Home » Timp liber

10 idei pentru un Decembrie frumos in Bucuresti

28 November 2009 scris de 3 comentarii

coffee-cabinet3A venit sezonul manusilor pufoase. Si al aburului de scortisoara iesit timid dintr-o cana de vin fiert. Chiar daca ne-am mai bucurat de cateva zile frumoase si cu soare, putini dintre noi pot mentine vie iluzia ca iarna este inca departe. Incepand cu ziua nationala si aprinderea luminilor in centrul capitalei, mirosul iernatic incepe sa pluteasca in aer si apropierea Craciunului ne ademeneste pe toti deopotriva intr-o stare de sarbatoare si amortire hibernala.

Pentru unii dintre noi, apropierea Sarbatorilor inseamna ore petrecute in trafic, stresul din hipermarketuri, cadouri cumparate in ultimul moment si foarte multa aglomeratie. Uneori mai inseamna si apropierea iminenta a unor zile impreuna cu familia. Deci mai fericite sau mai putin fericite, dupa caz si stresul provocat adiacent. Iar pentru cei mai sportivi inseamna cateva zile de ski undeva prin tara, undeva prin Austria sau pe plaiurile apropiate ale Bulgariei.

Si mai sunt si aceia dintre noi care isi doresc sa traiasca clipa si sa se bucure de moment, indiferent de semnificatia, bucuria si stresul asociate acestuia. Si pentru aceia dintre noi aceste zile de decembrie in Bucuresti ar putea reprezenta miros de scortisoara, cani de vin fiert baute alaturi de prieteni pe patinoar, mere coapte cu ghimbir si o portie sanatoasa de castane coapte savurate dupa o portie sanatoasa de frig. Pentru acestia am alcatuit o lista cu 10 sugestii care le-ar putea aduce mai multa bucurie in aceste zile de decembrie in capitala. Lista pe care imi doresc din tot sufletul sa o completez cu alte sugestii primite de la voi.

Vin fiert la Hanu’ Berarilor Interbelic – …  si in cateva alte localuri bucurestene. Dar hanu-berarilor-interbelicHanu’ Berarilor Interbelic, proaspat deschis in locul vechiei Casa Bucur, este un local bucurestean care merita vizitat. Iz interbelic, zacusca, gustari si ciorbe romanesti, vin fiert si prajituri absolut delicioase si foarte ademenitoare din punct de vedere vizual. Ca alte locatii unde puteti bea vin fiert in Bucuresti mentionez in trecere Lente Cafe, Hanul cu Tei, Casa Jienilor, Piranha, Mes Amis si Opium Studio. Daca aveti si alte idei verificate, asteptam cu mare interes sugestiile voastre. Ah, si sa nu uit sa va spun ca Verde Cafe ne ofera anul acesta de Craciun vin fiert cu scortisoara si portocale.

Caschez-marie-castane-coaptetane coapte Chez Marie – Restaurantul Chez Marie este cu siguranta unul dintre cele mai reusite restaurante din Bucuresti. Tochitura Mariei este deja o legenda urbana in capitala, iar preparatele internationale reusite pe care ni le ofera – cum ar fi puiul a la Kiev si puiul cu smantana si busuioc – sunt motive in plus sa luam in seama toate zvonurile pe care le auzim. Surpriza acestei ierni la Chez Marie sunt castanele coapte. Un motiv in plus pentru a va incalzi in restaurantul Chez Marie alaturi de o persoana care va este draga.

Mere coapte sau mere prajite in unt cu scortisoararestaurant-mandala4 la Mandala – Merele coapte cu scortisoara sunt pentru mine cel putin un simbol al Craciunului. Iar merele prajite in unt cu scortisoara, presarate cu miere si racorite cu inghetata cremoasa de vanilie si caramel sunt un deliciu hibernal pe care trebuie musai sa il incercati. Si pe care il gasiti la restaurantul vegetarian Mandala. Nici desertul crocant de mese oferit de restaurantul ayurvedic Satya nu este o idee rea, acesta intrunind mere, stafide, scortisoara, suc de mere, nucsoara, ghimbir, miere, cocos si granola.

Prajituri de casa cu ceai in rendez-vous4Rendez-Vous – Ceainariile Rendez-Vous sunt deja binecunoscute in Bucuresti pentru ambianta deosebit de relaxanta si primitoare pe care o ofera. Pe langa varietatea deosebita de ceaiuri si ciocolate calde, Rendez-Vous va ofera si o gama diversa de prajituri si tarte de casa. Briose, tarte cu fructe sau prajituri cu ciocolata. Eu una ador prajitura de casa cu ciocolata, vin si scortisoara din Rendez-Vous. Asta neinsemnand ca tarta cu mere, nuca si scortisoara sau rulada cu banane, ciocolata si rom lasa de dorit. Orice prajitura poate fi comandata in sistem catering sau le puteti savura intr-una dintre locatiile Rendez-Vous. Eu una va recomand Rendez-Vous Floreasca.

