Home » Filme

X-Men – Catalogul mutantilor din seria cinematografica

15 June 2011 scris de 2 comentarii

Odata cu premiera X-Men: First Class din acest weekend, au aparut imediat intrebari, cautari pe Google si printre prieteni. Unii nu isi mai aminteau ce facea Mystique in seria X-Men, altii uitasera cum se numea mutanta Phoenix cu puteri uriase, iar altii se tot chinuiau sa-si aminteasca in ce echipa era Iceman si in ce echipa era omologul sau, Pyro. Nu ca nu ati putea gasi aceste informatii si in alta parte, dar, fiind o mare pasionata a seriei de comics X-Men, m-am gandit sa va dau o mana de ajutor si sa recapitulam impreuna mutantii din X-Mansion. Bineinteles, vom vorbi doar despre cei prezenti in varianta cinematografica a seriei, nu despre cei din seria de benzi desenate, mult mai multi evident.

Si nu pot sa trec la lista de mutanti fara sa adaug. Daca nu ati vazut pana acum X-Men: First Class, ei bine, este un must-see! Si este clar cel mai reusit film din serie de pana acum.

– X-Men – Xavier Institute for Higher Learning – X-Mansion –

Professor X/Professor Charles Xavier

Apare in X-Men, X2, X-Men: The Last Stand jucat de Patrick Stewart si in X-Men: First Class jucat de  James McAvoy. Professor X este initiatorul Xavier Institute of Higher Learning in cadrul X-Mansion si leaderul spiritual al acestei comunitati intitulate X-Men. Printre puterile lui Xavier se numara telepatia, controlul mintii, proiectarea de iluzii in mintea subiectilor, puterea de a simti prezenta altor mutanti in apropiere, manipularea memoriei. In X-Men: First Class aflam si povestea lui Xavier de la inceputuri si credinta acestuia intr-o lume in care mutantii si oamenii pot coexista. Aceasta credinta pe care o va propovadui si studentilor sai este chiar cea care il va desparti de prietenul sau cel mai bun, Erik, ulterior devenit Magneto. Desi foarte buni prieteni la inceput si facand o echipa imbatabila, Xavier si Magneto devin dusmani de moarte ulterior din cauza crezurilor aflate la poli opusi.

Xavier a fost de la inceput unul dintre cei mai puternici mutanti si cel care i-a antrenat pe ceilalti X-Men sa se focuseze si sa isi poata folosi optim super-puterile datorate mutatiilor. Din pacate, un accident ii afecteaza pe veci lui Xavier posibilitatea de a merge, motiv pentru care se deplaseaza intotdeauna intr-un scaun cu rotile special creat pentru el. In film ni se arata ca prietenul sau din tinerete, Magneto, este vinovat pentru accident, dar in seria de comics nu este asa. Scopul final este acela de a crea o echipa X-Men care sa protejeze omenirea de atacurile celorlalti mutanti (in principal Brotherhood of Mutants) care doresc sa o anihileze pe aceasta din urma. Echipa originala de X-Men recrutata de Xavier era formata din Cyclops, Iceman, Angel, Beast si Jean Grey.

Cyclops/Scott Summers

Este sotul lui Phoenix/Jean Grey si apare in X-Men, X2, X-Men: Last Stand jucat de James Marsden. Scott Summers este in seria de benzi desenate primul recrut al lui Xavier si este ulterior leaderul trupei de mutanti din X-Mansion in lupta. Asa cum sugereaza si numele sau, Scott este un ciclop, proiectand o raza  laserde culoare rosie puternica prin ochi (motiv pentru care si poarta tot timpul ochelari, neputand controla respectiva raza laser). Scott este fratele lui Havok, Alex Summers, pe care il cunoastem in filmul X-Men: First Class.

Phoenix/Jean Grey

Apare in X-Men, X2, X-Men: The Last Stand jucata de Famke Janssen. Este sotia lui Scott Summers si este una dintre cele mai puternice mutante. Jean Grey are puteri telekinetice, putand levita si misca orice obiect din jurul sau. Printre altele, Jean Grey are si puteri de telepat, la fel ca si Xavier, putand citi mintile celor din jur, dar putand si proiecta ganduri si dorinte in acestea.

Desi este sotia lui Scott Summers, in X-Men: The Last Stand ne este sugerata si o pasiune latenta intre aceasta si Wolverine/Logan. Logan apare in film indragostit dintotdeauna de ea si chiar el este cel care reuseste sa o trezeasca pe Jean la realitate in momentul in care partea ei intunecata preia controlul in ultima parte a seriei.

Wolverine/Logan

Apare in X-Men, X2, X-Men: The Last Stand, X-Men Origins: Wolverine si episodic in X-Men First Class. Este jucat de Hugh Jackman si este personajul central din seria cinematografica. Wolverine nu a facut parte din seria intai de mutanti recrutati de Xavier, alaturandu-se ulterior echipei. Wolverine are simturile extrem de ascutite, simtind si vazand prezentele din jur de la distante deosebit de mari. Wolverine este deosebit de puternic si are inserat un schelet de adamant, posedand astfel si gheare retractabile in prelungirea degetelor. Motivul pentru care ghearele retractabile functioneaza este o alta super-putere a sa: puterea foarte rapida de auto-vindecare.

