Home » Puburi, Restaurante, Terase

Fondue si clatite belgiene la taverna Waterloo

5 October 2009 scris de 10 comentarii

CoolRank: 9/10waterloo1

atmosfera si design: 9/10

meniu: 9/10

preturi: 8.5/10

servire: 9/10

Sunteti in cautarea unui loc prietenos in care sa mergeti cu prietenii sambata seara la o bere si o friptura. Un loc potrivit in acelasi timp pentru cei mai pretentiosi, dar si pentru cei care doresc doar un loc informal si galagios unde sa stea la un pahar de vorba. Un loc cu mancare buna si bautura pe masura. Pentru domni veseli si pentru doamne elegante deopotriva. Si ce loc mai potrivit in Bucuresti decat binecunoscuta Taverna Waterloo? Bere pentru toate gusturile, fondue, clatite balgiene, toate sub un singur acoperis.

Care-i atmosfera in taverna belgiana Waterloo si cum sta la capitolul design interior?

Odata ce ati trecut pragul Waterloo, veti fi intampinati de o atmosfera galagioasa si vesela. Aduce oarecum cu o atmosfera de pub, dar amestecul elementelor specifice unui restaurant cu cele mai degraba potrivite unui bar realizeaza exact acel iz de taverna promis inca de la intrare.

Designul interior nu este pretentios. Mese si banci din lemn negru, incapatoare, waterloo2comode, in acelasi stil taverna caracteristic. Sa nu va ganditi insa la o taverna imbacsita plina de drojdieri. Waterloo emana bun gust din fiecare coltisor. Tablouri in stilul anilor ’30 pe pereti, raftulete ticsite cu sticle si cutii de bere belgiana vechi si stravechi, tapet format din ziare belgiene de pe vremuri si diferite obiecte de decor vintage foarte stilate. Evident, ca tot se numeste taverna Waterloo, harta bataliei va fi prezenta atat decorand peretii, cat si servetelele de pe masa.

Nu voi uita sa mentionez ca localul este mai degraba potrivit pentru mese mari decat pentru iesiri intime de 2-3 persoane. Mesele ofera spatiu pentru 6, 8 sau chiar 10 persoane.

Exista si terasa afara, unde sunt demne de mentionat gardul inalt de lemn negru (care confera o mare intimitate) si bancile deosebit de lungi, oferind spatiu grupurilor de pana la 20 de persoane pentru a se simti bine la o bere si o clatita. Prelata care acopera terasa nu este cea mai stilata posibil, dar in caz de ploaie o veti considera utila si nu va va mai preocupa atat de mult aspectul estetic.

Ce mancam si bem bun la taverna belgiana Waterloo?

Taverna Waterloo este unul dintre putinele localuri bucurestene unde se pot consuma preparate belgiene. Si mai mult decat atat, niste preparate belgiene deosebit de reusite. De la clasicele branzeturi, pana la delicioasele clatite cu diverse umpluturi, trecand prin carnuri cu sos de bere si gaufre savuroase pentru desert.

Daca tot ati ajuns la un restaurant belgian, nu trebuie sub nicio forma sa ocoliti supele creme specifice.waterloo3 Belgienii se dau in vant dupa asa ceva si se pricep si foarte bine sa le gateasca. Supa crema de ciuperci, rosii sau pui cu praz pentru cei mai indrazneti. Totusi, pentru cunoscatori, recomand din tot sufletul delicioasa supa de ceapa – traditionalul belgian in cea mai buna forma posibila.

Pentru felul principal, va recomand sa incercati o combinatie de desert de-al nostru clasic devenit mancare in zona belgiana. Este vorba despre clatite/crepes belgiene. Ospatarul mi-a recomandat, prima oara cand am venit in Waterloo Taverne, sa incerc clatitele cu trei feluri de branza si clatitele cu ciuperci, bacon si cascaval, intrucat sunt cele mai bune varitetati disponibile in meniu. De atunci si pana acum am trecut prin toate optiunile disponibile in meniu si tind in continuare sa fiu de acord ca acele doua combinatii sunt cele mai reusite. Daca aveti alte preferinte, sunt disponibile in meniu si clatite umplute cu pui si tarhon, spanac si cascaval sau pui, ciuperci si whiskey. Eu una mor dupa clatitele cu trei feluri de branza si le recomand din toata inima oricarui gurmand.

Un alt must-try in Waterloo Taverne este fondue-ul. Disponibil in doua variante: amestec de branzeturi sau vita cu patru sosuri. Deci fondue cu carne sau cu branza. Daca vei comanda fondue cu carne ti se va aduce o plita pe care o vei baga in priza si pe care vei pune o tigaie cu ulei incins. Alaturi, pe un platou ti se aduc bucati de vita crude si sosuri speciale pentru fondue. Cu ajutorul unor tije vei praji carnea in tigaia cu ulei incins si apoi o vei combina cu unul dintre sosurile speciale.