Cozonac in Violeta’s Vintage KitcheVioleta's-Vintage-Kitchen1n – In zilele din apropierea Craciunului Violeta va gati pentru voi cozonaci de casa nemaipomenit de gustosi. Cu mac, fistic si migdale, cu nuci si cacao, cu nuci si rahat sau cu fructe confiate. Daca nu vreti sa depindeti de meniul zilei din Violeta’s Vintage Kitchen si va doriti sa mancati un cozonac special facut de Violeta pentru voi, Violeta asteapta comenzile voastrela adresa de email restaurant@violetas.ro. Sau puteti suna sau face o vizita direct la restaurant. Apropo de asta, inainte de Craciun puteti gasi in Violeta’s Vintage Kitchen mancaruri de post delicioase, iar in zilele de Sarbatori, Violeta va asteapta si cu niste sarmale minunate si niste carnati de casa deliciosi.

Tuirestaurantcasajienilorspecificromanescrustictraditional2ca fiarta de Maramures si bucatarie romaneasca la Casa Jienilor – Restaurantul meu romanesc preferat din Bucuresti, Casa Jienilor, si-a deschis de curand o noua locatie – Casa Jienilor Agricultori. Mai spatioasa decat cea de pe Fainari si cu tot atatea motive de a va bucura de o masa buna alaturi de familie. Tuica fiarta de Maramures, vin rosu fiert, ciorba de fasole cu ciolan, varza calita cu ciolan afumat, gustare taraneasca sau platou traditional taranesc cu jumari si sorici. Si bineinteles alte multe preparate specifice bucatariei romanesti de post

Gogosi si vin fiert pe patinoarul Dpatinoar-drumul-taberei-patinerumul Taberei – Patinajul este un sport usor, ce poate fi practicat cu costuri minime si beneficii maxime in plin Bucuresti. Am discutat despre cele mai reusite patinoare din Bucuresti in opinia mea si, cu toate ca in Bucuresti au mai rasarit 1 sau 2 locatii de acum 2 ani, imi mentin prima preferinta. Aceea pentru patinoarul Drumul Taberei. Si pentru programul DJ-ilor de aici din fiecare seara, pentru modul civilizat de desfasurare a lucrurilor si pentru vinul fiert si gogosile delicioase ce se pot manca in pauze.

Cafea arabica originala sau cacao cu lapte Monkaff Roasting House – In cafeneauamonkaff-roasting-house-cafenea Monkaff poti alege intre 7 tipuri variate de cafea originala si intre diferite moduri de preparare ale acesteia – la ibric, la esspresor sau la cafetiera. Cei de la Monkaff aduc cafea verde arabica din tari precum Brazilia, Indonezia, El Salvador, Etiopia, Nicaragua sau India si o prajesc in fiecare zi cate putin. Cu alte cuvinte, Monkaff are toate ingredientele pentru a fi un adevarat rai al impatimitilor cafelei. Daca nu te numeri printre cafegiii impatimiti, tot vei putea gasi la Monkaff deliciul unei cani de cacao cu lapte delicioasa sau pe cel al unui vin fiert deosebit.

Placinta cu mere si ceai fierbinte cu rom in Lente CafeLente Cafe si-a propus sa va lente-cafe4intampine in iarna 2009-2010 cu bunataturi aburinde pentru serile friguroase. Placinta cu mere, placinta cu branza, ceai fierbinte cu rom, grog, vin fiert cu portocala, cuisoare si zahar brun, crema de ciocolata sau lapte cald cu miere. Toate putand fi servite in compania unei muzici jazz fine sau a unor benzi desenate din libraria Lente – Jumatatea Plina.

Cappuccino, dulceata de viscoffee-cabinet4ine si croissante la Coffee CabinetCoffee Cabinet este celebru in capitala pentru promisiunea de a ne astepta cu cel mai savuros cappuccinno. Servit alaturi de croissante pufoase si dulceata de visine. Intr-o ambianta aristocrata de Bucuresti interbelic. Si in fond ce ti-ai putea dori mai mult pentru a te incalzi in plina iarna alaturi de alesul sau aleasa inimii tale?!

Iata cele 10 idei care mi-au venit astazi pentru a va inspira sa va binedispuneti si relaxati in Bucuresti in aceasta iarna timpurie. Astept si alte idei de la voi pentru a completa lista…

Si pana atunci va urez o iarna frumoasa si cat mai calda!

3 comentarii »

  • movieaddicted said:

    o sa le incerc pe toate :X
    sper!

  • Ce sa vedem la cinema in luna decembrie 2009 | KoolHunt.ro - Coolhunting in Bucuresti said:

    […] cu intrarea in luna decembrie, iarna pare a fi din ce in ce mai inevitabila. Fie ca avem sau nu idei mai bune de a ne petrece timpul si de a ne incalzi in luna decembrie 2009, filmele vazute la cinema raman in continuare o optiune viabila si foarte placuta. Si cu cat mai […]

  • Liviu said:

    Am fost pe 10 Ian la Chez Marie, dupa ce am citit acest post, pentru a incerca “castanele coapte”. Am observat ca lipsesc din meniu, iar unul din cei 2 prieteni a intrebat-o explicit pe tanti ospatar daca au, iar ea a zis ca nu; apoi a intrebat-o daca au avut mai demult, i.e. acum 1 luna, si iar a zis ca nu.

    Q: Sigur au existat castane coapte la Chez Marie? (din raspunsurile ospataritei a reiesit clar ca nu au avut in trecutul recent castane coapte, deci am impresia ca a aparut o eroare in acest post)

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*