Home » Filme

Diary of a Wimpy Kid – O adaptare ce scartaie

30 March 2011 scris de Niciun comentariu

CoolRank: 7.0/10

– atmosfera & entertainment: 7.5/10

– regie: 7/10

– actori: 6/10

– scenariu: 8/10

– montaj: 7/10

Nota IMDb: 6.0/10

A iesit soarele. Yey, mergem la cinema. A inceput sa ploua. Oh, ne uitam la film acasa. Dar cum la televizor sunt filme la care si bunica ar zice: “Eu cred ca l-am vazut pe asta”, dvd-urile raman singura solutie pentru a viziona un film mai recent. Adaptarea best-seller-ului scris de Jeff Kenney este un lucru bun pentru cei ce vor sa vada aventurile lui Greg, dar nu este la fel de amuzant ca si cartea.

This place is an intellectual wasteland

Toti am trecut prin scoala generala, fie ca ne-a placut, fie ca nu. Greg Heffley (interpretat de Zachary Gordon) se pregateste pentru primul an din scoala generala. Intreaga experienta se regaseste in jurnalul scris de el pentru ca atunci cand va fi celebru si bogat, sa nu isi mai piarda timpul cu raspunsul intrebarilor stupide din partea presei. Odata inceputa scoala, Greg si prietenul lui cel mai bun, Rowley (interpretat de Robert Capron) incep sa caute mijloace prin care pot urca in topul virtual al popularitatii in scoala. De la wresling la ziarul scolii incearca tot ce le pica la mana, asta rezultand doar in crearea unei distante intre cei doi.

Filmul Diary of a Wimpy Kid, mai putin decat cartea, te amuza si te bine dispune. Avem o multime de personaje si tot atatea personalitati. Fiecare copil din curtea scolii aduce ceva nou, dar intr-un fel cunoscut deja. Nu ca s-ar repeta scene din alte filme cu prunci mucosi pe bancile scolii, dar acesti copii s-au regasit si in scoala mea, dintre care unul cu siguranta in clasa. Experienta lui Greg va fi pentru urmatoarea generatie, un mic ghid cuprinzand lucrurile la care ar trebui ei sa se astepte. Nu va alarmati, filmul nu terorizeaza copii facandu-i sa nu mai vrea la scoala. Ideea ca un copil sa se implice in diferite activitati la scoala este ascunsa de dorinta copilului de a fi popular in scoala. De parca nu stim ca tipul care avea tot timpul ceva nou la el era cel mai popular.

Partile negative din Diary of a Wimpy Kid vin din partea momentelor in care copiii sunt doar copii, iar jocul actoricesc nu e mai deloc. Crearea unui personaj ce nu prea isi are locul intr-o scoala generala, ma refer la Angie (interpretata de Chloe Moretz), te face sa-ti dai ochii peste cap de fiecare data cand intra in scena. Personajul ei este mult prea destep si matur, iar asta atrage atentie asupra ei, chit ca sta ascunsa mai tot timpul sub scari. Ca un fan al cartii spun dechis ca desi am ras la film, tot cartea e mai buna.

Despre actori si regie ce se poate spune?

Destule despre actori si putine despre regizor. Thor Freudenthal este la inceputul carierei cu doar doua filme de lung metraj si cinci scurt metraje. Primul lung metraj a fost Hotel for Dogs, caruia nu i-am acordat prea multa atentie. In ceea ce priveste partea actorilor majoritatea, desi copii, au experienta si filme in spate. Actorul principal Zachary Gordon are doar 12 ani, dar mult mai multe filme plus seriale. A jucat in National Treasure, How I met Your Mother, Desperate Housewifes, The Brothers Bloom. Prestatia din Diary of A Wimpy Kid nu este rea, dar are timp sa se perfectioneze. Actorul ce-l joaca pe Rowley, prietenul lui Greg, Robert Capron a fost un copil mai pe toata perioada filmului si face echipa buna cu personajele de fundal din curtea scolii. L-am vazut in Bride Wars si recentul The Sorcerer’s Apprentice. Membrii familiei sunt jucati de Steve Zahn in rolul tatalui, Rachael Harris – mama lui Greg si Devon Bostick in rolul fratelui. Fata ultra cool din scoala, Angie, e interpretata de Chloe Grace Moretz, Hit-girl in Kick Ass. Chloe isi intra bine in rol neavand foarte mult de lucru… doar sa zica una doua vorbe motivationale pentru Greg.

Ce spun criticii despre Diary of a Wimpy Kid?

Dupa cele 120 de minute, cei mai multi dintre critici au spus ca filmul merita vazut impreuna cu familia si au notat filmul cu note de trecere. Nota de la Metacritic pentru Diary of a Wimpy Kid este aproape un 6 cu comentarii mixte legate de film si un metascore de 56 de puncte din 100. Un fragment mi-a atras atentia si as vrea sa-l impart cu voi. “Episodes that might be howlingly funny on the page turn weirdly gross and sadistic on screen…”The New York Times. Tomatometrul nu urca mult nici aici si rosiile incep sa se imputa la fel ca branza de pe terenul de baschet. Diary of a Wimpy Kid primeste doar 53% din partea criticilor de pe Rotten Tomatoes.

Verdictul KoolHunt.ro

Indiferent daca aveti copii la scoala sau nu, recomand Diary of a Wimpy Kid pentru o portie de ras. Merge foarte bine duminica dupa-masa cand toata familia este acasa. De aceasta data, uitati-va prima data la film, caci in acest fel veti rade la el si nu veti fi dezamagiti.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*