La fondue cu branza, vei primi pe plita incinsa o tigaie umpluta cu mai multe feluri de branza. Branza se topeste odata tigaia incinsa, iar tu cu ajutorul tijelor vei inmuia crutoanele primite pe platou in branzeturile incinse. Eu una ma dau in vant dupa fondue-ul cu branza si va asigur ca merita incercat. Dupa cum bine spune Alina intr-un comentariu la acest articol, fondue-ul este traditional din Elvetia, dar chiar si asa, merita incercat in Waterloo. Tot Alina ne sfatuieste sa servim alaturi de fondue cu branza un vin alb sec, pentru ca o combinatie de fondue cu apa sau suc duce la pietrificarea in stomac a compozitiei – de nedorit, cu siguranta.

O zona binedelimitata in meniu este bineinteles cea de specialitati traditionale interesante. waterloo4Cartofi cu jambon, pui prajit in unt cu sos de bere, pui cu ciuperci, vita prajita in bere neagra, berbec grill cu ciuperci prajite in unt, rata cu sos alb, oua la cuptor cu fructe de mare si multe altele. O specialitate belgiana foarte clasica si in Romania si absolut minunata este ciolanul afumat cu stoemp de varza – adica ciolan afumat cu varza mai pe romaneste. Imens ca portie in opinia mea, dar superb.

Daca sunteti mari amatori de fripturi, Waterloo, ca orice restaurant belgian care se respecta, nu va va dezamagi nici in aceasta privinta. Fripturile belgiene au neaparat sosuri deosebite. Fie ca veti prefera sosul de bere (foarte bun, desi suna ciudat), sosul de mustar, sosul de branza Roquefort sau de ciuperci, nu cred sa fiti dezamagiti.

Ca desert, aveti de ales intre gaufre belgiene, soufle de mere, clatite (de aceasta data, clatite dulci) sau fondue de fructe de ciocolata (in tigaia incinsa primiti ciocolata si pe tije veti apuca bucatele de fructe pe care sa le scaldati in ciocolata – deci un soi de fantana de ciocolata cum mai intalniti pe la evenimentele mondene).

Sa nu uit sa va spun sa ocoliti limonada din Waterloo la capitolul bauturi. Este o apa cu mult zahar si putina lamaie care are sanse sa va strice placerea mesei. In schimb, bere exista in meniu cat cuprinde si pentru toate gusturile. Duval, Chimay, Leffe. Belgiana sau nu.

Cash or credit? Cum sunt preturile la taverna belgiana Waterloo?

Preturile sunt un alt aspect demn de lauda al Waterloo Taverne. Doua persoane pot manca linistit cu 100 RON o masa copioasa. Supa, fel principal, desert si un suc. Asta daca rezistati tentatiei de a incerca un fondue cu ciocolata. Sau un fondue cu branza sau carne. Acestea sunt in jur de 30 – 35 RON portia.

Cum suntem serviti la taverna belgiana Waterloo?

Ceea ce mi-a placut foarte mult inca de prima data cand am venit in Waterloo a fost servirea. Chelneri deosebit de amabili si profi. Un zambet frumos, o servire fara pata, iar felurile de mancare aduse in aranjamente imbietoare si dezvaluind gusturi rafinate sunt tot ceea ce veti avea nevoie pentru o seara reusita la restaurant.

Cand sa mergem la taverna belgiana Waterloo si pentru ce fel de ocazii este potrivita?

Taverna Waterloo este potrivita pentru iesiri cu prietenii si orice fel de iesiri in gasca.waterloo5 Iesiri cu colegii de serviciu sau chiar cu partenerii de afaceri. Este si un loc expat-friendly – s-ar putea ca ciolanul afumat imens cu varza sa ii incante si sa le ofere o amintire demna de tinut minte, desi nu traditional romaneasca. Nu este un loc potrivit pentru cine romantice sau tete-a-tete-uri intrucat mesele sunt de minim 6 persoane si chiar nu ofera intimitate.

Unde gasim taverna belgiana Waterloo?

Restaurantul Waterloo se afla la adresa str. Traian nr. 188. Exista parcare cu plata in fata restaurantului si un domn destul de simpatic in parcare. Rezervari la Taverna Waterloo se pot face la numerele de telefon 021 – 320 35 88 si 0744 526 048.

Fotografiile au fost realizate in restaurantul chinezesc Templul Soarelui Foisor de catre fotografa Dana Roteanu pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of Taverna  {$surname} Taverna Waterloo
    Adresa: str. Traian, nr. 188
    Bucuresti , Sector 2 , Romania
    Telefon: 021 – 320 35 88; 0744 526 048
    Map of
    Yahoo Map - Live Map


10 comentarii »

  • Cristi said:

    Cred ca am fost acum vreo 2 ani ultima oara acolo si mi-a placut. Adica e genul de mincare buna sa satisfaca pofta unui gurmand adevarat, nu sint fitze. Prin urmare, cam trebuie sa-ti fie foame cind ajungi la Waterloo. Mareeeeeee :) .