Ororo Munroe/Storm

Apare in X-Men, X2, X-Men: The Last Stand jucata de Halle Berry. Este foarte buna prietena cu Logan si foarte fidela lui Xavier. Super puterea lui Storm este aceea de a controla vreme pe arii extinse. In plus, ea insasi este imuna intr-o oarecare masura la cald si frig. Storm poate levita sau chiar zbura folosind puterea vanturilor create chiar de ea. Limitele acestei puteri tin de imposibilitatea lui Storm de a controla aceste puteri pana la capat. Astfel, uneori Storm poate declansa fenomene naturale prin emotiile sale puternice. Spre exemplu, o stare de nervozitate poate provoca o furtuna.

Rogue/Marie

Rogue este “fiica” lui Mystique si apare in X-Men, X2, X-Men: The Last Stand jucata de Anna Paquin. Desi este fiica lui Mystique care a trecut de partea Brotherhood of Mutants condusa de Magneto, Rogue face parte din echipa X-Men condusa de Xavier. Rogue are super puterea de a prelua cunostintele, amintirea, talentele si personalitatea unui alt om sau mutant prin contactul cu acesta. Singura problema cu puterea lui Rogue este aceea ca nu poate avea contact sau nu poate atinge un alt om sau mutant fara a-l lasa inconstient minute bune si fara a-i prelua aceste amintiri si puteri. Rogue are o relatie cu Iceman/Bobby Drake.

Iceman/Bobby Drake

Apare in X-Men, X2, X-Men: The Last Stand jucat de Shawn Ashmore. Este indragostit si intr-o relatie cu Rogue/Marie si dusmanul sau cel mai mare este Pyro din echipa adversa condusa de Magneto. Iceman este rezistent la temperaturile joase si are puterea de a ingheta atmosfera din jurul sau, de a forma gheata si a o folosi pe aceasta in lupta. Iceman face parte dintre primii 5 mutanti recrutati de Xavier, alaturi de Cyclops, Angel, Jean Grey si Beast.

Beast/Dr. Henry “Hank” McCoy

Apare in X-Men, X2, X-Men: The Last Stand jucat de Kelsey Grammer si in X-Men: First Class jucat de Nicholas Hoult. Face parte din prima serie de mutanti recrutati de Xavier alaturi de Cyclops, Angel, Iceman si Jean Grey. In X-Men: First Class Raven/Mystique pare a fi temporar indragostita de Beast, dar acesta nu cedeaza avansurilor ei. Evident, forta lui Beast este imensa, dar si inteligenta lui este una supranaturala. Viteza lui Beast este uimitoare, la fel si puterea lui, rezistenta, forta mainilor si cea aplicata de el in lupta. In X-Men: First Class este prezentat la inceput ca avand doar picioare mari, aceasta fiind singura sa mutatie in afara de inteligenta.

Shadowcat/Kitty Pryde

Apare in X-Men: The Last Stand jucata de Ellen Page, in X2 jucata de Katie Stuart si in X-Men jucata de Sumela Kay.

Colossus/Peter Rasputin

Apare in X2 si X-Men: The Last Stand jucat de Daniel Cudmore.

Archangel/Warren Worthington III

Apare in X-Men: The Last Stand jucat de Ben Foster.

 

– The Brotherhood of Mutants –

Magneto/Erik Lehnsherr

Apare in X-Men, X2 si X-Men: The Last Stand jucat de Ian McKellen si in X-Men: First Class jucat de Michael Fassbender.

Mystique/Raven Darkholme

Apare in X-Men, X2 si X-Men: The Last Stand jucata de Rebecca Romjin si in X-Men: First Class jucata de Jennifer Lawrence.

Pyro/John Allerdyce

Apare in X-Men, X2 jucat de Aaron Stanford si in X-Men: The Last Stand jucat de Alex Burton.

Juggernaut/Cain Marko

Apare in X-Men: The Last Stand jucat de Vinnie Jones.

Multiple Man/James Mardox

Apare in X-Men: The Last Stand jucat de Eric Dane.

Sabretooth/Victor Creed

Apare in X-Men jucat de Tyler Mane si in X-Men Origins: Wolverine jucat de Liev Schreiber.

White Queen/Emma Frost

Apare in X-Men: First Class jucata de January Jones si in X-Men Origins: Wolverine jucata de Tahyna Tozzi.

2 comentarii »

 • kolcs said:

  tz tz tz
  ai mentionat scurta aparitie lui wolverine in first class, dar ai uitat ca cyclops si xavier apar amandoi in x-men origins: wolverine

  si storm apare foarte foarte scurt in first class, dar nu jucata de halle berry, ci ca o fetita (dar aparitia e asa scurta si fara efect ca putini au observat)

  oricum, foarte tare articolul, wish i would’ve thought of it.

  ps: la cat de mari sunt unele schimbari, nu sunt sigur daca havok va fi sau nu fratele lui cyclops

 • Taken 2 – Spionaj in familie pe malul Bosforului | KoolHunt.ro - Filme, restaurante, cafenele, ceainarii, baruri din Bucuresti said:

  […] mai mult un personaj de decor si dorul de roluri de femme fetale pe care le-a jucat in Nip/Tuck sau X Men ne fac sa oftam cand o vedem atat de neputincioasa in mainile rapitorilor. Noroc ca saracii sunt […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*