Home » Baruri, Localuri, Puburi, Terase

Berile se-aduna La 100 de Beri

29 April 2011 scris de 7 comentarii

CoolRank: 8.5/10

– atmosfera si design: 8/10

– meniu: 9/10

– servire: 9/10

– preturi: 9/10

De mult cautam un bar in care sa gasesc bere cu cirese si in sfarsit l-am gasit in centrul vechi al capitalei. Locul se numeste La 100 de Beri si pare sa fie Mecca iubitorilor de bere.

Care-i atmosfera in La 100 de Beri si cum sta la capitolul design interior?

De cum intri in bar vezi un sir lung de beri asezate cuminti in fata unei oglinzi. Barul este impartit in doua camere, una vopsita in verde, cu scaune inalte de bar, pe genul pubului englezesc si accesorizata cu doua candelabre, unde e cea mai mare forfota si o camera mai mare, cu mese lungi de lemn si bancute pe masura, incapere pe care de fiecare data cand am fost am surprins-o cam trista si cu putini musterii. Fundalul sonor este asigurat de un canal TV cu muzica rock. Mi s-a parut amuzanta asezarea oglinzii de la bar, care iti arata transformarea ta pe parcusul servirii berilor. In plus, pe timpul verii se va amenaja si o terasa, deci sa curga berea in centrul vechi!

Ce bem si ce mancam bun in La 100 de Beri?

Berea poate fi servita la draft (Kapuziner), la butoi (Valentine Hefeweissbier) de 5 l sau la sticla. Dupa cum ziceam si mai sus exista beri de fructe, noi am incercat-o pe cea cu cirese, zmeura si grapefruit, dar am gustat si din berile speciale, alegerea noastra fiind berea germana de 8.2 % alcool Aventinus Vintage din 2007 (25 lei). Pe mine inca ma fascineaza sistemul de desfacere de la berea Grolsch, asa daca si voi vreti o bere cu astfel de sistem, incercati Leikeim Landbier. In plus puteti gasi beri germane (Warsteiner sau Riedenburger), beri belgiene (Augustijn), beri din Slovacia (Zlaty Bazant), beri englezesti (Bernard) si multe altele.

Lucru curios insa si cam neplacut este ca nu au cocktail-uri cu bere. La cata bere este in bar, cate bauturi alcoolice sunt, plus sucuri, cred ca ar fi iesit niste cocktail-uri pe cinste.

M-au surprins si la capitolul suc pentru ca nu le aveau pe cele clasice, ci sucurile nemtesti Karamalz si sucuri Schneider.

Au si cate ceva de mancare, sandwich-uri la 5 lei, cartofi prajiti si carnaciori picanti cu cartofi prajiti (10 lei). Totusi dupa ce citesti meniul de beri speciale si recomandarile de mancare de acolo, de genul o salata de ton, branzeturi aromate, vanat sau friptura de rata, mancarea din bar vine ca nuca-n perete.

Cash or credit? Cum sunt preturile in La 100 de Beri?

Berea la halba este intre 7 si 9 lei, berea la sticla incepe de la 7 si ajunge la 12 lei, dar poate fi servita si la sticla de 0.75 l si atunci costa 28 lei sau la sticla de 1.5 l si costa 37 sau 42 lei, iar berea la butoias de 5 l incepe de la 80 si ajunge la 150 lei.

Sucurile sunt intre 7 si 10 lei, long drinks-urile 11 lei, shot-urile sunt 8 lei, vinurile romanesti la sticla incep de la 25 si ajung la 40 lei.

Cum suntem serviti in La 100 de Beri?

Initial am fost cam la o saptamana de la deschiderea barului (cand totul mirosea a nou), iar atunci servirea se facea la bar. Meniul a fost descurajant, mai ales ca multe dintre beri nici nu le puteam pronunta, singurul lucru care te putea ajuta in alegerea berii erau gradele de alcool notate langa fiecare in parte.

Chelnerii te pot scoate la lumina la acest capitol in cazul in care nu stii ce bere sa alegi. Ultima oara cand am fost servirea s-a facut la masa si am vazut ca au facut un meniu pentru berile speciale, in care sunt descrise aromele fiecarei beri in parte, temperatura optima de servire, gradul de alcool si cu ce tip de mancare pot fi combinate. In ceea ce priveste rapiditatea aducerii comenzii, cred ca se putea si mai bine, dar in atatia aburi de bere, cred ca e normal ca lucrurile sa mearga mai incet.

Cand sa mergem in La 100 de Beri si pentru ce fel de ocazii este potrivit?

