si viitoare mama adoptiva a lui Edward. Acesta este ajutat sa se integreze in viata de suburbie unde totul este aparent perfect, dar asta presupune mai multa munca decat si-ar fi imaginat oricine. Totul merge bine, iar micul ciudat ajunge sa devina frizerul cartierului si decoratorul de gradini, apoi se indragosteste de Kim (interpretata de Winona Ryder) fiica lui Peg. Din pacate insa, curand,  Edward ajunge sa fie condamnat de mai multe crime si astfel ca ajunge sa se izoleze din nou. Edward si familia se lupta din greu cu lumea plina de prejudecati care continua sa jigneasca tot ceea ce este ciudat si tot ceea ce mintea ingusta nu poate pricepe.

Edward este doar creatia unui inventator care a murit inainte sa-si termine treaba astfel ca in loc de maini are foarfece. El reprezinta omul de astazi cedward aux mains d'argentare nu este luat in serios si apreciat la adevarata valoare din cauza aparentelor. Tim Burton reuseste sa surprinda atat de bine acest aspect incat nu-mi pot imagina ca altcineva sa o faca mai bine.

Ce se poate spune despre regizor si actori?

Tim Burton este un magician care reuseste sa-si transpuna cele mai macabre ganduri intr-un mod atat de real si inconfundabil. Johnny Depp este un maestru in arta actoriei, reusind sa emotioneze  publicul cu fiecare rol pe care l-a avut. Combinatia dintre cei doi este una senzationala. Sa ne aducem aminte de Sweeney Todd sau recentul Alice in Wonderland. Cu siguranta, Depp il urmeaza cu ochii inchisi oriunde pe Tim Burton. Tim Burton a avut productii senzationale ca: A Corpse Bride, Charlie and the Chocolate Factory, Sleepy Hollow, Beetle Juice, dar si unele mai putin senzationale ca si Planet of the Apes. Johnny Depp a debutat in Nightmare on Elm Street, apoi au urmat:  serialul 21 Jump Street, Sleepy Hollow, Chocolat, Blow, Pirates of the Caribbean si lista poate continua. Winona Ryder a avut aparitii in Dracula, The age of Innocence sau Star Trek. Dianne Wiest a interpretat cu succes rolul de procuroare in serialul Law and Order.

Ce spun criticii despre Edward Scissorhands?

Criticii se bat in cuvinte de lauda pentru acest film si pe buna dreptate. Tomatometer-ul de pe RottenTomatoes.com  il considera pe Edward Scissorhands 91% fresh, iar Metaedward-scissorhands4critic.com ii ofera un metascore de 74/100 lui Edward Scissorhands. Washington Post il numeste pe Tim Burton vrajitorul cel ciudat, iar Entertaiment Weekly il considera „simplu, amuzant, trist, minunat, dragut, perfect pentru a rula in continuu”.

Verdictul KoolHunt.ro

As putea sa caut in continuare cuvinte de lauda pentru Edward Scissorhands si cu siguranta toate s-ar potrivi. Edward Scissorhands este un film pur si simplu genial si ar fi pacat sa-l ratati. Va spun asta in cazul in care nu l-ati vazut deja de vreo 20 de ori asa ca si mine. Este atat de profund si totusi atat de simplu, e foarte trist dar pe de-o parte e si foarte amuzant, e pur si simplu pe gustul tuturor. (Re)vizionare placuta!

1 comentariu »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*