Home » Filme, Globurile de Aur 2010, Oscar 2010

Cloudy With a Chance of Meatballs – deliciu vizual, umor savuros

1 December 2009 scris de 8 comentarii

cloudy-with-a-chance-of-meatballs1CoolRank: 7/10

atmosfera & entertainment: 7/10

regie: 6/10

actori/voci: 7/10

scenariu: 7/10

montaj: 6/10

Nota IMDb: 7.5/10

In acest sezon se poarta mancarea. De la lansarea noii carti a lui Jamie Oliver si pana la recenta productie cinematografica Julie & Julia. Slow food, fast food, diet food, junk food, healthy food si acum animated food. Animated food care merge inspre comic. Productia animata a Sony Pictures Animation Cloudy With a Chance of Meatballs nu se compara cu recentele capodopere Walt Disney sau Pixar, dar nu este nici pe departe un film de trecut cu vederea. Felicitari celor de la Sony Pictures Animation pentru un desen animat mai bun decat anteriorul Surf’s Up si pentru o distractiva adaptare a unui succes literar pentru copii.

The most delicious event since macaroni met cheese

Desecloudy-with-a-chance-of-meatballs2nele animate Cloudy With a Chance of Meatballs sunt inspirate de cartea pentru copii omonima scrisa de Judi & Ron Barrett. Personajul principal al Cloudy With a Chance of Meatballs este Flint Lockwood (a carui voce este asigurata de Bill Hader), un tanar inventator care viseaza sa creeze ceva ce va imbunatati viata tuturor localnicilor din Swallow Falls, un oras a carui economie este bazata pe productia de conserve de stridii. Sam Sparks (a carei voce este asigurata de Anna Faris) este o prezentatoare TV, care viseaza nu doar sa prezinte vremea, ci sa si devina un foarte bun meteorolog. Intre timp, infruntand lumea care o considera o ciudata datorita pasiunii pentru vreme, Sam decide sa isi ascunda inteligenta sub un exterior atragator si cateva replici total insipide. Motiv pentru care este propusa de producatorii emisiunii sale TV sa mearga sa faca o prima transmisie in direct de proba chiar din Swallow Falls.

Dupa o serie de inventii nereusite, Flint Lockwood reuseste o prima inventie utila – aceea decloudy-with-a-chance-of-meatballs3 a transforma apa in mancare. Chiar in timpul transmisiei TV a vremii din Swallow Falls asigurata de Sam, Flint isi arunca in atmosfera inventia si aceasta produce o ploaie de cheeseburgeri. Viata locuitorilor Swallow Falls pare a se ameliora chiar din acel moment, toti primind de mancare, iar primarul orasului realizand potentialul turistic al acestei inventii a lui Flint. Singurul care nu pare a crede in inventia lui Flint si beneficiile acesteia pentru locuitorii orasului este chiar tatal lui Flint, care isi roaga in repetata randuri fiul sa se gandeasca si la efectele negative ale inventiei sale.

Dar atunci cand ploua cu chiftele, jeleuri in forma de ursuleti colorati, inghetata in multiple arome si cand tornadele de spaghetii sunt pe aproape, cine poate vedea altceva decat oportunitati?!

Prepare to get served

Cloudcloudy-with-a-chance-of-meatballs4y With a Chance of Meatballs nu este un film la care sa veniti cu asteptari ridicate. Este un film de desene animate reusit, comic si care are la baza un scenariu neasteptat de amuzant. Povestea evident incepe mai bine decat se termina, in sensul ca are pasaje in care isi pierde focusul. Dar este, cu toata acestea, o animatie cu toate ingredientele: umor, morala, atitudini de dorit, atitudini de nedorit, eroi pozitivi si personaje negative. Si multa imaginatie.

Eu una am fost impresionata de scenariul Cloudy With a Chance of Meatballs, abundent in umor dulce. Come on, Steve, we’ve got a diem to carpe. Son, not every sardine was meant to swim. You may have seen a meteor shower, but I bet you’ve never seen a shower “meatier” than this. Faze memorabile, replici memorabile, personaje pe care le indragesti imediat (desi aici as putea critica personajele pentru o usoara stereotipie).

Ce spun criticii despre Cloudy With a Chance of Meatballs?

Majoritatea review-urilor principalilor critici de film acorda filmului de desene animate Cloudy cloudy-with-a-chance-of-meatballs5With a Chance of Meatballs calificative peste medie.

Roger Ebert spune in Chicago Sun-Times despre Cloudy With a Chance of Meatballs ca este unul dintre cele mai bine realizate filme 3-D pe care le-a vazut pana in acest moment din punct de vedere tehnic, filmul avand o deosebita coerenta intre imaginile indepartate si cele apropiate.

Peter Debruge in Variety caracterizeaza Cloudy With a Chance of Meatballs ca fiind un deliciu vizual cu care Sony Pictures Animation reuseste in sfarsit sa dea lovitura, transformand o carte pentru copii de 30 de pagini intr-un film de 90 de minute in care vei rade din toate puterile.

Claudia Puig de la USA Today a gasit si ea Cloudy With a Chance of Meatballs o productie animata deosebit de reusita, cu toate ca nu a gasit mari asemanari intre aceasta si cartea pentru copii pe care se bazeaza.

Verdictul KoolHunt.ro

Pe scurt, eu una va invit sa vedeti Cloudy With a Chance of Meatballs, fie ca sunteti insotiti sau nu de copii in sala de cinema. Este un film de desene animate delicios, amuzant, dulce si pe alocuri romantic. Temele sunt arhicunoscute, modul de tratare original, animatia 3-D foarte reusita si replicile pline de umor. Astept pareri post-vizionare!

8 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*