Home » Cafenele, Localuri

Doncafé Brasserie – un lounge-cafe-resto cu mancare buna si fina

26 November 2011 scris de 2 comentarii

CoolRank:  8/10

– atmosfera si design interior: 9/10

– meniu: 8.5/10

– servire: 6.5/10

– preturi: 8/10

Zona cocheta si scumpa a Dorobantilor s-a imbogatit recent cu o noua atractie sub forma unei braserii. Nici chiar cafenea, dar nici chiar restaurant, mai degraba o infratire intre cele doua, Doncafé Brasserie este un loc unde sa te simti bine luand o pauza. Proprietarii ne invita cu caldura inca din meniu: “Take our time”. Carevasazica, un ragaz acolo ar trebui sa te ajute sa te detasezi de probleme, furnicar si agitatie, sa gusti ceva bun, o cafeluta, o prajiturica sau poate chiar o fripturica, si sa pleci mai relaxat.

Care-i atmosfera la Doncafé Brasserie si cum sta la capitolul design interior?

Ei bine, celor care s-au ocupat de amenajarea spatiului la Doncafé le-a reusit planul cu relaxarea si detasarea. Intregul loc degaja o atmosfera extrem de intima, cu lumina calda si intelept asezata, cu separeuri generoase si muzica fina. Un ambient care chiar te trimite cu gandul la relaxare. Daca ajungi acolo in miezul zilei (sunt curioasa daca ma insel) cred ca ai senzatia ca ai patruns intr-o lume extrem de chic unde cea mai mare preocupare a oamenilor este sa se bucure de ceva. In cazul de fata, accentul se pune pe a gusta ceva bun.

Ce mancam si bem bun la Doncafé Brasserie?

Bunatatile pe care le pregatesc cei de la Doncafé Brasserie acopera o gama larga de pretentii: fie ca este dimineata si vrei un mic dejun de campion, sau ca este pranz si ti-e ceva mai foame, sau ca s-a terminat deja ziua de munca si ar trebui totusi sa mananci ceva, aici gasesti cu siguranta ceva care sa te imbie.

Dimineata ai de ales din cea mai larga paleta de mic dejun pe care am intalnit-o pana acum: fie ceva simplu si frantuzesc (doua feluri de croissant si o bautura – suc proaspat stors, cafea sau ceai) fie ceva mai lejer (iaurt cu muesli si miere cu fructe proaspete si confiate) fie ceva cu adevarat consistent (oua ochiuri sau omleta cu bacon alaturi de paine si gem). Orice ati pofti, sigur reusiti sa va astamparati dorinta, si asta inca devreme, incepand cu orele 8:30, deci puteti sa gustati ceva bun chiar inainte de o noua zi la birou.

Daca ajungeti acolo prea tarziu pentru mic dejun (adica dupa 11:00) dar prea devreme pentru pranz, va puteti delecta cu un sandvis de lux: ciabatto cu felurite umpluturi (roast beef, pui grill, omleta, crispy bacon, ton) sau bruschete cu felurite aranjamente (brie si anchois, blue cheese, mozarella).

La ora pranzului deja meniul este si mai bogat si aveti de ales intre felul principal al zilei (care este altul de luni pana vineri si fiecare zi acopera alt continent si, deci, stimuleaza papilele in mod diferit) sau puteti opta pentru una dintre delicioasele salate. Acestea sunt salate preparate cu simtul raspunderii: adica stim clar ce mancam, nu doar frunze cu otet balsamic si urme discrete de carne sau branzeturi. Salata New-Yorkeza pe care am incercat-o a fost o adevarata provocare. Chiar nu credeam ca o salata poate fi prea mare sau prea plina de carne. Dar aceasta a fost imbelsugata in bacon si piept de pui si indulcita discret de rosiile zemoase. Iar parmezanul a fost chiar parmezan, bine maturat, si nu ceva cascaval putin mai uscat.

Gama de salate se intinde si ea pe diverse zone culinare, in functie de gust putand alege o salata de pui asiatica sau o salata cu branza cu mucegai albastru si smochine confiate, asta in caz ca nu optati pentru una dintre salatele mai lejere, care includ mult morcov crud, nuci si frunze proaspete de salata.

Ca si feluri principale, avem de-a face cu preparate “serioase”: snitele de pui, osso bucco, (din nou) rata confiata, file de vita sau file de somon. Data viitoare voi incerca pateul de casa cu fistic.

Pentru impatimitii bucatariei italiene, se pot servi si paste fie sub forma de lasagna, ravioli cu ricotta, linguine cu fructe de mare, penne sal tagliatelle. Complimente bucatarului pentru selectia restransa dar fina de preparate.

