Home » Localuri, Restaurante

Restaurant Vacamuuu – locul unde viata are cel mai bun gust

26 November 2012 scris de 16 comentarii

KoolRank: 8.5/10

– atmosfera si design interior: 8.5/10

– meniu: 9/10

– servire: 8/10

– preturi: 8.5/10

La mijlocul lunii noiembrie s-a deschis in zona Floreasca localul Vacamuuu, un loc care se doreste a fi “cea mai buna piata de carne si restaurant de fripturi din Bucuresti” (asta ca sa traducem in mod fidel). Un motto aspirational, nimic de zis pana aici. Ceea ce e insa si mai bine este ca s-ar putea chiar asa sa se si intample.

Care-i atmosfera la Vacamuuu si cum sta la capitolul design interior?

Localul este gandit ca un spatiu deschis, cu oaresce delimitari intre zona unde sunt galantarele cu carneturi si zona unde servim masa. Delimitarile nu il transforma insa intr-un labirint, ci alimenteaza senzatia de libertate si fraternitate. Decor simplu, curat, de bun gust, mesele plasate exact atat cat trebuie de aproape sau departe intre ele. Din strada, esti magnetic atras sa intri, mai ales seara, cand geamurile imense ale restaurantului emana lumina din interior si vezi un loc plin de oameni, care par sa se simta bine. Mai ales pentru ca mananca bine.

Ce mancam si bem bun in restaurantul Vacamuuu?

Raspunsul nu este implicit “carne”, asa cum v-ati astepta, ci mai degraba “carne excelenta”. Combinata intelept cu o multitudine de variante de garnitura. Paleta de fripturi este concisa dar nu lasa loc pentru nicio dorinta suplimentara. Putem servi atat carne tanara de vitel sau  miel, cat si specialitati “aged” din vitrinele expuse la loc de cinste in centrul localului. Consumatorii inveterati de friptura vor saliva la citirea meniului, gandindu-se daca sa serveasca un “Tomahawk”, un “Rib-eye” sau un “T-Bone”. Lista poate continua cu Delmonico, Jersey, Boston si chiar Kansas, dar cred ca cel mai important este sa mergeti acolo si sa lasati ospatarul sa va consilieze.

Nici capitolul de antreuri nu este de neglijat, caci platourile cu carne afumata sau cu carne si branzeturi sunt o bucurie a simturilor: arata frumos, mirosul iti declanseaza glandele salivare. iar gustul este de mare clasa. Cand spui carne afumata te astepti ca gustul sa fie exact asa: putin afumat. Vacamuuu este cu siguranta un restaurant care se respecta si se ridica la inaltimea “poftelor” clientilor sai, caci specialitatile gustate din platoul de “afumaturi” au fost dincolo de orice asteptare de gustoase. Asocierea cu rucola, anghinare, rosii uscate si  masline a fost si ea de remarcat, adaugand nota contrastanta de proaspat gustului afumat. Platoul pentru 2 persoane poate cu usurinta multumi chiar 3-4 persoane, in conditiile in care este servit drept aperitiv.

Burger-ii pe care i-am incercat au fost, de departe, cea mai fidela intrupare a filosofiei supreme a burger-ului (in caz ca cineva a apucat deja sa puna in scris aceasta filosofie :)).Paleta este destul de larga, diferentiatorul intre ei constand fie in tipul de carne folosit (doar unul are 100% Red Angus) fie in accentele de cascaval sau carne afumata adaugate la “montaj”. Toti burger-ii vin insotiti de salata verde, cartofi prajiti si muraturi delicioase, asa ca nu va comandati inca o garnitura decat daca va este foarte foame sau pofta. Cum a fost cazul meu cu inelele de ceapa: o alchimie a prepararii in care invelisul pufos de tempura ascundea perfid gustul dulceag al unui inel de ceapa prajit. Pur si simplu ireprosabil!

Lista de vinuri si bauturi este, in mod neasteptat, mai generoasa decat meniul de mancare. Asa ca orice pofta isi poate gasi astampar, fie ca doriti un vin rosu sau alb, fie ca doriti  un cocktail alcoolic sau un pahar de sampanie.

