Home » Carti

Cadoul de Craciun al Ceceliei Ahern

15 November 2009 scris de Niciun comentariu

the-gift-cecelia-ahern-cadoulCadoul este genul de roman pe care merita sa il citesti in perioada Craciunului. Este un roman despre viata, vise, trairea momentului prezent si umanitate. Un roman de suflet, care va atinge cu siguranta o coarda sensibila si, in acelasi timp, va reusi sa va delecteze cu o actiune dinamica si plina de umor si suspans.

Daca ti-ai putea dori un singur cadou de Craciun anul acesta, ce ai alege sa fie?

Cecelia Ahern este autoarea romanului care a stat la baza filmului P.S. I Love You. The Gift/Cadoul este un roman scris in acelasi ton dulce-dramatic al lui P.S. I Love You.

Personajul prinicipal, Lou Suffern, este un om de afaceri prosper, workaholic, aflat intr-o permanenta batalie cu secundele, imun la spiritul sarbatorilor de iarna care ii incanta pe oamenii obisnuiti din jurul lui. Se speteste muncind si nu are nicio clipa libera, neglijandu-si sotia devotata si adorabilii lor copii. Iar de cand candideaza pentru un post de conducere, de abia isi mai vede familia. Intr-o dimineata geroasa, intr-un acces de generozitate, care nu il caracteriza, Lou ii ofera o cafea lui Gabe, un om fara adapost, care se aciuase langa cladirea de birouri. Prelungind actul caritabil, il angajeaza la serviciul de curierat intern. Dar cand Gabe incepe sa se amestece in viata lui Lou, acesta regreta ca la ajutat. Gabe pare sa stie mai multe despre Lou decat el insusi si, culmea, Gabe reuseste in mod miraculos sa fie in doua locuri in acelasi timp. Cum soarta personala si profesionala a lui Lou se afla la rascruce, iar Craciunul se apropie, Gabe ii ofera un cadou magic, aratandu-i ambitiosului sau coleg cat este de pretios timpul. Dar oare il poate ajuta sa repare ce a stricat, inainte de a fi prea tarziu?

Cecelia Ahern construieste o parabola moderna, emotionanta, cu un mesaj plin de intelepciune, iubire si speranta. Cadoul a fost nominalizat la Premiile Irish Book si a ocupat locul al doilea in topul vanzarilor de carte pe 2008 din Marea Britanie.

Eu una va recomand sa cititi Cadoul. Este o carte usoara, cu un mesaj frumos, deci poate putin trista.

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*