  • Alina said:

    :) Tin sa corectez niste informatii:
    – Fondue este specific elvetian si se face din 2 tipuri de branza si vin Cele 2 tipuri de banza difera de la zona la zona, dar in general una din branze e Gruyere. Am testat fondue chiar la o fabrica de Gruyere, este excelent, dar recomand numai iarna, de fapt vara unele restaurante nici nu servesc.
    – Carnea pe plita incinsa este tot ceva specific din zona Alpilor, in localurile traditionale iti aduc o piatra mare incinsa scoasa din cuptor pe care faci grateralul. Carnea se face direct pe piatra care se mai da din cand in cand cu sare.
    – Clatitle/crepe(traducere mot a mot din franceza) cred ca sunt specific frantuzesti, dar nu as baga mana in foc.

  • Alina said:

    Sfat foarte important : Daca comandati fondue (cea cu branza) nu luati cu apa sau suc. Nu de alta, dar efectul este de pietrificare in stomac a cascavalului :D.
    Fondue se mananca cu vin alb, sec, mai slabut.

  • Raluk said:

    @Alina: Merci mult pentru informatii si completari. Apropo de crepes (care inseamna clatite in franceza mot-a-mot dupa cum bine ai spus si sunt originare din Franta) nu am vrut sa spun ca sunt specifice belgiene. Clatitele servite in Waterloo sunt clatite belgiene in sensul in care au umpluturi specifice acestei zone. M-am exprimat probabil gresit. Nici de fondue nu am spus nicaieri ca ar fi specific belgian – din nou scuze ca s-a inteles gresit.

    Se pare din ce descrii ca ar trebui sa incercam fondue direct de la mama lui din Elvetia.

    Apropo de consumul fondue cu vin alb sec multumim mult de info, chiar foarte utila recomandarea.

  • Alina said:

    @Raluk, cred ca nimic nu mai e chiar pur traditional nicaieri.

    Fodue traditional se face dintr-o anumita branza si probabil ca ar trebui sa coste foarte mult daca s-ar tine de reteta.

    Mi se pare ca e la fel ca cu mancarea chinezeasca, in orice tara te duci, are alt specific, pentru ca alea sunt ingredientele care se gasesc.

    Cat despre clatite, nu stiu ce sa zic, ce descrii in articol sunt si in zona Alpilor, dar nu as putea zice ca sunt sau nu belgiene sau frantuzesti. Dar se pare ca sunt specifice vorbitorilor de franceza :).

  • Raluk said:

    @Alina: Ai mare dreptate, e o consecinta clara a globalizarii. Deja e greu sa iti dai seama care mai este mancarea traditionala cand ajungi intr-o tara – restaurantele indiene si chinezesti sunt la mare putere pe oriunde. De asemenea, aceeasi mancare are, dupa cum bine spui, alt gust si specific in fiecare loc in care o testezi.

    Apropo de fondue din branza Gruyere, chiar ar costa ceva daca s-ar prepara ca la carte. Dar ar fi delicios, chiar mi-as dori sa testez. :-D

  • Robert said:

    O taverna ordinara cu un jeg infect, sfrijit, cu parul alb, genul de ospatar comunist, pe post de ospatar.
    Un nesimtit care practic m-a dat afara, desi, surpriza, eram client fidel al tavernei ordinare.
    Mi-am permis sa vin a doua zi, la rand, sa vreau sa stau la nefumatori unde era liber.
    Dupa momente penibile, figuri pe masura, mi-a spus ca stau la masa care vrea el sau deloc.
    Am aflat si misterul, dupa ce am iesit din taverna ordinara: doctorul care l-a operat pe seful jegului infect, ospatarul cu parul alb, era in preajma cu o ceata cu alai. Si nu suportau sa fie deranjati de muritori de rand, iar jumatate de restaurant trebuia izolat de ei.
    Execrabil.
    Asa patron, asa ospatar.

  • Anonim said:

    Bere buna cu specific belgian, cum rar gasesti in Bucuresti. Chelneri lacomi si tupeisti care iti vor cere socoteala de ce la o nota de 400 de lei (4 milioane) nu ai lasat un bacsis de 10% sau peste. Este prima data cand mi se intampla sa vina cineva la masa sa ma intrebe de ce am lasat doar atata bacsis, de fata cu restul oamenilor. Asa ca atentie, daca aveti nevoie de scandal Waterloo este locul! Probabil ca trebuie sa mai treaca un pic ca oamenii sa inteleaga ca un business nu se sustine din bacsis, ci din volumul vanzarilor. Daca omul este fericit, va consuma…asa ca profitul tau sta in adaosul comercial. Nu trebuie sa te milogesti in a cere mai mult bacsis! Rusinos!

  • Top Cafenele din Bucuresti | Koolhunt.ro - Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] Un loc cu mancare buna si bautura pe masura. Pentru domni veseli si pentru doamne elegante deopotriva. Si ce loc mai potrivit in Bucuresti decat binecunoscuta Taverna Waterloo? Citeste mai mult. […]

  • catalin said:

    Aveti o ospatarita foarte frumoasa acolo ALINA? are cont de facebook?
    Tin sa precizez ca e un restaurant super din toate punctele de vedere .In privinta ospatarilor nui adevarat ca cer bacsis e o minciuna sunt foarte onorabili si demni.Vizitati intr o seara sa va convingeti

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*