Mergem La 100 de Beri atunci cand vrem sa bem o bere atipica, eventual dupa ce ne intoarcem dintr-o vacanta prin Europa si vrem sa redecoperim o bere pe care am servit-o acolo. In plus, barul mi se pare si perfect pentru o iesire cu prietenii sau o seara a baietilor.

Unde gasim La 100 de Beri?

Barul este in centrul vechi, chiar langa Atelierul Mecanic, pe strada Covaci, la numarul 8, iar programul este de la 10 la 02.

Fotografiile au fost realizate in La 100 de Beri de Mihaela Gheata pentru KoolHunt.ro. Preluarea neautorizata de echipa KoolHunt.ro a acestor poze este interzisa.

    photo of La 100 {$surname} La 100 de Beri
    Program: L - D 10:00 - 02:00
    Strada Covaci, nr. 8, sector 3
    Bucuresti , Romania ,
    Map of <b>Program</b>: L - D 10:00 - 02:00
    Yahoo Map - Live Map


7 comentarii »

  • kolcs said:

    cred ca daca intri in orice local de iubitori de bere ultimul lucru care il vei gasi sunt cocktailuri cu bere. e sacrilegiu.

    un bar de cocktailuri e mai potrivit.

  • smiha said:

    in pub-ul half time au cocktailuri cu bere si nu e bar de cocktailuri ci tocmai bar/pub de mers si uitat la meciuri, deci nu cred se pangareste un bar care serveste in special bere, daca ofera si cocktailuri cu bere

  • liv said:

    frate, nu are niciun site numarul de telefon de la “100 de beri” sa fac si eu o rezervare… Conspiratie :)

  • Alma said:

    Mie mi s-a parut uratzel, din decor lipsea ceva, parea chiar prafuit, de mancare nu aveam aproape nimic, un singur tip de bere fara alcool, si doar 3 tipuri cu arome. Chelnerul nici nu stia de cat timp e deschis. Poate am prins eu o zi proasta.

  • frisky dingo said:

    lucrurile s-au schimbat f mult de la deschidere, si recomand localul. acum e si cu o terasa (avand in vedere lucrarile de pe strada – care sunt pe terminate) ce-i drept improvizata dar in maxim o sapt o sa fie toate la locul lor. ;)

  • Edward said:

    Am intrat prima data in “La 100 de beri” la cateva zile dupa ce l-au deschis.Am ajuns pe acolo fiindca am vrut sa vad daca mai exista Amsterdam Cafe.Bineinteles ca se inchisese.Era locul meu preferat unde consumam Leffe la draught.Prin zona, am vazut reclama celor cu sutele de beri.Am intrat si am fost impresionat de numarul de tipuri de beri, din stiluri pe care nu le incercasem pana atunci.In timp, am consumat cam tot ce aveau pe acolo, devenind oarecum, un client fidel.Totul a fost ok pana azi, cand am intrat cu iubita mea sa bem o bere.Ne-am uitat in jur, in primul separeu, cel cu barul si mesele de “4 persoane”(unde nu prea au loc 4 persoane, la cat de mic este spatiul dintre mese; doar daca vrei sa te sprijini de spatele celui care sta in spatele tau si care la randul sau se sprijina pe spatele tau) si ne-am asezat la a doua masa de langa usa, ca era una dintre cele doua libere.Separeul din spate cica era inchis…
    In fine, ne-am asezat la acea masa si a venit o tipa mai micuta si cu parul mai scurt, care ne-a spus ca trebuie plecam de la masa de 4 persoane, fiindca “este o masa de 4 persoane” si ca ne pune la bar, ca sunt acolo destule scaune.Am acceptat, ne-am pus la bar, am cerut berea.Dupa care, iubita mea s-a uitat si mi-a spus ca la celelalte mese ocupate erau cate 2 persoane sau chiar doar una.Am zis sa nu fac scandal, asa ca mi-am baut berea linistit.Intre timp a mai intrat un client, s-a pus la masa(aceeasi la care ne-am pus si noi), a venit minunata chelnerita si i-a luat comanda.I-a pus berea si era cat pe ce sa izbucnesc, cand am vazut-o ca, in timp ce-i oferea berea il trimitea la bar…”ca-i masa de 4 persoane”.
    Am baut ce aveam de baut si ne-am hotarat sa plecam.A fost prima data cand nu am lasat bacsis si probabil, ultima oara cand am fost in “La 100 de beri”.
    Acum, din comentariile de mai sus, imi dau seama ca este vina patronului, dar nici abordarea domnisoarei nu a fost prea inspirata.Asa patron, asa angajati!Praf!
    Pacat de berile alea!

  • Madalina said:

    stie cineva un rn de telefon la care se pot face rezervari?

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*