Deserturile sunt putine si clasice: cheesecake, crème-caramel, inghetata sau sufleu de ciocolata. Desi sunt o fana inraita a cheesecake-ului, as fi incercat un crème-caramel, daca as mai fi avut loc pentru el.

Cash or credit? Cum sunt preturile in Vacamuuu?

Preturile sunt ceva mai digerabile decat la alte “case de fripturi”, insa se incadreaza tot in gama mediu spre superior. Un platou cu carneturi aperitiv pentru 2 persoane costa 45 de lei, un burger in jur de 35 lei, o salata in jur de 30 lei, iar fripturile incep de la 25 lei pentru un medalion de porc si ajung pana la 225 lei pentru un cotlet de vita de 800g. Paleta de gramaje este larga, deci greu sa nu se gaseasca o varianta potrivita pentru fiecare gust si buzunar. O sticla cu vinul casei costa 35 lei, un cocktail fara alcool 12 lei iar unul cu alcool 18 lei. Deserturile costa 20 lei iar garniturile in jur de 10 lei. O masa pentru 2 persoane foarte flamande ar putea ajunge la 200 lei, cu tot ce le poate pofti pofta.

Cum suntem serviti in restaurantul Vacamuuu?

Servirea este deosebit de calda, mai ales ca proprietarul este prezent si socializeaza cu toti clientii, uneori chiar aducand comanda la masa. Timpul de asteptare a fost insa cam lung, dar poate se datora orei de varf: joi seara in jurul orei 21. Localul era intr-adevar plin si, daca nu am fi avut o rezervare, imi vine greu sa cred ca am fi avut unde sa ne asezam sa mancam.

Cand sa mergem la Vacamuuu si pentru ce ocazii este potrivit?

Oricand si cu oricine. Restaurantul se deschide la ora 9:00 cu un mic dejun copios si se inchide seara in jurul orei 23.00. Vacarmul convivial care domina incaperea acopera orice discutie personala sau de afaceri, asa ca intimitatea conversatiei este protejata pe deplin.

Unde gasim restaurantul Vacamuuu?

Localul Vacamuuu este deschis pe Calea Floreasca la numarul 111. Este musai sa faceti  o rezervare la tel 0731.351.135 sau chiar pe adresa de email office@vacamuuu.com. Spre deosebire de alte localuri, si rezervarile prin email sunt tratate cu promptitudine.

Fotografiile au fost realizate de Andreea Badescu in restaurantul Vacamuuu pentru KoolHunt.ro. Preluarea acestor poze fara acordul echipei KoolHunt.ro este interzisa.

    photo of Vacamuuu {$surname} Vacamuuu
    Program: L-J: 07:00 - 23:00; V-D: 07:00 - 24:30
    Adresa: Calea Floreasca nr. 111
    Bucuresti , Romania ,
    Telefon: 0731 351 135
    Map of <b>Program</b>: L-J: 07:00 - 23:00; V-D: 07:00 - 24:30
    Yahoo Map - Live Map


16 comentarii »

  • andrei said:

    ce reclama proasta…..nu recomand la nimeni sa treaca pe acolo,,,,,asa zisul Patron este un turc nenorocit care a lucrat la osho….si a fost dat afara pentru furt…..toate produsele sunt furate de la osho…pana si fundurile de lemn sunt luate de acolo…..mai si minte lumea ca are legatura cu restaurantul osho….inainte sa mai treaca cineva pe acolo….va zic atat…..omul asta si a batut joc de toti angajatii lui….Nu suporta romanii…cica suntem o rasa spurcata…..Bora asta a fost si anchetat intr o crima de pe primaverii…..si a schimbat si numele de familie….tot orasul il stie de un hot si de un parvenit….NU RECOMAND ACEST LOC….daca el are boala pe noi romanii atunci Mult Faliment iti dorim BORA…IN CURAND o sa ai parte de o mare surpriza din partea sutelor de angajati care ti ai batut joc

  • alexandra said:

    acum inteleg de ce locul e plin de turci. Iar asta Bora a fost dat afara in suturi si din Uptown pentru furt. Locul asta e un simplu fast food de cartier, nimic mai mult.