Capitolul desert, mult asteptat sunt sigura, creeaza si el pofte dintre cele mai grele: tiramisul pasiunii, soufflé de ciocolata, cheesecake, vanilla crème brûlée, dulce de leche crunchy. Se pare ca ultimele trei feluri se bucura de cel mai mare succes, pentru ca ajungand acolo intr-o seara nu am mai gasit decat sufleul si tiramisu. Acesta din urma a venit intr-o forma extrem de inedita: intr-un borcan marisor fusesera asezate cu mare grija si bine insiropate piscoturile (din pacate crema nu avea si lichior in ea, dar trecem cu vederea in favoarea modului de prezentare) si crema cu fructe de padure proaspete in ea (stiu, va asteptati sa fie ceva cu fructul pasiunii dar nu a fost sa fie). Extrem de proaspat, de parfumat datorita fructelor si extrem de generos ca portie.

Gama de bauturi este si ea bine gandita: avem cocktail-uri alcoolice, vin la pahar, cocktail-uri nonalcoolice, ceaiuri, limonade.

Cash or credit? Cum sunt preturile la Doncafé Brasserie?

In mod sigur credit. Locul nu este ieftin, si nu sunt inca sigura ca totul din meniu merita banii pe care ii pretind proprietarii, dar cu siguranta preparatele sunt bune si ocazional putem trece cu vederea. Salatale se invart intre 25 si 35 de lei, felurile principale in jurul a 40 de lei, iar deserturile – stupoare – ajung la 20 de lei. Ceva destul de exagerat pentru un desert (in conditiile in care in alte locuri poti manca o intreaga masa de pranz) dar pornind de la premiza ca doua persoane se pot indestula dintr-un desert cum este acel tiramisu al pasiunii, incercam sa trecem cu vederea. Ceea ce este interesant, dupa cum mentionam si mai sus, sunt combinatiile. Intre orele 17 si 21:00 putem alege 4 feluri (antreu, fel principal, garnitura, bautura) cu preturi variind intre 50 si 65 de lei. Ceea ce, pentru o masa pe cinste, chiar nu este mult deloc.

Bauturile sunt scumpe: un pahar de vin costa 17 lei, iar un cocktail cu alcool 18 lei. Mimosa era buna, dar parca sucul ei de portocale nu era chiar cum ar fi trebuit sa fie, atat de intepator si de proaspat pe cat mi-as fi dorit. Era mai degraba un suc de portocale ambalat :(

Cum suntem serviti in Doncafé Brasserie?

Serviciile sunt destul de bune dar ar putea inregistra ceva imbunatatiri la capitolul amabilitate. Un lucru extrem de inedit la Doncafé Brasserie este ca meniul este presarat cu tot felul de combinatii de preparate care intre anumite ore ne sunt oferite cu reducere. Spre exemplu, intre orele 18:00 si 21:00 toate deserturile vin insotite de un espresso. Domnisoara care ne servea a “uitat” insa sa intrebe macar daca dorim si cafeaua si ne-a adus pur si simplu desertul, fara nicio alta precizare. La intrebarea noastra privind valabilitatea celor scrise in meniu s-a aratat extrem de surprinsa ca dorim si cafeaua alaturi. Dar ne-a adus-o pana la urma.

As mai adauga aici ca amabilitatea de a intreba oaspetii daca mai doresc sa serveasca ceva poata capata, in functie de domnisoara care serveste, o nota usor apasatoare. Asteptarile dansei erau poate sa comandam fiecare minim trei feluri de mancare si doua-trei sticle de vin ca sa meritam ceva mai putine intrebari usor intepate din seria “Va mai servesc cu ceva?”. Pacat de eforturile bucatarului :(. Pentru ca, in fond si la urma urmei, nu ne putem duce undeva sa mancam intrebandu-ne cu frica in suflet daca domnisoara a avut o zi buna sau rea, ca sa stim cat sa ne simtim obligati sa comandam.

Cand sa mergem la Doncafé Brasserie si pentru ce ocazii este potrivita?

As zice ca oricand si in orice companie. Se potriveste foarte bine si diminetilor in care vrem sa luam un mic dejun de afaceri (sau de foame si de placere), si pranzurilor de afaceri, dar si cinelor romantice sau conviviale.

Unde gasim Doncafé Brasserie?                              

Chiar aproape de rondul de la Piata Dorobanti, pe Strada Ankara la numarul 7. Vineri seara localul nu dadea pe dinafara, asa ca o rezervare ar fi indicata poate doar in timpul zilei, cand populatia business a zonei vine sa “guste” ceva. Nu ratati tiramisul pasiunii! Si incercati pentru mine si Vanilla Crème Brûlée, daca ajungeti inaintea mea! :)

Fotografiile au fost realizate in braseria Doncafé de Andreea Badescu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Doncafé {$surname} Doncafé Brasserie
    Program: L-D: 8:30 - 24:00
    Adresa: Piata Dorobanti, Strada Ankara nr. 7
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0746 222 444
    Map of <b>Program</b>: L-D: 8:30 - 24:00
    Yahoo Map - Live Map


2 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*