Home » Filme

10,000 BC – Apocalypto pentru copii romantici

15 March 2008 scris de 3 comentarii

De la Apocalypto incoace au inceput sa se poarte acest gen de filme despre vremurile stravechi. Par chiar a fi noile filme de epoca ale mileniului 3. Nu se mai poarta crinolinele, se poarta oasele si mamutii, sacrificiile umane si carnea cruda. 10,000 BC este in plin trend. Stia Mel Gibson ca va deveni un trend-setter…si ca regizor.

It takes a hero to change a world

Uneori, filmul chiar se cunoaste dupa tagline, la fel cum ziua buna se cunoaste de dimineata. Film bazat pe clisee  pentru copii. Si pentru romantici. Caci da, trecem de un pur film cu mamuti. In 10,000 BC, Omar Sharif nare10,000 bc camilla belleaza o superba poveste de dragoste, pe langa aceea de eroism.

De ce avem parte? De un soi de poveste plictisitoare, cu efecte spectaculoase foarte reusite, compensate insa de actori plictisiti si care se misca fara vlaga, lipsita de suspans sau energie. Dar genul la care ne-am fi uitat cand eram mici. Si acum trebuie sa platim =)) Si vom avea parte de 110 minute de poveste plictisitoare siropoasa cu mamuti fascinanta si lipsita de orice fel de energie. Si vom adormi…

Apoi ne vom lua copiii sa il vada. Poate lor le va placea.

Regizorul 10,000 BC este Roland Emmerich care ne obisnuise cu filme grandioase, spectaculoase, cu adevarat pline de suspans. Vorbim aici despre The Day After Tomorrow, Godzilla, The Patriot si Independence Day. Dar oricine o mai poate da si in bara. Roland Emmerich a dat-o cu 10,000 BC.

Ce spun criticii despre 10,000 BC?

Pe Yahoo! Movies 10,000 BC a totalizat C- ca medie a cronicilor de specialitate si a notelor acordate de acestea.  Tomatometer-ul de pe RottenTomatoes.com arata 9% fresh. Pareri impartite, cum s-ar spune.

L10,000 bc camilla belleui Michael Phillips de la Chicago Tribune 10,000 BC pare sa i se fi parut distractiv, fara a-l considera spectaculos. Lou Lumenick de la New York Post considera 10,000 BC o reala catastrofa cinematografica. Cea mai haioasa cronica este cea a lui Ty Burr de la Boston Globe, intitulata “Yabba-dabba-don’t“, ironizand filmul prin comparatie cu desenele animate Familia Flintstones. Iar Peter Travers de la Rolling Stone este cel care distruge definitiv filmul, numindu-l “Apocalypto for pussies“.

Nota IMdb: 4.9/10

CoolRank: 7/10

3 comentarii »

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*