  • dorin said:

    mai umblati la calitatea carnii si la preturi……nu e normal sa platesti un salariu in doi pe o masa cu carne tare…..pe scurt multa gargara pentru un loc penibil.

  • ilie said:

    turcul tot asa nervos este? mai da oamenii afara din te miri ce? asta n a stat mai mult de un an nicaieri …de cind e in romania…..a plecat si din Primaverii?

  • marcel ion said:

    faceti ceva cu mirosul din interior…..montati ventilatoare ca nu e aerisit.si chiflele sunt penibile.

  • Sandra said:

    s?u cel mai bun loc în România! Osho te iubesc!

  • raluca said:

    great job great restaurant better than osho and i am happy finally to see great people again

  • raluca said:

    greart place i just dont agrreeeee with some of the old workers or his partners writing such a cheep words sad but great place i like the owners and the great food i will be there again

  • vonberg said:

    great place greaT FOOD the rest is detail..

  • elliedurren said:

    the best steak i ever had great job great pleace i like the owners they are the friemdliest people in this town all the best…

  • josephrethner said:

    good food great place wish you all the best i love comming there please keep up the good work

  • jgillman said:

    great dinner new place that brng live to floreasca market i really love the sunday brunch

  • Bogdan said:

    Dupa 2 incercari nereusite de a ajunge aici fara rezervare, mi-am facut din timp una pt. sambata, la pranz, 2 persoane… sa vad si eu minunea. Cand am ajuns, am lasat hainele la garderoba, apoi am primit o masa de fix 2 persoane inghesuita langa frigiderul cu carnuri de soi… dupa protestele sotiei, am primit o alta, cu 4 scaune, pe partea cealalta a frigiderului, dar cu vedere mai larga, si spre ferestra – aici a fost ok, dar deja ne usor enervaseram. Meniul, ce-i drept, cotine o selectie de steak-uri de toate soiurile si pt. toate buzunarele (de la mediu in sus), fiind de o varietate nemaintalnita de mine in alte stabilimente de acest gen. Am incercat:
    -platoul cu branzeturi si carne pt. 2 persoane – foarte bun, continand salam uscat, prosciutto si un soi de mozzarella; din pacate, pe lanaga alte trufandale, contine rosii in exces.
    -house burger – asa cum trebuie sa fie intr-un loc cu pretentii;
    -cotlet de vita cu garnitura aferenta – i-a placut si ei si mie – bine facut, asa cum l-a dorit;
    -limonada – nimic deosebit, usor indulcita cu zahar;
    Atmosfera locului are un iz industrial – fast-food, cum sunt si allte steak house-uri chiar din apropiere; servirea este politicoasa dar impersonala, facuta de mai multi ospatari, iar colac peste pupaza am cerut un porterhouse si am primit house burger (daca cumva va intrebati de ce am mancat burger intr-un astfel de loc); s-au oferit sa-l schimbe dar ma grabeam si am lasat-o cum a cazut; preturile, fara a fi mici, nu sunt nici nerezonabile dat fiind si calitatea oferita.
    In concluzie, chiar daca sufera pe alocuri la capitolul atmosfera si servire, ramane steak-house-ul cu cea mai buna si variata selectie de preparate pe care-l cunosc. De aemenea, momentan este si un local la moda.

  • alinasoare said:

    Am fost sa mincam la recomandarea unor prieteni……serviciile la pamint……baietii de pe sala sunt varza……se invirt timorati fara sa termine nimic……nimic deosebit…..calitate medie cu servicii proaste…iar preturile…..ce samai spunem…..de New York!

  • Burger Bar – Reteta burgerului de Centrul Vechi Koolhunt.ro – Vezi Bucurestiul cu alti ochi said:

    […] ti-e pofta de un buger de vita, mai ieftin ca la restaurantul VacaMuuu si cand vrei sa ai si posibilitatea de a ti-l personaliza cu topping-uri si sosuri, merita sa mergi […]

Spune-ne parerea ta! Poti arunca cu rosii sau ne poti aproba, ramanem oricum prieteni. Si speram ca si tu sa ramai alaturi de noi.

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Sa stii ca apreciem atunci cand esti dragut si nu ne spui cuvinte urate nici daca le meritam. La fel si ceilalti cititori ai nostri.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.

*