Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Chez Marie – frantuzesc chic langa Gradina Icoanei

5 December 2011 scris de 3 comentarii

KoolRank: 7.5/10

– atmosfera si design interior: 8/10

– meniu: 7.5/10

– servire: 7/10

– preturi: 7/10

Trecusem de multe ori pe langa Chez Marie (in zona Gradina Icoanei) si remarcasem mai ales terasa in serile de vara: scaune din fier forjat alb, cu multe, multe plante si lumini raspandite discret printre frunze. Am ajuns pana la urma intr-o seara de toamna spre iarna la (Chez) Marie ca sa ma conving ca locul este intr-adevar cochet si intim, numai bun de visat la frantuzisme.

Care-i atmosfera la Chez Marie si cum sta la capitolul design interior?

Fundalul sonor nu era o chansoneta, dar a reusit sa ma transpuna totusi intr-un timp in care (parca) oamenii nu se grabeau asa de mult: ne-au (in)cantat domnul Sinatra, domnul Dean Martin si chiar si doamna Marylin Monroe.  Lumina calda si discreta, locul cald si el (ca prin alte parti parca am tremurat putin si nu de emotie), cu mobilier frumos de lemn si un incantator clopotel la intrare ca sa ne anuntam sosirea.

Ce mancam si bem bun la Chez Marie?

Desigur, ceva cochet: meniul abunda de preparate din acelea “la moda” despre care v-am mai povestit: piept de rata, rucola, muschi de vita si branza cu mucegai nobil. Avem de ales intre felurite salate si antreuri calde sau reci, fripturi si deserturi. Antreurile reci cuprind, alaturi de carpaccio de vita si un preparat inedit pentru un restaurant fara specific pescaresc: icre de crap absolut delicioase, preparate chiar de bucatar. Antreurile calde au la loc de cinste foie gras de rata insotit de varietati de crostini. Fripturile acopera toata gama de preferinte: pui, vita (cel mai generos capitol), miel, porc si peste. Iar deserturile sunt putine dar bune :)

Salata care ne-a atras atentia imediat a fost chiar salata casei (Chez Marie) pentru ca asocia pieptul de rata cu rucola si cu sos de fructe de padure. Ceva absolut special: pieptul de rata putin afumat, putin fiert, dar cu fasia de grasime prezenta exact atat cat trebuie, scufundat in radicchio si rucola, cu cateva feliute de rosii pierdute printre frunze. Si scaldat sau doar usor atins (dupa gust, caci sosul l-am primit separat) intr-un delicios sos de fructe de padure. Nu am reusit sa-mi dau seama cum era facut: era foarte proaspat, deloc gras sau cremos ca sa ghicim smantana, dar nici acidulat ca sa ghicim otet. O enigma delicioasa. In spirit carcotas, ar fi mers si cativa fulgi de parmezan. Poate data viitoare sugeram asta bucatarului.

Desertul a fost fara doar si poate crème brûlée (caci ramasesem cu jinduirea inca de la Doncafé), iar supriza a fost ca undeva in crema caramel, extrem de fina si deloc inecacios de dulce, se ascundeau fructe de padure. Care dadeau o nota si mai usoara desertului. Crusta era ca la carte, numai buna de spart cu lingurita, iar portia generoasa.

Am primit si acel “couvert” mai rar intalnit prin alte locuri: painica si unt, dar si masline bine marinate in mirodenii. Am platit 4 lei pentru el, dar a meritat cu siguranta.

La capitolul bauturi ne-am “racorit” cu o limonada (mare si buna, din lamaie) si am insotit apoi rata cu un pahar de vin rosu. Un merlot foarte bun, pacat ca nu ne-au spus de la ce crama era ca sa mai comandam si data viitoare.

Cash or credit? Cum sunt preturile la Chez Marie?

Nici prea prea, nici foarte foarte. Pentru ceea ce primim, preturile sunt rezonabile (asta daca suntem cu totii de acord ca rata este scumpa). Un antreu rece costa intre 10 si 25 de lei, o salata intre 25 si 28 lei, iar felurile principale (generoase din ce am vazut la alte mese) incep de la 30 lei si ajung spre 50 lei, in functie de tipul de friptura comandat.

Deserturile sunt si ele in gama superioara de pret: nimic sub 10 lei, dar finetea isi are pretul ei, la urma urmei.

Un pahar de vin costa 8 lei, o limonada 12 lei (oare chiar asa scumpa sa fie apa??) iar un cocktail cu alcool 15 lei.

Cum suntem serviti la Chez Marie?

Cu atentie moderata. Personalul a fost prompt in a ne lua comanda, dar a fost mai greu sa le atragem atentia sa ne (re)aduca scrumiera. Mancarea insa a venit foarte repede, poate si din cauza ca eram primele persoane acolo pentru cina sau poate pentru ca am comandat preparate reci.

Cand sa mergem la Chez Marie si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Cu precadere seara, cand zumzetul comesenilor se suprapune placut peste muzica in surdina. Dupa costumatia clientilor, aici se “intampla” cu precadere cine de afaceri. Intalniri romantice nu am suprins, dar mesele sunt amplasate astfel incat ofera suficienta discretie si pentru un rendez-vous.

Unde gasim Chez Marie ?   

Langa Biserica Anglicana de langa Gradina Icoanei. Daca vreti sa mergeti seara, cel mai sigur este sa faceti o rezervare. Bon apetit Chez Marie!

Fotografiile au fost realizate in restaurantul Chez Marie de Andreea Badescu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Chez {$surname} Chez Marie
    Adresa: Str. Dionisie Lupu, nr. 48 (Gradina Icoanei)
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 031 - 107 20 33; 0730 344 810
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


3 comentarii »

  • Caty said:

    Eleganta, rafinament, clasa si preturi pe masura. Merita incercat!!!

  • Bogdan D. said:

    Am fost ieri la parnz aici, avand treaba in zona; m-am asezat la o masa pe terasa, cu vedere la biserica anglicana; am cerut:
    -salata Gourmet: ok, relativ mica, multa rucola, vita mai putina decat speram;
    -muschi de vita Chez Marie: foarte bun, fara sa fie insa in vreo cantitate generoasa;
    -fresh de porocale – delicios;
    Atmosfera este placuta pe terasa, ferita cumva de traficul de pe str. A.D. Xenopol; servirea buna, desi cam lenta; preturile sunt destul de sus, justificate pt. calitatea, dar nu si cantitatea mancarii (francezilor insa le-ar ajunge cu siguranta);
    In concluzie, este un local trendy, potivit pt. straini sau ocazional pt. cei care vor sa fie vazuti, seara fiind adesea plin; este mai putin potivit pt. masa de zi de zi, cu exceptia celor cu apetit scazut si buzunare adanci.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*